Szerkesztővita:Asi~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt ELVe 14 évvel ezelőtt a(z) Pár kiegészítés :) témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Asi~huwiki!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Karmelaposta 2008. október 8., 11:49 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Teszt[szerkesztés]

Köszönjük érdeklődésedet a Wikipédia iránt! A próbaszerkesztésed sikeres volt, de mivel az ilyen szárnypróbálgatások nem maradhatnak benne a cikkekben, töröljük. Arra kérünk, hogy a további kísérletezgetéseidhez a → Homokozót használd! Olvasd el az Üdvözlőlapot, ha kíváncsi vagy, hogyan tudnál részt venni a projektben. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. október 8., 11:31 (CEST)Válasz

Allap[szerkesztés]

Létrehoztam neked egy saját allapot az első próbálkozásaidhoz, mert az ahova eddig írtál nem kisérletezésre való. Ha ide kattintasz: Szerkesztő:Asi/Csoór István akkor tovább szerkesztheted, amit eddig írtál. Később majd átnevezéssel rendes cikké lehet tenni. Karmelaposta 2008. október 8., 11:58 (CEST)Válasz

Egy tipp: Aláírás[szerkesztés]

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat oda, ahol a mutató éppen van. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt.
A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~.

Karmelaposta 2008. október 8., 15:32 (CEST)Válasz

Csoór István[szerkesztés]

Úgy látom, hogy elegendő anyag van már a cikkezdeményben ahhoz, hogy megállja a helyét a többi cikk között.

Azt javasolom, hogy idekattintva: Csoór István másold át az anyagot. Azért nem az átnevezést javaslom, hogy a laptörténetből látszódjon, hogy te vagy a lap létrehozója.

Az átnevezéskor ugyanis a lap megtartaná a laptörténetét. A laptörténet a lapon fölül a laptörténet füllel nézhető meg. Ennek a lapnak is van laptörténete, kattints rá!

Ha gond lenne az átmásolás, akkor csak kezd el a lapot, azután segítek.

Karmelaposta 2008. október 8., 15:51 (CEST)Válasz

Tipp[szerkesztés]

Üdv! A cikkekbe nem úgy kell alcímet szúrni például, hogy Alcím [szerkesztés], hanem, ebben a példában: == Alcím ==. Ha al-alcímet akarsz, növeld meg mindkét oldalon a =-k számát. Üdv, Enbéká vitaa 2008. október 8., 16:54 (CEST) 2. Mondatot ne kezdj szóközzel, mert akkor valami ilyesmit ad ki:Válasz

Mondat.

Ha felsorolást akarsz, *-ot írj. -Enbéká vitaa 2008. október 8., 17:03 (CEST)Válasz

Külső hivatkozás[szerkesztés]

Látom, már megtaláltad a megfelelő gombot rá.
Ha csak azután kattintasz rá, hogy a hivatkozássá teendő szöveget (például az egérrel) kiválasztottad, akkor a szöveg mellett jobbról és balról helyezi el a külső hivatkozások szögletes zárójelét. Persze ezeket kézzel sem nagy munka odaírni.
Karmelaposta 2008. október 8., 22:34 (CEST)Válasz

Kicsit formáztam a külső hivatkozásokon, és egy üzenetet is hagytam a cikk vitalapján.

  • A külső hivatkozások egyszeres szögletes zárójelbe kerülnek, és a link és a szöveg között mindig kell egy üres hely.
  • A belső hivatkozásokat kétszeres szögletes zárójelbe kerülnek, és a link és a szöveg közé egy függőleges vonal való.

Karmelaposta 2008. október 19., 21:33 (CEST)Válasz

Képfeltöltés, Zsidóság-portál[szerkesztés]

Most sajnos csak kutyafuttában tudok válaszolni, éppen csomagolok, holnap utazunk. Két héten keresztül csak hébe-hóba jutok internethez.
Párját ritkítóan szép a blogod.
Ha hajlandó vagy a képeid egy részével a Commons állományát gazdagítani (ez az a gyűjtemény, ahonnan az összes Wikipédiában meg lehet jeleníteni a képeket), az nagyszerű lenne.
Innen elindulva tudsz képeket feltölteni: [1]
Ha problémád van a feltöltéssel vagy a licenszválasztással, itt kaphatsz segítséget:[2]
A szöveges anyaggal az a helyzet, hogy blogra csak kivételes esetben lehet hivatkozni. Tehát ha egy-egy témát Wikipédia-cikké alakítasz, vagy ha a meglévő Wikipédia-cikkeket kiegészíted belőlük, akkor arra az eredeti helyre kell majd hivatkozni, ahonnan te is merítettél.
Éppen készülőben van egy Zsidóság-portál a Wikipédián. Ragyogó alkalom lenne ez arra, hogy te is beszállj az ismereteiddel. Itt találod a portál vázlatát: [3]
eLVe, DataDestroyer és Alensha szerkesztők álltak össze kalákába az építéséhez. Érdekesség, hogy egyikük sem zsidó.
A bemutatkozásukat itt találod: [4] [5] [6]
Szerintem írjál a vitalapjukra, hogy te is szívesen beszállsz a Zsidóság-portál építésébe. Data Destroyer és Alensha hétpróbás Wikipédisták, a segítségedre lesznek a mikéntben és hogyanban. Ha pedig megnézed eLVe vitalaparchívumát, sok hasznos ismeretet találsz.
Én most egy darabig nem nagyon leszek, de a wikiszabim után természetesen szívesen segítek.
Karmelaüzenőlap 2009. április 3., 23:42 (CEST)Válasz

Egy info és egy tipp[szerkesztés]

1. eLVe válaszolt neked, itt: Portál vita:Zsidóság#Asi.

2. Az Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédiabeli neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattinthatsz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a „beállításaim” segítségével meg is lehet változtatni.
Megjegyés • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:

  • A négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • A Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak, és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak is ugyanez a hatása.

Karmelaüzenőlap 2009. május 6., 11:06 (CEST)Válasz

Pár kiegészítés :)[szerkesztés]

Örülök, hogy itt vagy! :-)

Alensha és DD valóban hétpróbás wikipédista, én meg egyesek szerint:)) hétpróbás gazember:)). De komolyabban: Alensha a technikai részeket tudja (ő alkotta meg a portált), DD meg minden irodalomban jártas. Csak én estem a két szék között a pad alá, mert a nyelvészeten kívül lényegében semmi nem érdekel:)) na jó, ez így nem igaz:)). És mindketten nagyon jó szívűek (ahogy itt mindenki), úgyhogy gyakorlatilag bárkihez fordulhatsz segítségért.:) Karmela meg elfelejtette mondani, hogy személyében egy ritka türelmes segítőre tettél szert.:)

Azonban ha bármiben tudok segíteni, én is nagyon szivesen teszem! A legapróbb vagy leghülyébbnek látszó dolgokban is.:)) Ha meg nem tudok, elirányítalak majd a megfelelő helyre. :-)

És én is szeretném megerősíteni, amit Karmela mondott: gyönyörűek a fotóid! Valóban jó lenne az a Commonsos feltöltés...

Ha az én hozzáállásom érdekel nézd meg a júzerlapom, illetve a Vita:Talmud lapot. (Ha már Karmela így elárult minket:)) – eLVe kedvesS(z)avak 2009. május 7., 15:16 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:21 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:22 (CEST)