Szerkesztővita:2menband

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Lexi 16 évvel ezelőtt a(z) Láposi Farkas témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves 2menband!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Egy segítőtársat, mentort keresel? Akkor Kattints ide! Ez megnyitja szerkesztésre a „felhasználói lapodat” és a megnyíló szerkesztőablak fölött elolvashatod, hogy mit kell tenned.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! – Rodrigó 2007. december 15., 14:50 (CET)Válasz

Mentorálás[szerkesztés]

Szia! Segítséget kértél. Miben segíthetek? Pilgab üzenet 2007. december 15., 08:42 (CET)Válasz

Válaszok[szerkesztés]

Annyit kell tenned, hogy a szócikk végére beírod ezt [[Kategória:''és a kategória neve'']]. A konkrét cikket ezekbe kellene behelyezni: Kategória:Magyar gitárosok, Kategória:Blues, Kategória:Magyar dzsesszzenészek.

A későbbiekben arra figyelj, hogy kerüld a redunanciát, vagyis ne legyen benn két olyan kategóriában is amelyikek közül az egyik már tartalmazza a másikakat is. Pl: Louis Armstrong ne legyen benn a zenészek és az amerikai zenészek kategóriában is. A fenti esetben Láposi Farkas ezért nem került bele mondjuk a zene, a magyar zenészek vagy a dzsessz kategóriákba.

A zene belinkelése: fel kell töltened a zenét, úgy ahogy a képpel tennéd. Belinkeléséhez látsz két módot is a Queen szócikkben. A Kései korszak és a Queen+Paul Rodgers alfejezetekben szerkesztőnézetben láthatod a módját.

A képet meg töröltesd és töltsd fel újra. Kép:Láposi Farkas jazz-blues-gitáros.jpg: gondolom erről van szó. Ha lehet akkor forgasd el mielőtt feltöltöd majd újra, hogy "rendesen álljon". Töröltetni a képet úgy tudod, hogy szerkeszted és ezt írod be: {{képtörlés}} Pilgab üzenet 2007. december 15., 13:51 (CET)Válasz

Enciklopédia szócikkek[szerkesztés]

A Láposi Farkas cikk témája úgy érzem, még nem érett egy világenciklopédiába. Ez a cikk egy szakmai folyóiratban megfelelő (bár lehet hogy ott is elfogultnak tűnhet), viszont ide csak olyan témákat szabad írni, amik már elég közismertek, tehát pl. szakújságokban, hírlapokban cikkeztek a témáról. Amennyiben ilyeneket a cikk aljára nem tudsz beilleszteni, javaslom a {{azonnali| törlés, nem wikipédiába való önéletrajz}} sablon kihelyezését, és más témák keresését > például a modern zenei műfajok, neves előadóik terén eléggé hiányosak vagyunk.

A Wikipédia irányelveit kérlek fusd át, hogy megértsd, mik valók ide:

Üdv: – Rodrigó 2007. december 15., 15:03 (CET)Válasz

Nagyszerű, valamelyik nap a mentorod vagy én majd megformázzuk a cikk végét. Remélem még raksz be nagyágyúkat :D – Rodrigó 2007. december 15., 21:43 (CET)Válasz

Hanganyagok[szerkesztés]

Szia! Most találtam ezt: Wikipédia:Hanganyagok használata. Ebben minden benne van amit kérdeztél. Pilgab üzenet 2007. december 17., 23:27 (CET)Válasz

Köszönöm és viszont kívánom! Neked is boldog karácsonyt és szócikekkel telített új évet kívánok! Pilgab üzenet 2007. december 19., 11:33 (CET)Válasz

Boldog karácsonyt![szerkesztés]

Mentorálás vége (?)[szerkesztés]

Szia! Régóta nem szerkesztettél, ha az elkövetkező 3 napban nem adsz magadról életjelet a mentorálást befejezettnek tekintem. Pilgab üzenet 2008. január 14., 01:05 (CET)Válasz

Lezártam. Pilgab üzenet 2008. január 18., 19:15 (CET)Válasz

Láposi Farkas[szerkesztés]

Kedves Kétszemélyes, azt hiszem, Te valami félreértesz a Wikipédiában, mégpedig alaposan.
Neekem elsősorban nem azzal van gondom, legyen-e az illetőről szócikk, hanem azzal, hogy lexikoncikk legyen.
A jelenlegi cikk olyan, mintha egy zenei magazinban jelent volna meg. Nem lexikoncikk.
Tele van dícsérő jelzőkkel. Egy lexikonban ezekre nincs szükség.
Tele van terjengős modatokkal (még nem ismeri annyira a közönség, mint amennyire ismerhetné, ha valóban ismerné őt a közönség, pedig ő méltó arra, hogy megismerje őt a közönség stb.)
Lexikonadatok hiányoznak ahhoz, hogy ez a szöveg nem méltatás, hanem életrajz legyen. Pl. melyik hónap hányadikán született, hol járt iskolába; együttesei neve és ideje (nem elég egy lexikonban, hogy "több".
Remélem, most már világosak a szempontjaim.– Lexi vita 2008. március 27., 14:01 (CET)Válasz