Ez a lap félig védett

Szerkesztő:B jonas/Wikipédia:Tudakozó/Fejrész

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
< Kezdőlap < B jonas/Wikipédia:Tudakozó/Fejrész
Wikipédia:Tudakozó

Így kérdezz | A kérdésfeltevés után | Amiben segíthetsz | A tegnapelőtti kérdések | A tegnapi kérdések | A mai kérdések | A Tudakozó ihlette cikkek | Archívum | Kategória, sablonok | GYIK | Emlékkönyv

Carl Spitzweg 021.jpg
Üdvözlünk a Wikipédia Olvasószolgálatában!

Ezen a lapon néhány önkéntes igyekszik választ adni az enciklopédiába, lexikonba való kérdésekre.
1.  Szavak, kifejezések jelentésének inkább a Wikiszótárban nézz utána.
2.  Az enciklopédiába illő témában érdemes először is a Wikipédia ►keresőjével próbálkozni. Ott keresőszavakat használhatsz.
3.  Keress az ►Archívumban! Lehet, hogy a kérdésedet már más is feltette.
4.  Ha ezek a keresések nem sikerültek, akkor:

Kérdezz tőlünk érthető, kerek mondatokban. Kattints ide!

A kérdés beírásának technikájáról tájékoztatót fogsz látni.

Az olvasószolgálat önkéntesei, ha tudnak, segítenek a válasz megtalálásában. Ez egy-két napot igénybe vehet, nézd meg a kérdésedet több alkalommal is! Mielőtt újra megkérdezed ugyanazt, keresd meg a kérdésedet, talán már vár a válasz. 3 nap múltán a kérdésed az Archívumba kerül át.


Ha szerkesztői problémádhoz kérsz tanácsot, akkor az nem ide, hanem a szerkesztők külön fórumára, az úgynevezett Kocsmafalra tartozik. A kezdő szerkesztők azt is kérhetik, hogy egy személyes segítő, mentor álljon melléjük, akivel megtanácskozhatják a szerkesztéssel kapcsolatos gondjukat-bajukat.

Nem tekinthetjük feladatunknak a jogi, orvosi, gazdasági vagy más, szakmai tanácsadást. Eltűnt személyek, családfák, címek, telefonszámok felkutatásával sem foglalkozunk.

Ha tanuló vagy és a házi feladattal gondjaid vannak, segítünk, ha tudunk, de nem fogjuk a feladatot helyetted megoldani.

Information icon.svg
Hol és hogyan keressek?

A kérdés feltevése után
 • A frissen beírt kérdések mindig a lap aljára kerülnek.
 • Ha a szakaszcím melletti „szerkesztés” feliratra kattintasz, akkor később is módosítani tudod a kérdésedet.
 • Minden nap új lapot kezdünk. A mai nap kérdései ezen a lapon, a tegnapiak a Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2022-01-26 lapon találhatóak. A teljes listát a Wikipédia:Tudakozó/Archívum lapon találod meg.
 • Jegyezd meg, hogy hanyadikán tetted fel a kérdésedet. Az archívumban a dátum szerint tudsz keresni a válasz után. A választ önkénteseink mindig a kérdésedhez fogják írni – már ha találnak rá választ.
 • Kérünk, hogy
  • Legyél türelemmel – itt mindenki a szabad idejét fordítja arra, hogy a segítségedre legyen.
  • Ne tedd fel ugyanazt a kérdést a Wikipédia különböző oldalain.
  • Az archivált napok lapjain utólag már ne tégy fel új kérdéseket!
 • Ha sikerült segítségedre lennünk, akkor örülnénk neki, ha írnál róla pár szót az Emlékkönyvünkbe!
Amiben segíthetsz

Szívesen látunk téged is a Wikipédia:Tudakozó önkéntesei között! Ezen a lapon: Wikipédia:Tudakozó/Amiben segíthetsz találsz néhány ötletet arra, hogyan segítheted a Wikipédia:Tudakozó munkáját: válaszadással, az esetleg ügyetlenül beírt szövegek tagolásával, cikkírással, sablonkészítéssel, stb.

Az Archívum használata

Minden nap végeztével a Tudakozó aznapi kérdései az archívumba kerülnek át. Az archívum a kérdéseket naponként csoportosítva tárolja. Az elmúlt 6 nap anyagát a Tudakozó kezdőlapján találod meg. A korábbi napok anyagát az archivált napok listájában találod meg, lásd lejjebb. Ha nem ismered a pontos napot, az archívum anyagában szavakra kereshetsz is. A megnyitott nap kérdései közötti tájékozódáshoz használd az oldal tartalomjegyzékét, vagy a böngésződ keresőfunkcióját. Itt találsz segítséget arról, hogy hogyan teheted meg ezt a leggyorsabban.


Kérdések péntekről  

Kérdések szombatról  

Kérdések vasárnapról  

Kérdések hétfőről  

Kérdések keddről  


Tatabánya-Óváros határai[szerkesztés]

Emblem-question-yellow.svg Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

A cikk azt írja: elhelyezkedése. Óváros Tatabánya Keleti oldalán található, Felsőgalla és Alsógalla között. Ez alapján azt szeretném megtudni, hogy jól értettem-e a cikket.
1. A városrészt észak felől végig a vasút határolja.
2. A nyugati határa,-a cikkben említett Bárdos Lakópark miatt,-az Összekötő út és Károlyi Mihály utca? Ettől nyugat az már Bánhída, keletre/délkeletre az Óváros? Tehát pl. Tatabányai Járási Hivatal (Bárdos László utca 2), a OMV (Tatabánya, Károlyi Mihály u. 4), a Károlyi Mihály utca mentén a Paradicsomkert negyed (itt van pl. az Azimex Papír és Nyomdaipari Kft. Tatabánya, Mészáros u. 4) is az Óváros része?
3. Hol van a délkeleti, Felsőgalla oldali határ? Az Újtelepi temető (Tatabánya dr. Mohi Rezső utca) és mellette a Vigadó úti máshol Rózsa utcai ipartelep (itt van pl. Suez Water Technologies & Solutions Tatabánya, GRABO DESIGN Padlógyár Tatabánya stb) még az Óváros része?
4. Van esteleg Tatabánya városzrészeit határvonalakkal mutató térkép? Van esetleg utcanévlista, hogy melyik utca melyik városrész része?
Válaszokat előre is köszönöm. - - Globetrotter19 vita 2022. január 25., 11:36 (CET)
A Google szerint
Ha beírod a 'Google Keresés'-be, hogy 'Tatabánya Óváros', és a találati lista felett a 'Térkép'-funkcióra, akkor kapsz egy pirossal keretezett területet Tatabánya területén, az M1-től északra. Ez nem jó, nem ez az óvárosa? - Adventuress Under Sail.jpg vitorlavita 2022. január 25., 16:45 (CET)
Kiegészítés, Openstreetmap szerint

Tatabánya Óváros. Szóval az M1-től kb. 2km-re délre. De ez csak a városrész központja. A Jászai Mari Színház (lásd a forrás nélküli wiki cikkben Látnivalók fejezet) - - Globetrotter19 vita 2022. január 25., 17:15 (CET)

Szerintem

A feleletet a városi polgármesteri hivatal (Építésügyi hatóság), illetve a kataszteri nyilvántartás (Földhivatal) adhatja meg. Ezen túl minden forrás megbízhatatlan. MZ/X vita 2022. január 25., 20:51 (CET)

Kérdések tegnapról  


Tatabánya VII-es telepi Szent Imre templom[szerkesztés]

Emblem-question-yellow.svg Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy VII-es telep az az Újtelep? Szent Imre templom úgy tünik hogy már nincs akkor hol (utcanév) volt, mikor épült, ha megszünt /lebontották?/ akkor mikor szünt meg?
Adalék: [1]
Itt van a 6-os máshol VI-os telep.
- - Globetrotter19 vita 2022. január 26., 13:51 (CET)

A mai kérdések

A lap frissítéséhez kattints ide!