Star Wars: The Force Unleashed

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A Star Wars: The Force Unleashed Csillagok háborújának világában játszodó videojáték. 2008. szeptember 16-án jelent meg.

Egy évvel később bővített tartalommal Ultimate Sith Edition kiadásban jelent meg 2009 novemberében.

A játék[szerkesztés]

A játékot a Lucasarts adja ki, és a fejlesztésében maga George Lucas is közreműködik. A játékban Darth Vader tanítványát (Galen Marek) kell irányítanunk, és megtanulhatjuk használni benne az Erőt. Elpusztítjuk a megmaradt Jediket, és négy bolygón mutathatjuk meg tehetségünket.

Szereplők[szerkesztés]

Galen Marek[szerkesztés]

Darth Vader titkos tanítványa, akiben megvolt a képesség, hogy a világ legnagyobb Erőhasználója legyen. Remek vívó volt, és Vader személyes bérgyilkosa. Starkiller-nek, azaz Csillaggyilkosnak nevezik...

Rahm Kota[szerkesztés]

Rahm Kota egy idősebb ember jedi mester és a klónok háborúja alatt tábornok volt. Yoda mester egyik tanítványa. Kota túlélte a 66-os parancsot. Galen Marek először megpróbálja megölni őt, de végül szövetségesek lesznek. Kota túléli a nagy jedi tisztogatást.

Juno Eclipse[szerkesztés]

Galen hajójának, a Zsivány Árnyék-nak, a pilótája. Galenhez érzelmi szálak fűzik, ez egy csókban teljesedik ki a játék végén. Juno kitűnő pilóta.

Shaak Ti[szerkesztés]

Shaak Ti egy togruta fajból származó nő jedi mester és a klónok háborúja alatt fő jedi tábornok, és egyben a jedi tanács tagja a köztársaság bukásáig. Shaak Ti túlélte a 66-os parancsot. A Felucia bolygón él, és Galen többek között vele is végez. Shaak Ti szerepe óriási az egész játékban.

Maris Brood[szerkesztés]

Maris Brood egy zabrak fajból származó nő jedi padawan volt és Shaak Ti tanítványa, aki Galen ellen fordul, amikor a Sötét Jedi megöli mesterét. Maris végül Galen szövetségese lesz. Maris túlélte a híres jedi tisztogatást. Többet nem tudunk róla.

Kazdan Paratus[szerkesztés]

Jedi Mester, aki túlélte a 66-os parancsot. Kazdan egy őrült, aki felépítette a Jedi Templom hű mását roncsokból, a Raxus Prime nevű szeméttelepbolygón.

PROXY[szerkesztés]

Galen droidja, hű társa, aki kisgyerekkorától vele van.

A történet[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]