Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords
Fejlesztő
Kiadó LucasArts
Tervező Chris Avellone
Zeneszerző Mark Griskey
Sorozat Star Wars: Knights of the Old Republic
Motor Odyssey Engine
Platformok
Kiadási dátum 2004. december 6. (Xbox, Észak-Amerika)
Legfrissebb kiadás
Stabil 1.0b
Műfaj
Játékmódok egyjátékos videójáték
USK-besorolás USK 12
Adathordozó

A Knights of the Old Republic: The Sith Lords egy szerepjáték, a Star Wars: Knights of the Old Republic hivatalos folytatása, amelyet az Obsidian Entertainment készített el és a LucasArts adta ki. 2004 decemberében jelent meg XBOX konzolra, majd 2005 februárjában PC-re. A játék vegyes fogadtatásban részesült, ugyanis a sürgető határidő miatt a történet vége kidolgozatlan, elnagyolt maradt.

Történet[szerkesztés]

A Galaktikus Birodalom kora előtt járunk, öt évvel járunk az első rész után, 3951 BBY-ben. A Jedi Rend teljesen a kihalás szélére került, a maradékok szétszóródtak, a Dantooine-i ostromot követően. A sithek mellett a fejvadászok is vadásznak a béke őrzőire. Az általunk irányított szereplőt száműzték (Jedi Exile) mivel megszegte a Jedi Rend szabályait.

A Száműzött az Ebon Hawk fedélzetén tartózkodik, amikor súlyos csapásoktól elszenvedve a Peragus bányatelepén landol, ahol egy kolto-tartályban tért magához. Első feladata, hogy megkeresse a hajót és biztonságban lehessen. Majd később, mikor már több csapattagra tett szert, fel kell kutatnia az életben maradt Jediket, egy fontos küldetés érdekében.

A csapat[szerkesztés]

Mira: Egy kiképzett fejvadász és felderítő. Mira a csuklójára erősíthető rakétavetőből képes rakétákat, gránátokat és mérgezett nyilakat ("dart") kilőni. Mira később Jedi Consular lehet.

Atton Rand: Gyakorlott pilóta, szerelő és szerencsejátékos, szenvedélye a pazaak nevű kártyajáték. A Peraguson bebörtönözték, az elsők között csatlakozik a Száműzötthöz. Az Ebon Hawk pilótája. Atton Randból később Jedi Sentinelt képezhetünk.

Kreia: Idős tanácsadója a Száműzöttnek, egykoron Jedi volt, később Darth Traya néven sith. Ő volt Darth Revan és Darth Sion mestere. Legtöbbször telepatikusan üzen a legfontosabb főszereplőnek és új Erő-használati módokat tanít meg.

T3-M4: Régi asztromechanikai-droid. Kódtörésre és számítógép-használatnál szokták hasznát venni. Már Revan csapatában is benne volt, erről árulkodik behorpadt testváza.

G0-T0: Hírhedt, lebegő droid, akit eredetileg a köztársaság építtetett, hogy segítse a háborúk kiheverését. A droid önállósult, és most már nem törvényes eszközökkel próbálja helyreállítani a rendet. Ennek köszönheti, hogy ő a Nar Shadda-i bűnszervezet, a Tőzsde vezére. Önmagát egy általa kreált, Goto nevű bűnvezér kitalált alakjával fedezi.

Bao-Dur: Tehetséges iridóniai technikus, szerelő aki felajánlotta szakképzettségét a Száműzöttnek, valamint segített neki elkészíteni a fénykardját is. Bao Dur később Jedi Guardian lehet.

Mandalore: Az első Manadalore Mandalore the Ultimate óta. Célja újra egybekovácsolni a mandalóriai klánokat. Háborús veterán. A valódi neve Canderous Ordo.

Visas Marr: A sithek által teljesen elpusztított Katarról származó Miraluka sötét Jedi, Nihilus tanítványa. Mikor fel akarta kutatni a Száműzöttet, hogy Nihilus elé vigye, azonban a Száműzött legyőzte, megkímélte az életét, megtérítette, és bevette a csapatába. Visas Marr egy jedi Sentinel.

The last of the handmaidens: Az Echani Handmaidenek közül való, egyike Aitris szolgálóinak. Aitris utasította rá, hogy csatlakozzon a csapathoz, hogy rajta tartsa a szemét a Száműzöttön. Handmaiden igazi neve Brianna, és később Jedi Guardiant faraghatunk belőle.

HK-47: Orgyilkos-droid, a HK-50 és HK-51 sorozatú orgyilkos-droidok az ő tervei alapján készültek. Revan csapatában is szolgált már. A játék első részében kiderül, hogy maga Darth Revan építette, mint testőrt, és hogy levadásszon bizonyos "különleges célpontokat". Rossz szokása az élőlényeket húsostáskának (meatbag) nevezni.

Disciple: Volt Jedi, akkor hagyta el a rendetet amikor, a "Száműzött" elment a Mandalore háborúba. Ő csak akkor csatlakozik ha női szereplővel visszük a játékot, méghozzá Handmaiden helyett. Valódi neve Mical. Disciplét Jedi Consularként is nevelhetjük a játék folyamán.

Hanharr: Egy bérgyilkos vuki, aki Voggának, a Huttnak dolgozik. Fő feladata, hogy elkapja Gotot, a Nar Shadaa-i Tőzsde vezetőjét. Van egy törvény a wookeeknál, hogyha valaki megmenti egy wookee életét, annak örök szolgája lesz a megmentett. Mira egyszer megmentette az életét, de ezt ő nem értékelte, ezért meg akarja ölni őt, mivel ez a tartozás őrületbe kergeti. Mira helyett csatlakozik, ami akkor lehetséges, ha a szereplőnk a játékban a sötét oldalon van.

Szereplők[szerkesztés]

Darth Sion: Testéből jószerivel semmi sem maradt. Egy műtét során összefűzték a szöveteit, így jött létre, a rettegett Sith. Egy bérgyilkos szervezetet irányít, azzal a céllal, hogy kiirtsa a Jediket a Galaxisból. A gyűlölet és a sötét oldal tartja csupán egyben.

Darth Nihilus: Sith Nagyúr, valaha ember volt, de a sötét oldal, és az éhsége az Erőre teljesen felemésztette. Ő az egyetlen aki Malachor V felszínén volt a végső csata idején, és túl is élte. Testét sötét köpönyeggel fedi, arcát fehér maszkkal.

Kavar: Az utolsó Jedi-mesterek egyike, az Iziz-i palotában bújt meg, a Sith háborúk idején. Kavar nagyon híres Jedi Guardian, és egyes mandalóriaiak úgy gondolták a háború előtt, hogy ha a jedi rendből valaki szembe fog velük szállni, ő lesz az, nem Revan.

Carth Onasi: Carthot nem kell bemutatni, a KotOR első részében Revan társa. A játék legelején választhatunk (az első beszélgetés Attonnal), hogy azt mondjuk: Revan Sith volt, akkor értelemszerűen Carth Onasi ott ragadt az Ismeretlen Világon (KotOR 1 utolsó részei). Ha azonban azt választjuk, hogy Revan Jedi volt és megmentette a Köztársaságot, Carth felbukkan.

Helyszínek[szerkesztés]

Peragus II: Sivár bolygó, amelynek felszínén valaha egy üzem működött. Az üzemben történt egy órási robbanás, ami kitépett egy hatalmas darabot a bolygóból. A létrejött aszteroidamezőkben azonban tovább folytatódott a bányászat, az első küldetések az egyik ilyen telepen játszódnak. Peragus a Peremvidék legfontosabb bolygói közé tartozik, mivel olyan üzemanyagot bányásznak rajta, amely ugyan nem a legjobb a teherhajók számára, de nagy mennyiségben és olcsón kapható.

Telos: Peremvidéki bolygó, a Köztársaság része. A Telos felszíne elpusztul a Jedi polgárháború alatt, és most a Citadella Állomás kering a bolygó körül, ami visszaállítja a felszín eredeti állapotát, és gyógyítja a bolygót.

Dxun: Onderon dzsungel-borította holdja, vagy inkább testvérbolygója, állandó borult éghajlattal. A mandalóri Ordó klán itt talált otthonra. A Kirekesztett (az általunk irányított szereplő) a Dxun-i csatában is szerepelt a Mandalórián háború során. A Dxun felszínén a galaxis legvérszomjasabb ragadozói portyáznak.

Onderon: A bolygó egyetlen városa Iziz, amelyet a köztársaság-párti Talia királynő irányít, aki a királyi ház tagjaként Freedon Nadd bukott jedi és Sith nagyúr egyenes ági leszármazottja. Onderon nem olyan rég csatlakozott a Köztársasághoz, és egyes lakosai úgy gondolják, hiba volt ezt megtenni. Onderonon nagyon feszült a helyzet a rojalisták, és Vaklu tábornok hívei között, akik el akarnak szakadni a köztársaságtól.

Ravager: Nihilus hadihajója. A Malachor V-i csatában szerezte borzalmas sérüléseit. A hajón számos hatalmas lék van, a levegőt csak létfenntartó-pajzsok tartják benn.

Korriban: A Sith Nagymesterek sírbolygója. A leg hatalmasabb Sith nagyurak itt vannak eltemetve, köztük Ajunta Pal, Marka Ragnos, és Naga Sadow. A Kotor 1-ben is találkozhatunk a bolygóval.

Nar Shadaa: A csempészek holdja. Nar Shadaa egy hatalmas város, a Nal Hutta nevű bolygó körül keringő hold, és egyesek úgy is emlegetik mint a Kis-coruscant. A bűnözők paradicsoma, bárki könnyen eltűnhet ezen a bolygón, ha nem figyel.

Dantooine: A Jedi Enkláve bolygója. Malak pusztítása előtt itt volt egy hatalmas Jedi Akadémia. A lakosok megutálták a Jediket a Jedi-polgárháború okozta szenvedések miatt.

Malachor V: A legsötétebb hely az egész galaxisban. Malachor V ad otthont a Trayus Akadémiának, ami jóval a Mandalórián háború előtt épült. Ez a hely rontotta meg Revant, Kreiát, és itt kell legyőznünk bukott mesterünket. A Malachor V felszínén viharbestiák élnek.

További információk[szerkesztés]