„Szerkesztővita:Nyenyec” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt ELVe 14 évvel ezelőtt a(z) Visszalátogatóban témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Data Destroyer (vitalap | szerkesztései)
121. sor: 121. sor:


::Peligro +1, bizony. Mielőbb gyere vissza, link pirosan lesz elég, a légió meg csak rád vár :) [[User:Data Destroyer|Data Destroyer]]<sup>[[User vita:Data Destroyer|Mi fáj, gyere mesélj...]]</sup> 2009. augusztus 31., 08:23 (CEST)
::Peligro +1, bizony. Mielőbb gyere vissza, link pirosan lesz elég, a légió meg csak rád vár :) [[User:Data Destroyer|Data Destroyer]]<sup>[[User vita:Data Destroyer|Mi fáj, gyere mesélj...]]</sup> 2009. augusztus 31., 08:23 (CEST)
:::+1 Remélem, egyszer majd wikitérben is találkozhatunk. Mindenesetre addig is elmondhatom: „ez a szerkesztő még látta a nagy Nyenyec(e)t”. :)) Családilag azonban biztos, hogy jól döntöttél. Sok sikert mindenhez! {{)}} (Ezt a 'Laci bá'-t amúgy is le kell még rendeznünk, mert hála neked, azóta is rajtamragadt. ;) – [[User:ELVe|<span style="color:blue;">eLVe</span>]] <sup>[[User_vita:ELVe|kedvesS(z)avak]]</sup> 2009. augusztus 31., 08:39 (CEST)

A lap 2009. augusztus 31., 08:39-kori változata

Ha ide írsz, akkor itt fogok válaszolni. Így követhető marad a beszélgetés kívülállók számára, illetve a magam számára, hogyha 1 hét múlva el akarom olvasni. :)

Archívum

Archívum (?)



SOUTH PARK

Szia!Megkérnélek arra hogy tanusítsd a south park szócik kiemelt szócikkés való nyilvánításához a kritériumok teljesülését.Kéne a szavazatod...Előre is köszike– Kyle Broflovski vita 2008. december 2., 22:47 (CET)Válasz

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 09:53 (CET))Válasz

Hawthorne-effektus

A Hawthorne effektusra a gugli a blogodat az 5. helyen hozza. Karmelaüzenőlap 2008. december 14., 09:33 (CET)Válasz

Welcome!

Isten hozott! (vagy csak benéztél és már mész is?) – Hkoala 2008. december 25., 21:00 (CET)Válasz

Ne mááá'... :) Összebeszéltetek? Nagytibi, nyenyec egyszerre ébrednek hosszúra nyúló téli álmukból?? Nem hiszem el!!! :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2009. február 2., 18:47 (CET)Válasz

Én már megyek is vissza aludni, mert megláttam az árnyékomat. :) -- nyenyec vita 2009. február 2., 18:54 (CET)Válasz

Lapvédelem

Szia, levédtem a júzelapod és a vitalapod a hajnali vandálrohamok miatt. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. július 19., 10:38 (CEST)Válasz


Visszalátogatóban

Barátaim, Magyarok!

Régen engem mindig érdekelt, hogy egykor aktív szerkesztők miért hagyják itt ezt a nagyszerű projektet. Hátha más is kiváncsi ilyesmire, leírom, hogy az én esetemben mi történt és még pár mindenféle dolgot, ami eszembejut. :)

A rövid változat: lak- és munkahelyet váltottam és már csak nagyon kevés szabadidőm, illetve energiám marad, amit inkább a családomnak igyekszem szentelni.

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy hosszú hónapokkal előre tudtam, mikor leszek kénytelen szögre akasztani a wikipédista sapkát így nem ért nagy sokként a dolog.

Az adminisztrátori jogosultságomról lemondtam. Ha majd megint lesz időm Wikipédiázni, akkor szeretnék a tartalomra koncentrálni és azt hiszem, így majd könnyebb lesz.

Összességében kellemes emlékeim vannak az itt töltött nem elhanyagolható időről. Néhány tanács, amit kezdő wikipédiás önmagamnak visszaküldenék sok évvel ezelőttre:

  1. a szabadidő drága, ezért minden eszközt érdemes bevetni a zajszűrésre. A közösségi lapok illetve a felhasználók 20%-a a felelős az utólag visszatekintve már egyértelműen elpazaroltnak bizonyult idő 80%-áért. Az én időmben a VandalFighter, a megtisztított figyelőlista és a PageDown volt a leghatékonyabb eszköz a zaj szűrésére, de érdemes körülnézni, hátha mostanra fejlődött a tudomány.
  2. a hallgatás nem beleegyezés
  3. nem kell mindenre (azonnal) válaszolni
  4. gyakorlatilag mindenki jószándékkal szerkeszt, de sokan vannak akik hajlandóak szemét módon viselkedni, hogy elérjék a nemes (vagy annak hitt) céljaikat. Néha észre sem veszik.
    • (de mindezt csak interneten. élőben tök normális emberek ők is.)
  5. a tartalom az igazán fontos, még akkor is, ha a meta-megbeszélések vonzónak tűnnek
  6. érdemes körülnézni, más wikipédiákban milyen konfliktusok vannak és megmosolyogni, mennyire hasonlóak, mint a magyar Wikipédia
  7. érdemes elolvasni hosszú idővel ezelőtti, akkor nagyon komolynak hitt vitáinkat és megmosolyogni, hogy utólag mennyire viccesek :)
    • vita közben érdemes elgondolkodni, hogy "tényleg olyan fontos ez?", "fog erre valaki 1, 3, 5 év múlva egyáltalán emlékezni?"
  8. a problémák 95%-a kommunikációs probléma: az emberek állandóan félreértik mások szavait, szándékát és érzéseit. az igazi baj nem ez a tény, hanem, hogy szinte mindenki meg van győződve arról, hogy ez nem így van és ő igenis jól érti, hogy mit akar / mire céloz a másik. :)
  9. az emberek másképp viselkednek, ha úgy érzik közönség figyeli őket. nem mindent lehet és érdemes nyilvánosan megbeszélni.
  10. fikázni könnyű, alkotni (és működtetni) nehéz
  11. a trollok és szabadságharcosok sosem fogynak el. voltak már a kezdetektől és mikor az aktuálisak majd odébbállnak, lesznek helyettük megint.
  12. a hosszabb-rövidebb szünet tényleg gyógyító erejű érdemes élni vele.

Sok sikert a szerkesztéshez, remélem még találkozunk! Hagyjatok azért majd még pár piros linket nekem is! ;)

-- nyenyec vita 2009. augusztus 31., 01:13 (CEST)Válasz

Jobban örültem volna egy visszatérőben szakaszcímnek :-( Peligro (vita) 2009. augusztus 31., 07:56 (CEST)Válasz
Peligro +1, bizony. Mielőbb gyere vissza, link pirosan lesz elég, a légió meg csak rád vár :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. augusztus 31., 08:23 (CEST)Válasz
+1 Remélem, egyszer majd wikitérben is találkozhatunk. Mindenesetre addig is elmondhatom: „ez a szerkesztő még látta a nagy Nyenyec(e)t”. :)) Családilag azonban biztos, hogy jól döntöttél. Sok sikert mindenhez! :-) (Ezt a 'Laci bá'-t amúgy is le kell még rendeznünk, mert hála neked, azóta is rajtamragadt. ;) – eLVe kedvesS(z)avak 2009. augusztus 31., 08:39 (CEST)Válasz