Sharpe erődje

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sharpe erődje
Borító
Borító
Szerző Bernard Cornwell
Eredeti cím Sharpe's Fortress
Ország Egyesült Királyság
Nyelv magyar
Téma Történelmi regény
Műfaj Történelmi regény
Sorozat Sharpe történetek
Előző Sharpe diadala
Következő Sharpe Trafalgarja
Kiadás
Kiadó Harper Collins
Kiadás dátuma 1998
Magyar kiadó Gold Book
Magyar kiadás dátuma 2007. április 17.
Fordító Sándor Zoltán
Média típusa könyv
Oldalak száma 352
ISBN 978 963 426 032 5

A Sharpe erődje (Sharpe's Fortress) Bernard Cornwell Sharpe sorozatának harmadik (kronológiailag) könyve. A cselekmény Indiában zajlik és Sharpe Gavilgur ostrománál játszódó kalandjairól szól. A könyv először az Egyesült Királyságban jelent meg 1998. november 19-én a Harper Collins kiadó gondozásában. Magyarországon 2007. április 17-én a Gold Book kiadó adta ki.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Történet[szerkesztés]

1803 decembere. Richard Sharpe immár tisztként szolgál Sir Arthur Wellesley seregében, mely a marátha háborúnak próbál mihamarabb véget vetni. Sharpe-ot visszarendelik egy szállítóegységhez, ahol felfedezi régi ellensége, Obadiah Hakeswill őrmester árulását. A leleplezés során azonban egyedül találja magát a halálos veszélyben. Önbizalma és kincsei, Tipu szultán ékszerei visszaszerzése érdekében újrakezdi azt, amihez igazán ért: a harcot

Miközben bosszút esküdve kutatni kezd elárulói után, eljut Gavilgurhoz, egy látszólag bevehetetlen sziklaerődhöz a Dekkán-síkság fölött. Az erődöt a renegát angol, William Dodd védi, aki a Sharpe diadala című könyvben megszökött Sharpe elől. Dodd biztos benne, hogy egyetlen vörös kabátos sem juthat el hozzá, ám Sharpe kétségbeesésében csatlakozik Wellesley katonáihoz, akik épp rohamra indulnak az erőd falának rései ellen. És ott, Gavilgur szorosában, a magas falak és a halált szóró ágyúk alatt Sharpe úgy harcol, mint még sohasem.

Szereplők[szerkesztés]

  • Richard Sharpe zászlós – főhős.
  • Sir Arthur Wellesley ezredes – később Wellington első hercege, a brit hadsereg indiai főparancsnoka.
  • Obadiah Hakeswill őrmester – Sharpe egykori őrmestere, jelenleg ellenfele.
  • William Dodd ezredes – renegát angol tiszt.
  • Ahmed – Sharpe megbízható arab segítője.
  • Syud Sevajee – a marátha szövetség erőinek parancsnoka, Sharpe régi jó barátja.
Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Források[szerkesztés]

OTRS Wikimedia.svg
E mű speciális használati engedélyét (és/vagy a jogtulajdonos licencnyilatkozatát) a Wikimedia OTRS rendszerében archiváltuk ([1] 2009112710044731] ügyszám] alatt). Ha meg szeretnél bizonyosodni az engedély/licenc valódiságáról, lépj kapcsolatba az OTRS-eléréssel rendelkező szerkesztők egyikével. English language.svg Permission has been archived at the e-mail ticketing system of Wikipedia.