Sablon:Kezdőlap kiemelt cikkei/2017-23-2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A Rocks and Honey stúdióalbum
A Rocks and Honey stúdióalbum

A Rocks and Honey Bonnie Tyler (1951. június 8. –) brit rockénekesnő tizenhatodik stúdióalbuma. A reszelős hangú előadó nyolc év után adott ki új lemezt, amelyet Tennessee államban, a countryzene fővárosának tartott Nashville-ben készített. A dalok közül azonban csak kettő country stílusú, többségük erőteljes ballada vagy rock.

Az album elkészítésében régi barátja, Desmond Child segítette, akivel utoljára az 1988-ban megjelent Hide Your Heart (Notes from America) albumon dolgozott együtt. A lemez fő producere David Lyndon Huff.

Az album első kislemezdala a Believe in Me, amellyel Bonnie Tyler az Egyesült Királyságot képviselte a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben. A dal Desmond Child szerzeménye. Az albumra kezdetben csak a hivatalos, teljes verzió került fel, majd a megjelenés előtt egy héttel, utolsóként a rádiós változatot is feltették.

A lemez a Warner Bros. Records gondozásában, 2013. május 6-án jelent meg az Egyesült Királyságban, majd május 14-én az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. Legkésőbb Oroszországban és a Független Államok Közössége országaiban jelent meg 2013. november 28-án — ott a Warner Music orosz leányvállalata, a Nikitin és a BestFM rádió gondozta.