Quantum Leap – Az időutazó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Quantum Leap – Az időutazó
(Quantum Leap)
Quantum Leap (TV series) titlecard.jpg
Quantum Leap (TV series) titlecard.jpg
Műfaj sci-fi, dráma

Alkotó Donald P. Bellisario
Főszereplő Scott Bakula
Dean Stockwell
Főcímzene Mike Post
Zeneszerző Velton Ray Bunch

Ország  USA
Nyelv angol
Évadok 5
Epizódok 96 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő 45 perc (epizódonként)
Gyártó Belisarius Productions
Universal Television
Sugárzás
Eredeti adó NBC
Eredeti sugárzás USA 1989. március 26.
1993. május 5.
Első magyar adó TV2
Viasat 6
Magyar sugárzás kezdete magyar 1999. december 5.
További információk

A Quantum Leap – Az időutazó egy amerikai televíziós sorozat. Dean Stockwellt 1993-ban Golden Globe-díj-ra jelölték a Legjobb férfi mellékszereplő (televíziósorozat, televíziós minisorozat vagy tévéfilm) kategóriában. A sorozat és szereplői összesen két Golden Globe-díjat, öt Golden Globe-díj jelölés, tizenegy Emmy-díj jelölés kapott. Magyarországon csak három évadot vetítettek le belőle.

Történet[szerkesztés]

A sorozat főszereplője Sam, részleges amnéziában szenved, nem emlékszik arra, hogy kicsoda valójában. Szerencsére Al Calavicci, Sam legjobb barátja egy holografikus képe segít neki a múltja felidézésében. Elmondja neki, hogy egy rosszul sikerült időutazás kísérlet miatt megrekedt az időben, de kollégái azon vannak, hogy minél előbb visszajuttassák a saját idejébe. Sam minden egyes epizódban más ember testébe kerül, akinek segítségre van szüksége. Egy villámcsapás miatt harmadik évad végén Al Sammel ugrott, majd helyet cseréltek, Sam visszatért a kollégáihoz és feleségéhez és Al számára csak hologramként jelenik meg úgy, ahogy azelőtt Al tette.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Dr. Sam Backett Scott Bakula Galambos Péter
Sótonyi Gábor
Al Calavicci Dean Stockwell Forgács Péter
Selmeczi Roland
Varga Gábor
Ziggy (narrátor) Deborah Pratt
Harrison Page

Ismertebb vendégszereplők[szerkesztés]

Marc Alaimo, Debbie Allen, Bob Saget, Charles Rocket, Neil Patrick Harris, Lydia Cornell, Brooke Shields, Roddy McDowall, Chubby Checker, Dr. Laura Schlessinger, Dr. Ruth Westheimer, Jennifer Aniston, Michael Beach, Terry Farrell, Diedrich Bader, Robert Duncan McNeill, Jason Priestley, Joseph Gordon-Levitt, Carla Gugino, Teri Hatcher, Marcia Cross, Eriq La Salle, Patricia Richardson, Patrick Warburton, Claudia Christian, James Morrison, Gregory Itzin, Lauren Tom, Jane Sibbett, Amy Yasbeck, Michael Stoyanov, Tia Carrere és Beverley Mitchell.

Díjak, jelölések[szerkesztés]

Forrás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Quantum Leap (TV series) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]