Nikki Sixx

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nikki Sixx
Nikki Sixx.jpg
Született Frank Carlton Serafino Feranna, Jr.
1958. december 10. (58 éves)
San Jose
Állampolgársága amerikai
Házastársa Courtney Sixx (2014. március 15.–)
Foglalkozása
  • basszusgitáros
  • zenész
  • dalszerző
  • fotóművész

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Nikki Sixx témájú médiaállományokat.

Nikki Sixx (eredeti nevén Franklin Carlton Serafino Feranna) amerikai basszusgitáros, dalszövegíró, és zenei producer (pl.: Marion Raven, Meat Loaf, Saliva) valamint divattervező (Royal Underground), fényképész és író. Fő dalszövegírója volt a glam metal zenekarnak a Mötley Crüe-nak, valamint játszott a szintén glam metal London-ben, az 58-ben, a hard rock Brides of Destruction-ben valamint jelenleg Dj Ashba-val és James Michael-el a Sixx:A.M.-ben.

Korai élete[szerkesztés]

A kaliforniai San José-ban született 1958. december 11-én. Apja, Frank Ferrana korán elhagyta a családot, ezt követően anyja, Deana Richards és annak barátja nevelte fel. Hatévesen anyjával egy rövid időre Új-Mexikóba költöztek, majd nagyszüleivel együtt az idahó-i Jerom-ba. Miközben Idahóban élt Sixx-ből igazi vandál lett: betört a szomszédokhoz, bolti lopásokban vett részt, valamint kicsapták az iskolából, mert drogot árult. A család ezt követően még számos alkalommal költözött (El Paso, Anthony). Nagyszülei elküldték az anyjához Seattle-be, hogy vele éljen. Rövid ideig ott is élt, és megtanult basszusgitározni, miután megvette az első hangszerét egy lopott gitárért kapott pénzen.

17 évesen önállósította magát és átköltözött Los Angeles-be, egy italboltban kezdett dolgozni és porszívók telefonos értékesítésével foglalkozott, valamint bandák meghallgatásaira járt. Blackie Lawless-szel (W.A.S.P.) bevették a Sister-be, mielőtt létrejött a London – a helyi glam csapat – a felállás számos változást látott, és jelentős igénye volt a hírnévre az énekes, Nigel Benjamin-nek, aki később a Mott the Hoople-ben énekelt. Nikki később ott hagyta a bandát. Majd 2008-ban kiadták a rocksztárnak a drogokkal küzdő nehéz éveiben írt naplóját: Heroin Naplók (The Heroin Diaries).

  • Zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap