Magyarország, szeretlek!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Magyarország, szeretlek!
Műfaj show-jellegű műveltségi vetélkedő

Alkotó John de Mol
Rendező Koós György
Szabó Szilárd
Műsorvezető Szente Vajk
Főszereplő Kraszkó Zita (2016–)
Harsányi Levente (2016–)
Korábbiak:
Tatár Csilla (2016)
Jakupcsek Gabriella (2011-2016)
Csiszár Jenő (2011-2016)
Főcím Varga Viktor: Lehet zöld az ég
(alternatív szöveggel)

Formátum I Love My Country
(Talpa Media)[1]
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 10
Epizódok 180 (epizódlista)
Gyártás
Producer Fazekas Csaba
Operatőr Stenszky Gyula
Részenkénti játékidő 70 perc
Gyártó Hung-Ister (2011–2014)
Sugárzás
Eredeti adó M1 (2011–2014)
Duna (2015–)
Eredeti sugárzás kezdete 2011. október 2.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk

A Magyarország, szeretlek! az MTVA szórakoztató műveltségi vetélkedőshow-sorozata, mely a holland I Love My Country vetélkedőn alapul, műsorvezetője Szente Vajk. A műsorban két, három-három hírességből álló csapat, és a két csapatkapitány – 2011-től 2016-ig: Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő, majd 2016-tól Tatár Csilla, majd Kraszkó Zita és Harsányi Levente – verseng Magyarországgal kapcsolatos kérdésekre válaszolva a szintén az országhoz kötődő nyereményért. Az egyes csapattagok jellemzően három korcsoportból (20–29, 30–39, 40–49) kerülnek ki.

A műsor 2011. október 2-án, a közös közszolgálati ’újranyitás’-ként fémjelzett struktúraváltás első elemeként jelent meg a képernyőn a Mindenből egy van, Maradj talpon!, Hacktion, DTK, Lényeg és Gasztroangyal című műsorokkal együtt, majd 33 adás után, 2012. június 3-án tért nyári szünetre. A második évad 2012. szeptember 23-án indult, az első évaddal megegyező keretek között.

Feladatok[szerkesztés]

A műsor egyes epizódjaiban ugyanazon visszatérő feladattípusok szerepelnek, más feladványokkal. Az egyes feladatok között a Gitano Live együttes elkezd egy magyar dalt, amely címét és előadóját gyorsabban kitaláló csapat két pontot kap. Később a dalfelismerésnek több változata is megjelent: a műsorvezető a dalszöveget olvasta föl, vagy a nem magyar anyanyelvű Daniele Corrente (olasz) vagy Yit Sokha (kambodzsai) énekelte vissza hallás után a zeneszámokat. A megfejtést mindig az adott dal egy részletének közös eléneklése követte, mely során – a második évadtól kezdődően – műsoronként más-más neves énekes erősítette a zenekart.

Vetítő

A csapatok egy-egy – azonos korcsoportú – tagja megtekint egy filmrészletet, majd az ahhoz kapcsolódó kérdésre kell válaszolniuk. Aki hamarabb nyomja le a gombot, az válaszolhat; rossz válasz esetén az ellenfél jut ehhez a lehetőséghez. A jó válasz két pontot ér. A hatodik évad néhány epizódjában a játékot torzított felvételekkel nehezítették.

Lista

Egy adott lista elemeit kell felsorolnia a csapatoknak. Adásonként két lista van, minden listánál azé a felsorolás joga, mely csapat több elemet vállal. Ha sikerül a vállalt mennyiségű listaelemet felsorolniuk, annyi pontot kapnak, amennyit vállaltak, ha nem, akkor a másik csapat kap ugyanennyi pontot.

Szóbeszéd

A csapat legidősebb tagja kap egy szöveget, amit fel kell olvasni a következő csapattagnak. Addig a legfiatalabb tag a csapatvezetővel zenét hallgat, hogy ne hallja ezt. Az ő feladata a történet továbbadása emlékezetből. A sor a csapatvezetőig folytatódik, akinek elő kell adniuk a történetet. Az eredeti szövegből a készítők előre kiválasztottak pár szót, melyek elhangzása esetén a csapat pontot kap.

Iskolapad

Mindkét csapat egy-egy ismeretlen tizenegy betűs szót kap. A műsorvezető kérdéseket (később igaz-hamis állításokat) tesz fel a csapattagoknak: a jó válasz egy-egy pontot és egy új betűt ér a szóból. A szó kitalálása újabb három pontot ér. A játékot már nem játsszák.

Hírmondó

A Vetítőhöz hasonló játék régi híradóbejátszásokkal és sportközvetítés-részletekkel.

Ketyegő

A csapattagok (felváltva egy piros, egy zöld) leülnek a műsorvezető köré, aki átad egy robbanó dobozt annak a csapatkapitánynak, aki addig vesztésre áll, és kérdéseket tesz fel. Aki passzol vagy rosszul felel, új kérdést kap. A csomagot akkor lehet átadni, ha jó a válasz, ami egy pontot ér. Akinél a doboz felrobban, annak csapata nem kap pontot, a másik csapat megkapja az addig összegyűjtött pontokat. Ezt a játékot 2012. január 1-jétől kéthetente játszották a Hírmondó helyett, majd teljesen átvette helyét.

Ki vagyok én? / Mi vagyok én?

A csapatvezetőknek híres magyar személyeket (majd később fiktív személyeket is) kell körülírniuk. Annyi pont jár, ahány személyt adott idő alatt kitalálnak a csapattagok. A második évadban a játék egy másik változata is megjelent, ahol magyar településneveket kellett hasonlóan kitalálni. Olyan változatok is voltak, ahol a két csapat eltérő kategóriákat kapott, és azok közül választhattak vakon (sportolók/műsorvezetők, regényhősök/mesehősök, regények/filmek).

Ki nevet a végén?

Az egyik csapatnak meg kell tippelnie egy statisztikai adatot, vagy valamilyen a helyszínen lévő tárgy valamilyen paraméterét. A másik csapat tippelhet, hogy a valós adat nagyobb vagy kisebb. Aki nyer annyi pontot kap, amennyit a szerencsehordó segítségével pörget.

Vaktérkép

2013. március 24-én bevezetett játék. A műsorvezető egy településről mond információkat, és az egyik játékos megtippelheti a település nevét. A helyes válasz két pontot ér, majd a csapatkapitány megjelölheti egy korong és egy bot segítségével a település helyét a játéktéren lévő térképen további két pontért. Ha a játékos nem találja el a település nevét, a másik csapatkapitány jelölheti meg a helyét.

Ki ne mondd!

A harmadik évadban bevezetett játék. A „Ki/mi vagyok én?”-hez hasonló feladat tíz névvel és négy tiltott szóval, amit a csapatkapitánynak nem szabad kimondania (ezekből a szavakból lehet a legkönnyebben kitalálni a feladványt). A helyes válasz két pontot ér, de ha elhangzik egy tiltott szó, egy pontot levonnak.

Ne szólj, szám!

Az ötvenedik adásban játszották először. A csapatkapitányoknak három perc alatt kell öt-öt ismert közmondást szavak kimondása nélkül elmutogatni, amit a többieknek ki kell találni. A helyes válaszok három pontot érnek.

Szószóló

Az egyik csapatkapitány mond egy kevésbé ismert, ritkán használt magyar szót, a három csapattag pedig három különböző meghatározást olvas. A másik csapatnak négy pontért el kell találnia, melyik megszólítás illik a szóra.

Gyártás[szerkesztés]

A Magyarország, szeretlek! a Talpa Media holland cég I Love My Country formátumán alapul, melynek jogait már közel negyven országban értékesítették.[1] A megrendelő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a Hung-Ister Kft.-t bízta meg a sorozat gyártásával, melynek vezérigazgatója, Fazekas Csaba 2010–2011-ben az MTVA igazgatója volt. Az eredeti megállapodás szerint tizenkét 65-70 perces epizód készült el, majd – miután 2012. január 1-jén adásba került a tizenkettedik rész is – a további adásokat folytatólagosan sugározta az M1. Az évadban 33 rész készült el. A szerződés alapján a műsor öt éven keresztül félévenként meghosszabbítható. A sorozat 37 800 000 forint egyszeri költséggel járt, melyből a díszletet, a főcímet és az arculatot fedezték, míg az epizódköltsége 19 millió forint, mely költségvetés magasabb a Fábry című műsorénál, több mint kétszerese a Csináljuk a fesztivált! adásaiénak, és több mint háromszorosa a Beugró egy epizódjáénak.[2]

Sugárzás[szerkesztés]

Az első részt az M1 2011 októberi struktúraváltásának egyik legelső elemeként másodikán, vasárnap 20:15-kor mutatták be, majd 2012. június 3-ig – néhány egy-egy hetes szünettel – folyamatosan adásba került az évad 33 epizódja. A második évad ugyanebben az idősávban folytatódott 2012. szeptember 23-tól. 2012 46. hetében november 17-én, szombaton sugároztak új részt a 2012-es Formula–1 amerikai nagydíj közvetítése miatt. 2012. december 30-ig tizennégy epizódot sugároztak, amikor március végéig eltűnt a képernyőkről. A harmadik évad 2013. március 24-én indult. A 2013-as Formula–1 kanadai nagydíj miatt 2013. június 8-án ismét szombaton jelentkezett a műsor. A harmadik évad 2013. szeptember 29-én indult, amelyet az MTVA csatornáinak Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! hétvége című műsorfolyama vezetett fel, szolid, átlagban 185 ezres nézettséggel.[3] 2013. november 16-án újfent az amerikai nagydíj miatt szintén szombatra került a műsor. Az évadok előrehaladásával az epizódok sugárzásának kezdete lassanként, a Híradó hosszának növekedésével, későbbre került, a hatodik évad már 20:25-kor kezdődött. A 2014. december 21-ei adás kezdete kézilabda-mérkőzés miatt fél órával későbbre csúszott. A hatodik évad záróepizódja a közmédia szilveszteri adássorozatának része volt, ezzel búcsúztatták a 2014-es évet, december 31-én, szerdán 22:20-as kezdettel.

A közmédia 2015-ös átütemezése részeként a Magyarország, szeretlek! sugárzása is az újdonsült közszolgálati főadón, a Dunán folytatódott, kicsit korábbi, vasárnap 19:30-as időpontban. Az évad első része rövidített epizód volt, mindössze 55 perc, sugárzását 20:00-kor kezdték. A harmadik rész a magyar–görög labdarúgó-mérkőzés miatt szintén rövidített adás volt, amelyet 18:25-kor kezdtek adni.

2015. november 15-én a párizsi terrortámadás miatt kihirdetett nemzeti gyásznapra való tekintettel nem közvetítették az arra a napra tervezett epizódot. Az elmaradt részt november 17-én, kedd este adták le a Dunán 20:35-ös kezdéssel. 2016. november 13-án a 2016-os Formula–1 brazil nagydíj miatt 20:00-kor kezdődött volna, de a futam közvetítése egy órát csúszott, így kb. 21:00-tól tűzték műsorra a soron következő epizódot. A Formula–1-es futamot azért a Duna közvetítette, mert az M4 Sport közben a Magyarország–Andorra labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzését adta.

Epizódok[szerkesztés]

Évad Részek száma Eredeti sugárzás Eredeti adó
Évadbemutató Évadzáró
1. 33 2011. október 2. 2012. június 3. M1
2. 14 2012. szeptember 23. 2012. december 30.
3. 12 2013. március 24. 2013. június 8.
4. 14 2013. szeptember 29. 2013. december 29.
5. 12 2014. március 2. 2014. május 25.
6. 11 2014. október 5. 2014. december 31.
7. 13 2015. március 15. 2015. június 14. Duna
8. 18 2015. szeptember 20. 2016. január 24.
9. 19 2016. január 31. 2016. június 5.
10. 2016. augusztus 28.

Első évad (2011–2012)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
1. 2011. október 2. Janicsák Veca Székely Bulcsú Reviczky Gábor 58 63 Cseh László Schell Judit Gundel Takács Gábor
2. 2011. október 9. Kucsera Gábor Novodomszky Éva Náray Erika 66 70 Somogyi András Ábel Anita Malek Andrea
3. 2011. október 16. Fehér Tibor Balogh Gábor Szervét Tibor 55 53 Puskás Péter Pikali Gerda Csuja Imre
4. 2011. október 30. Trokán Nóra Mező Mihály Kerekes József 48 73 Kiss Ádám D. Tóth Kriszta Szabó Győző
5. 2011. november 6. Vágó Zsuzsi Nacsa Olivér Harsányi Levente 118 37 Klem Viktor Bagi Iván Für Anikó
6. 2011. november 13. Szabó Kimmel Tamás Csézy Hajas László 57 116 Tóth Vera Ónodi Eszter Győrfi Pál
7. 2011. november 20. Balla Eszter Janza Kata Pindroch Csaba 70 35 Varga Viktor Kovács Áron Temesvári Andrea
8. 2011. november 27. Pálmai Anna Nagy Sándor Zsidró Tamás 49 75 Kovácsovics Fruzsina Jordán Adél Scherer Péter
9. 2011. december 4. Buda Márton Verebes Linda Szolnoki Péter 26 90 Vágó Bernadett Wolf Kati Magyar Attila
10. 2011. december 11. Bartók Eszter Szinetár Dóra Csapó Gábor 45 73 Marót Viki Oroszlán Szonja Kovács István
11. 2011. december 18. Feke Pál Nagy Ervin Szentpéteri Csilla 60 59 Mák Kata Varga Győző Gyarmati Andrea
12. 2012. január 1. Nacsa Olivér Harsányi Levente Szervét Tibor 80 54 Pálmai Anna Novodomszky Éva Ónodi Eszter
13. 2012. január 8. Czapkó Antal Huszárik Kata Gesztesi Károly 73 49 Trokán Anna Mautner Zsófia Thuróczy Szabolcs
14. 2012. január 15. Martinovics Dorina Katus Attila Debreczeny Csaba 116 89 Szabó Dávid Vincze Ottó Vándor Éva
15. 2012. január 22. Földes Eszter Dolhai Attila Papadimitriu Athina 49 54 Palcsó Tamás Fullajtár Andrea Borbás Mária
16. 2012. január 29. Makranczi Zalán Horváth Lili Szerednyey Béla 71 69 Michelisz Norbert Simon Kornél Oszvald Marika
17. 2012. február 5. Tóth Bori Rakonczai Viktor Erőss Zsolt 56 47 Szatory Dávid Pálinger Katalin Badár Sándor
18. 2012. február 12.[4] Galambos Dorina Polyák Lilla Básti Juli 57 64 Pély Barna Homonnay Zsolt Puskás Tamás
19. 2012. február 19. Kozák Danuta Hujber Ferenc Buza Sándor 151 99 Gémes Antos Gallusz Nikolett Szarvas József
20. 2012. február 26. Kovács Lehel Kozma Orsolya Gáspár Sándor 74 53 Radnay Csilla Gál Emese Kálloy Molnár Péter
21. 2012. március 11. Egri Bálint Fenyő Iván Horgas Eszter 107 70 Szivós Márton Somogyi Dia Hevér Gábor
22. 2012. március 18. Gangl Edina Bársony Bálint Szilágyi Tibor 54 56 Kerényi Miklós Máté Szekeres Adrien Pap Vera
23. 2012. március 25. Adorjáni Bálint Erdei Zsolt Sztárek Andrea 104 54 Figula János Varga Edit Kökényessy Ági
24. 2012. április 1. Erdélyi Tímea Walkó Csaba Kautzky Armand 104 69 Brasch Bence Mazányi Eszter Elek Ferenc
25. 2012. április 8. Gáspár Kata Litkai Gergely Bánfalvy Ágnes 56 95 Vass Dóra Szalóki Ági Schlanger András
26. 2012. április 15. Molnár Tamás Haumann Petra Szőke András 62 43 Valentin Titánia Jegyes-Tóth Kriszta Czutor Zoltán
27. 2012. április 22. Boronyák Gergely Gubík Ági Lux Ádám 52 75 Danis Lídia Heincz Gábor Sütő Enikő
28. 2012. április 29. Bálint Ádám Stefanovics Angéla Murányi Tünde 51 44 Mészáros Piroska Szujó Zoltán Igó Éva
29. 2012. május 6.[5] Baronits Gábor Szinetár Dóra Fonyó Barbara 43 62 Ungár Anikó Hámori Ildikó Kállai Bori
30. 2012. május 13. Magyar Bálint Balázsovits Edit Mihályi Győző 52 40 Mohai Tamás Fábián Juli Bencze Ilona
31. 2012. május 20. Kerekes Vica Szebeni István Kálid Artúr 58 91 Törőcsik Franciska Dombóvári István Schiffer Miklós
32. 2012. május 27. Dér Heni Alföldi Zoltán Makány Márta 54 101 ifj. Gál Tibor Mahó Andrea Kovács Ákos
33. 2012. június 3.[6] Kapás Boglárka Vajda Attila Magyar Zoltán 45 49 Detre Diána Szécsi Zoltán Borkai Zsolt

Második évad (2012)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
34. 1. 2012. szeptember 23.[7] Petrovics-Mérei Andrea Knézy Jenő Gundel Takács Gábor 58 63 Szilágyi Áron Kovács Katalin Kökény Roland Tóth Vera
35. 2. 2012. szeptember 30. Mohay Bence Egres Katinka Anger Zsolt 55 72 Czigány Dóra Kéri Kitty Sasvári Sándor Völgyesi Gabi
36. 3. 2012. október 7. Dombi Rudolf Keveházi Krisztina Rátóti Zoltán 46 101 Ungvári Miklós Pikali Gerda Ernyey Béla Pély Barna
37. 4. 2012. október 14. Menczer Tamás Benedek-Epres Panni Molnár Piroska 55 60 Csernoviczki Éva Török Olivér Trokán Péter Dolhai Attila
38. 5. 2012. október 21. Császár Gábor Szöllősi Györgyi Bodrogi Gyula 59 49 Benkó Barbara Mészáros Árpád Zsolt Nádas György Dér Heni
39. 6. 2012. október 28. Nagy László Vastag Csaba Pogány Judit 68 48 Bata Éva Gaskó Balázs Hollósi Frigyes Kohánszky Roy
40. 7. 2012. november 11.[8] Kulifai Tamás Lovász László Kovács Kati 56 48 Muri Enikő Gergely István Csomor Csilla Marót Viki
41. 8. 2012. november 17. Sors Tamás Pintér Tibor Szacsvay László 61 49 Tóth Eszter Völgyesi Gabi Frajt Edit Heincz Gábor
42. 9. 2012. november 25. Kocsis Tibor Schmied Zoltán Szalay Krisztina 62 53 Tóth Dávid Peller Anna Ujlaki Dénes Janicsák Veca
43. 10. 2012. december 2. Radnai Márk Bíró Eszter Bán János 54 59 Polgár Odett Kammerer Zoltán Tahi Tóth László Nagy Sándor
44. 11. 2012. december 9.[9] Janklovics Péter Wéber Gábor Tóth Auguszta 49 48 Fodor Annamária Nagy Zsolt Hűvösvölgyi Ildikó Szolnoki Péter
45. 12. 2012. december 16. Vastag Tamás Kiss Gergely Pásztor Erzsi 68 66 Tornyi Ildikó Hámori Gabriella Szabó Bence Galambos Dorina
46. 13. 2012. december 23. Trokán Anna Koós Gergő Sipos Péter 59 74 Trokán Nóra Koós Réka Sipos Tamás Bebe
47. 14. 2012. december 30.[10] Pindroch Csaba Hujber Ferenc Szabó Győző 59 70 Dobó Kata Schell Judit Seress Zoltán Kozma Orsolya

Harmadik évad (2013)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
48. 1. 2013. március 24. Pál Dénes Szandi Forgács Gábor 152 42 Cserpes Laura Fazekas Nándor Kohánszky Roy Feke Pál
49. 2. 2013. március 31. Kiss Balázs Rezes Judit Pécsi Ildikó 45 52 Veres Mónika Gregor Bernadett Szalay Balázs Koós Réka
50. 3. 2013. április 7.[11] Puskás Péter Ladinek Judit Kautzky Armand 47 55 Igó Éva Csőre Gábor Hegedűs D. Géza Gáspár László
51. 4. 2013. április 14. Szabó Ádám Béres Alexandra Aradi Tibor 68 52 Réti Adrienn Serbán Attila Keresztes Ildikó Judy
52. 5. 2013. április 21. Telekes Péter Apáti Bence Dékány Sarolta 61 58 Lola Kerekes Viktória Mikó István Rácz Gergő
53. 6. 2013. április 28. Iszak Eszter Szanitter Dávid Faragó András 62 55 Baricz Gergő Parti Nóra Csepregi Éva Radics Gigi
54. 7. 2013. május 5.[12] Hesz Máté Balázsovits Edit Bodrogi Ádám 52 54 Gyarmati Andrea Almási Éva Voith Ági Éliás Gyula
55. 8. 2013. május 12. Bárány Kristóf Kamarás Iván Gór Nagy Mária 58 49 Vogyerák Anikó Bánhidi Petra Oszter Sándor Polyák Lilla
56. 9. 2013. május 19. Farkas Dénes Aranyosi Péter Pápai Erika 62 60 Mádai Vivien Őze Áron Benkő László Bereczki Zoltán
57. 10. 2013. május 26.[13] Nyári Edit Bagi Iván Rippel Ferenc Nyári Alíz Nacsa Olivér Rippel Viktor Bencsik Tamara
58. 11. 2013. június 2. Molnár Áron Ruttkay Laura Cserna Antal 63 67 Péter Szabó Szilvia Hanga Zoltán Kőbán Rita Bűdi Szilárd
59. 12. 2013. június 8. Csuha Borbála Csengeri Attila Deák Bárdos Mihály 66 77 Megyes Ágnes Südi Iringó Balázs Fecó Kökény Attila

Negyedik évad (2013)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
60. 1. 2013. szeptember 29. Trokán Anna Feke Pál Csuja Imre 74 51 Pálmai Anna Oroszlán Szonja Pindroch Csaba Mohamed Fatima
61. 2. 2013. október 6. Nagy Adrienn Kamarás Iván Xantus Barbara Galambos Dorina KRSA Növényi Norbert Mészáros Árpád Zsolt
62. 3. 2013. október 13. Marót Viki Boczkó Gábor Bagó Bertalan 56 73 Gubik Petra Elek Ferenc Karácsony János Takács Nikolas
63. 4. 2013. október 20. Péter Kata Fenyő Iván Mezei Dániel 55 54 Rédli András Vágó Bernadett Bezerédi Zoltán Szinetár Dóra
64. 5. 2013. október 27. Kiss Ádám Herczeg Adrienn Nagy Feró 58 61 Takács Nóra Lorán Barnabás Dolly Vastag Tamás
65. 6. 2013. november 3. Al Ghaoui Hesna Peller Károly Sárközi Gyula 63 49 Losonczi Kata Nagy Sándor Borbás Gabi Csipa
66. 7. 2013. november 10. Formán Bálint Oszter Alexandra Józsa Imre 52 57 Telekes Péter Ullmann Mónika Epres Attila Nguyen Thanh Hien
67. 8. 2013. november 16. Egri Bálint Dióssy Klári Margitai Ági 64 49 Szilvási Judit Imre Géza Dévényi Tibor Náray Erika
68. 9. 2013. november 24. Szabó Dávid Acél Réka Gazsó György 61 64 Tóth Tamás Szávai Viktória Halász Judit Kocsis Tibor
69. 10. 2013. december 1. Trecskó Zsófia Kovács Áron Kovács Lázár Gájer Bálint Lubics Szilvia Ivancsics Ilona Keresztes Ildikó
70. 11. 2013. december 8. Janicsák Veca Létay Dóra Csonka András Dér Heni Pokorny Lia Szarka Tamás Malek Andrea
71. 12. 2013. december 15. Rátonyi Krisztina Bozsó Péter Endrei Judit Felméry Lili Sári Éva Fenyő Miklós Serbán Attila
72. 13. 2013. december 22. Puskás Péter Cserna Antal Horváth Lili 62 70 Puskás Tivadar Szalay Krisztina Tordai Teri Miller Zoltán
73. 14. 2013. december 29. Balla Eszter Ricsipí Markos György Oroszlán Szonja Qka MC Nádas György Kovács Kati

Ötödik évad (2014)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
74. 1. 2014. március 2. Döbrösi Laura Németh Kristóf Faragó András 93 75 Kovács Ágnes Takáts Eszter Magyar Attila Vágó Bernadett
75. 2. 2014. március 9. Réti Adrienn Bebe Badár Sándor 50 47 Bordás Barbara Szűcs Gabi Szőke András Szandi
76. 3. 2014. március 16. Józan László Mihályi Réka Homonnay Zsolt 64 98 Szász Kitti Holcz Gábor Hirtling István Szulák Andrea
77. 4. 2014. március 23. Szabó Kimmel Tamás Holecskó Orsolya Forgács Péter 66 49 Kovács Nikolett Haumann Petra Szarvas József Vastag Csaba
78. 5. 2014. március 30. Előd Álmos Mészáros Máté Náray Erika Boncsér Gergely Rácz Gergő Szulák Andrea Majsai Gábor
79. 6. 2014. április 13. Knoch Viktor Kamarás Iván Schiffer Miklós 51 101 Tarján Zsófia Szuper Levente Sipos Péter Homonnay Zsolt
80. 7. 2014. április 20. Csemer Boglárka Ujvári Zoltán Szilveszter Kassai Ilona Bogi Apáti Bence Zsurzs Kati Mihályi Réka
81. 8. 2014. április 27. Pál Dénes Koós Réka Egri Péter 55 110 Lovas Rozi Schmied Zoltán Sütő Enikő Cserpes Laura
82. 9. 2014. május 4. Varga Edit Bényi Ildikó Radványi Dorottya 58 45 Máté Marcell Tótfalusi Fanni Esztergályos Máté Veres Mónika
83. 10. 2014. május 11. Kerekes Vica Märcz Tamás Csengeri Attila Rózsa Csilla Süveges Nóra Perjés János Gájer Bálint
84. 11. 2014. május 18. Buda Márton Pados Krisztina Kerekes József 62 61 Jordán Adél Fodor Rajmund Vásári Mónika Pál Dénes
85. 12. 2014. május 25. Pálmai Anna Simon Kornél Tóth Frank 69 66 Gáspár Kata Szendy Szilvi Litkey Farkas Péter Szabó Szilvia

Hatodik évad (2014)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
86. 1. 2014. október 5. Kovács Lehel Fodor Annamária Gazsó György 52 108 Barcs Kata Dobó Kata Anger Zsolt Wolf Kati
87. 2. 2014. október 19. Simon Boglárka Kovács Lázár Bősze Ádám Szabó Erika Karalyos Gábor Fábián László Puskás Péter
88. 3. 2014. október 26. Ifj. Zsufrászky Zoltán Dr. Almási Kitti Dunai Tamás 68 64 Szabó Gabriella Erdei Zsolt Ungár Anikó Szűcs Gabi
89. 4. 2014. november 9. Mikler Roland Balczó Péter Rózsa György 51 57 Szabó Melinda Kéri Kitty Ernyey Béla Dér Heni
90. 5. 2014. november 16. Jaskó Bálint Ullmann Mónika Harmath Imre 47 59 Nguyen Thanh Hien Mohamed Aida Buday Péter Kohánszky Roy
91. 6. 2014. november 23. Gáspár Gergely Eszményi Viktória Sallay András 163 55 Gáspár Kata Heilig Gábor Regőczy Krisztina Tarján Zsófia
92. 7. 2014. november 30. Decker Attila Czutor Zoltán Szervét Tibor 58 69 Kisteleki Dóra Polyák Lilla Rost Andrea Behumi Dóra
93. 8. 2014. december 14. Decker Ádám Gubík Ági Fehér Adrienn 48 38 Fejes Szandra Barabás Kiss Zoltán Oszvald Marika Pély Barna
94. 9. 2014. december 21. Vastag Tamás Haumann Máté Kokas Katalin 60 61 Vastag Csaba Haumann Petra Kelemen Barnabás Hevesi Tamás
95. 10. 2014. december 28. Veréb István Száraz Dénes Katus Attila 51 113 Kovács Nikolett Verebes Linda Juronics Tamás Nagy Adrienn
96. 11. 2014. december 31. Gundel Takács Gábor Homonnay Zsolt Csonka András 4151 4058 Szujó Zoltán Ónodi Eszter Schell Judit Pál Dénes

Hetedik évad (2015)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
97. 1. 2015. március 15. Lengyel Tamás Trokán Nóra Kálloy Molnár Péter 41 49 Fátyol Kamilla Scherer Péter Kőszegi Ákos Muri Enikő
98. 2. 2015. március 22. Harsányi Levente Szabó Ádám Szűcs Gabi 67 69 Tatár Csilla Nizalowski Dorottya Wolf Kati Bebe
99. 3. 2015. március 29. Rátonyi Krisztina Kerekes Péter Fodor Imre 23 26 Péczeli Dóra Buda Márton Babucs Kriszta Mujahid Zoltán
100. 4. 2015. április 5. Nacsa Olivér Nagy Sándor Náray Erika 27 60 Mohay Bence Balla Eszter Szervét Tibor Polyák Lilla, Homonnay Zsolt
101. 5. 2015. április 12. Lola Vásáry André Tarnai Kiss László 70 57 Bogi Rákász Gergely Klement Zoltán Farkas-Jenser Balázs
102. 6. 2015. április 19. Szikra Péter Tóth Tímea Lackfi János 37 43 Antal Timi Kiss Gergely Tarján Györgyi Ív
103. 7. 2015. április 26. Ficza István Járai Máté Zoltán Erika 68 93 Döbrösi Laura Kapros Anikó Gáspár Tibor Kollányi Zsuzsa
104. 8. 2015. május 3. Hűvösvölgyi Ildikó Bach Szilvia Póka Éva 68 66 Kisfaludy Zsófia Danics Dóra Bolba Éva Gyurcsík Tibor
105. 9. 2015. május 10. Tóth Eszter Dányi Krisztián Martin Márta 68 64 Csemer Boglárka Botos Éva Papp János Gallusz Nikolett
106. 10. 2015. május 17. Vecsei Miklós Keszei Borbála Bényei Tamás 66 40 Rúzsa Magdi Pars Krisztián Frenreisz Károly Antal Timi
107. 11. 2015. május 24. Berecz István Fábián Juli Csere László 60 55 Kopek Janka Makranczi Zalán Kökény Beatrix Oláh Gergő
108. 12. 2015. május 31. Hajnóczy Soma Magyar Bálint Sáfár Mónika 58 56 Kubinyi Júlia Kovács Patrícia Straub Dezső Csepregi Éva
109. 13. 2015. június 14. Marosi Ádám Kovács Vanda Sipos F. Tamás 45 31 Horányi Juli Varju Kálmán Lehoczky Zsuzsa Gájer Bálint

Nyolcadik évad (2015-2016)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Jakupcsek Gabriella)
Zöld csapat
(Csiszár Jenő)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
110. 1. 2015. szeptember 20. Molnár Mátyás Somogyi Dia Petrovics-Mérei Andrea 49 60 Szilágyi Liliána Szécsi Zoltán Wéber Gábor Singh Viktória
111. 2. 2015. szeptember 27. Leblanc Gergely Miló Viktória Aradi Tibor 88 52 Rubóczki Márkó Pálmai Panna Tóth Auguszta Szabó Ádám
112. 3. 2015. október 4. Koltay Anna Váczi Eszter Bozsik Péter 68 55 Várhegyi Lucas Palmira Kovács Róbert Kardos Róbert Vincze Lilla
113. 4. 2015. október 11. Baranyai Annamária Zöld Csaba Egyházi Géza 55 56 Simon Panna Gömöri András Máté Auksz Éva Horányi Juli
114. 5. 2015. október 18. Fehérvári Gábor Alfréd Nemes Szilvia Ferenczi György 76 47 Lábas Viki Gál Gyula Malek Andrea Szabó Dávid
115. 6. 2015. október 25. Fehér Tibor Wossala Rozina Harangozó Gyula 102 55 Kovács József Molnár Andrea Tallós Rita Danics Dóra
116. 7. 2015. november 8. Kocsis Enikő Morvai Noémi Sebő Ferenc 60 70 Juni Emese Varga Edit Ledényi Levente Radics Gigi
117. 8. 2015. november 17. Mózes András Szőke Nikoletta Benkóczy Zoltán 48 53 Tóth Andi Kerekes Vica Faragó András Csézy
118. 9. 2015. november 22. Lovas Rozi Németh Kristóf Badár Sándor Kárász Anna Stefanovics Angéla Orbán József Mahó Andrea
119. 10. 2015. november 29. Puskás Péter Janklovics Péter Szűcs Judith Kováts Vera Kiss Diána Magdolna Lisztes Krisztián Fehérvári Gábor Alfréd
120. 11. 2015. december 6. Feke Pál Bogdán Csaba Szolnoki Tibor Gyenesei Leila Szandi Zsadon Andrea Vastag Csaba, Vastag Tamás
121. 12. 2015. december 13. Géczi Zoltán Mogách Dániel Wichmann Tamás 64 60 Mikecz Estilla Görgényi Fruzsina Voith Ági Berkes Olivér
122. 13. 2015. december 20. Forró Bence Zelinka Ildikó Bősze Ádám 56 69 Galán Angéla Ugron Zsolna Nagy György Pély Barna
123. 14. 2015. december 27. Nagy Ervin Harsányi Levente Szulák Andrea 73 48 Novodomszky Éva Pásztor Anna Magyar Attila Kovács Kati
124. 15. 2016. január 3. Sors Tamás Lőrincz Tamás Horváth Gábor 54 69 Dombi Rudolf Vörös Zsuzsanna Csollány Szilveszter Herrer Sára
125. 16. 2016. január 10. Bordás Barbara Bakos-Kiss Gábor Frenreisz Károly 66 68 Bánovits Vivianne Szabó Kimmel Tamás Molnár György Kecskés Tibor
126. 17. 2016. január 17. Várhelyi Anna Janza Kata Perjés János 70 46 Németh Dorottya Bárdosi Sándor Szőke András Judy
127. 18. 2016. január 24. Ács Eszter Nagy Viktor Kamarás Iván 65 73 Szilágyi Csenge Kéri Kitty Őze Áron Terecskei Rita

Kilencedik évad (2016)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Tatár Csilla)
Zöld csapat
(Harsányi Levente)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
128. 1. 2016. január 31. Vecsei Miklós Udvarias Anna Csányi Sándor 63 40 Litkai Gergely Fodor Annamária Elek Ferenc Pintér Tibor
129. 2. 2016. február 7. Baricz Gergő Adorjáni Bálint Szekeres Adrien 56 47 Rókusfalvy Lili Dióssy Klári Szigeti Ferenc Galambos Dorina
130. 3. 2016. február 14. Kerényi Miklós Máté Kinizsi Ottó Cserna Antal 65 53 Dancs Annamari Deutsch Anita Szalay Krisztina Varga Feri & Balássy Betty
131. 4. 2016. február 21. Farkas Dénes Mészáros Árpád Zsolt Bényi Ildikó 69 92 Vágó Zsuzsi Huszárik Kata Zsidró Tamás Weisz Viktor
132. 5. 2016. február 28. Stohl Luca Olt Tamás Pindroch Csaba 61 57 Szendy Szilvi Xantus Barbara Csuja Imre Prieger Fanni
133. 6. 2016. március 6. Baronits Gábor Késmárki Zsolt Szentpéteri Csilla 60 91 Takács Orsolya Barsy Laura Fenyő Miklós Borbély Richárd
134. 7. 2016. március 13. Südi Iringó Katus Attila St. Martin 64 52 Krizsán Xénia Vastag Csaba Vincze Tünde Görgényi Fruzsina
135. 8. 2016. március 20. Száraz Dénes Benkő Nóra Aradi Tibor 46 109 Berkesi Judit Polyák Lilla Spiller István Serbán Attila
136. 9. 2016. március 27. Mádai Vivien Béres Alexandra Szalay Balázs 60 78 Klem Viktor Létay Dóra Szujó Zoltán Benji
137. 10. 2016. április 3. Jakab Márk Mujahid Zoltán Csomor Csilla 50 63 Laki Péter Péter Szabó Szilvia Növényi Norbert Mohamed Fatima
138. 11. 2016. április 10. Mohai Tamás Nacsa Olivér Engi Klára 64 67 Kraszkó Zita Bagi Iván Prukner László Czutor Zoltán
139. 12. 2016. április 17. Badár Tamás Peller Károly Ungár Anikó 68 62 Gubik Petra Csézy Hajas László Veres-Kovács Petra
140. 13. 2016. április 24. Orosz Ákos Pál Tamás Gaskó Balázs 63 53 Fehérvári Gábor Alfréd Mák Kata Asbóth József Sári Éva
141. 14. 2016. május 1. Berkes Gabriella Radványi Dorottya Tordai Teri 71 69 Berkes Olivér Esztergályos Máté Horváth Lili Auth Csilla
142. 15. 2016. május 8. Jándi Lőrinc Wolf András Harmath Csaba 39 78 Szegedi Réka Pauli Zoltán Ruprecht László Rácz Gergő
143. 16. 2016. május 15. Peller Anna Rakonczai Imre Széles László 50 63 Peller Mariann Rakonczai Viktor Széles Zita Koós Réka
144. 17. 2016. május 22. Petruska András Szatmári Ferenc Lajos Mari 47 105 Keller Linda Csőre Gábor Balog Kálmán Török Jázmin
145. 18. 2016. május 29. Ekanem Bálint Emota Kozma Orsolya Lévai Ferenc 48 97 Simon Boglárka Kenyeres András Bánfalvy Ágnes Fehér Adrienn
146. 19. 2016. június 5. Csonka András Kovács Ágnes Zsivoczky Attila 99 68 Veres Amarilla Gergely István Sebők Vilmos Szabó Leslie

Tizedik évad (2016-2017)[szerkesztés]

Dátum Piros csapat
(Kraszkó Zita)
Zöld csapat
(Harsányi Levente)
Zenei vendég
20–29 30–39 40 feletti 20–29 30–39 40 feletti
147. 1. 2016. augusztus 28. Jani Réka Luca Nacsa Olivér Laklóth Aladár 49 56 Mutina Ágnes Barabás Kiss Zoltán Bánfi János Rakonczai Imre
148. 2. 2016. szeptember 4. Papp Máté Sárközi Anita Kautzky Armand 48 71 Trecskó Zsófia Knapik Tamás Tallós Rita Szandi
149. 3. 2016. szeptember 11. Juhász Levente Verebes Linda Csengeri Attila 56 65 Gelencsér Tímea Rábaközi Andrea Rózsa György Veres Mónika
150. 4. 2016. szeptember 18. Janicsák Veca Magyar Attila Oszvald Marika 67 43 Csemer Boglárka Wolf Kati Csonka András Szűcs Gabi
151. 5. 2016. szeptember 25. Veréb István Farkas Györgyi Rédli András 51 64 Szűcs Gabriella Fazekas-Zur Krisztina Sidi Péter Szécsi Böbe
152. 6. 2016. október 2. Potornai Norbert Rezes Judit Budai László 70 54 Gyulai Júlia Farkasházi Réka Böröndi Tamás Szabó Ádám
153. 7. 2016. október 9. Benji Partics Katalin Boros Csaba 144 63 Rátonyi Krisztina Singh Viktória Kovács István Patkó Béla
154. 8. 2016. október 16. Baranya Dávid Völgyesi Gabi Vida Péter 52 66 Mikecz Estilla Nagy Sándor Vándor Éva Vastag Tamás
155. 9. 2016. október 30. Baranyai Dániel Gájer Bálint Kökényessy Ági 65 88 Kováts Vera Valkai Ágnes Ugron Zsolna Petruska András
156. 10. 2016. november 6. Borbély Richárd Pálmai Anna Náray Erika 44 56 Feng Ya Ou Ferenc Iller Bálint Vincze Lilla Szirota Jennifer
157. 11. 2016. november 13. Ivanov Barbara Bebe RicsiPí 134 98 Csernoviczki Éva Bolba Éva Qka MC Cserpes Laura
158. 12. 2016. november 20. Ferencz Péter Terecskei Rita Tóth Frank 33 113 Tóth János Gergely Kéri Kitty Agócs Gergely Csordás Ákos
159. 13. 2016. november 27. Angler Balázs Sipos Szilvia Dányi Krisztián 50 64 Jenes Kitti Balla Eszter Pusztaszeri Kornél Mészáros Tamás
160. 14. 2016. december 4. Fekete Dávid Béres Alexandra Udvarias Anna 60 68 Patocska Olivér Ullmann Mónika Dolly Lola
161. 15. 2016. december 11. Baronits Gábor Takács Bence Bagó Bertalan 79 55 Rókusfalvy Lili Szilágyi Zsolt Nyári Oszkár Kozma Orsolya
162. 16. 2016. december 18. Nyári Alíz Papadimitriu Athina Molnár Gyula 60 69 Nyári Edit Trokán Anna Molnár Gábor Dér Heni
163. 17. 2016. december 31. Kamarás Iván Oroszlán Szonja Szabó Győző -1 39 Huszárik Kata Stefanovics Angéla Badár Sándor -
164. 18. 2017. január 8. Fehér Tibor Marge Dobos Judit 41 80 Lábas Viki Borbély Alexandra Kálloy Molnár Péter Vavra Bence
165. 19. 2017. január 15. Csorba Lóránt Ív Sasvári Sándor 71 42 Tóth Eszter Ficza István Mészáros Tamás Tunyogi Bernadett
166. 20. 2017. január 25. Baji Balázs Rácz Gergő Bősze Ádám 56 81 Hartai Petra Novodomszky Éva Szabó Leslie Völgyesi Gabi
167. 21. 2017. január 29. Derék Bence Győrffy Kata Frenreisz Károly 61 164 Kiss Anna Laura Márton Anita Ernyey Béla Kováts Vera
168. 22. 2017. február 5. Pető Zsófia Keresztény Tamás Forgács Gábor 74 70 Márton Anna Majoros Rita Szőke András Homonnay Zsolt
169. 23. 2017. február 12. Oczella Eszter Rozsik Fruzsina Török Olivér 93 43 Stoics Alexandra Wodala Barnabás Szűcs Gabi Marge
170. 24. 2017. február 19. Dékány Barnabás Szabó Patrícia Dudás Viktor 57 156 Hoffmann Nóra Zámbori Soma Györgyi Anna Trecskó Zsófia
171. 25. 2017. február 26. Móga Piroska Dobó Kata Urbanovits Krisztina 68 36 Szabó Simon Bozó Andrea Kőszegi Ákos Udvarias Anna
172. 26. 2017. március 5. Ágoston Katalin Veres Mónika Csepregi Éva 56 42 Fejős Ádám Németh Miklós Gergely Róbert Nagy Sándor
173. 27. 2017. március 12. Szatory Dávid Tihanyi Viktor Pásztor Erzsi 40 99 Gáspár Kata Galambos Dorina Erdei Zsolt Mező Márió
174. 28. 2017. március 19. Táborosi Márk Tóth Tamás Bényi Ildikó 67 63 Sztankovics Anna Hábermann Lívia Kollmann Gábor Ív
175. 29. 2017. március 26. Muri Enikő Molnár Mátyás Radó Denise 50 61 Tóth Csilla Péczeli Dóra Kovács István Bolba Éva
176. 30. 2017. április 2. Magán Olivér Kerekes Vica Rosta István 33 158 Béli Ádám Peller Mariann Wéber Gábor Csondor Kata
177. 31. 2017. április 9. Rácz Barbara Száraz Dénes Szűcs Sándor 56 63 Koltay Anna Mahó Andrea Trokán Péter Sapszon Orsi
178. 32. 2017. április 16. Radnay Csilla Náray Erika Földes Tamás 76 48 Bártfalvi Sándor Őze Áron Sütő Enikő Danics Dóra
179. 33. 2017. április 23. Szilágyi Csenge Gyurcsik Tibor Elek Ferenc - - Dósa Lotti Szabó Erika Martinek János -

Fogadtatása[szerkesztés]

Kritikai fogadtatása[szerkesztés]

A Magyarország, szeretlek! indulásakor többnyire negatív kritikákat kapott. A vélemények szerint a műsornak sem mint vetélkedő, sem mint nemzeti kultúrpropaganda nem sikerült érvényesülnie, ehelyett a bulvár vonalat képviseli. A legtöbben a műsor eltúlzott örömködő légkörét és a műsorvezető ugyanilyen viselkedését emelték ki, mely a kritikusok szerint a nemzeti morált volt hivatott javítani.[14] Erre az észrevételre felelt Szente az Opera Café című műsorban, ahol azt nyilatkozta, hogy a vetélkedőben önmagát adja,[15] ám műsorvezetői stílusa később visszafogottabbá vált. 2012 márciusában Kalmár Csaba azt írta az Origo oldalain, hogy a vetélkedőben „az MTV Csiszár Jenővel és Jakupcsek Gabriellával próbálja előállítani a harsány, színes, ordibálós olasz tévés gameshow-k hangulatát.”[16] A második évad indulásakor, 2012 októberében a HVG kritikusa a műsort együgyűnek jellemezte, mely azért tartalmaz szórakoztató elemeket, és melyet valószínűleg a Fidesz kétharmados országgyűlési térnyerése inspirált.[17]

Nézettség[szerkesztés]

A műsor első adása az M1 heti ranglistáján második helyezést ért el, csak a Hofélia ismétlése ért el jobb eredményt,[18] és hosszabb távon is a Maradj talpon! mellett az egyik legnézettebb új műsor lett. Az Origo 2012. márciusi összefoglalójában a három legsikeresebb MTV-s műsor közé sorolta – a Maradj talpon! és a Poén Péntek mellett.[16] A későbbiekben a köztévé egyik legnézettebb műsora maradt, a Formula–1 közvetítései és A Dal előzték meg. A negyedik évad indulásakor, 2013 őszén a nézettség visszább esett a tavaszi szintről, mert a heti listát vezető, RTL Klub-os X-Faktor ellen futott.[19]

Évad Műsorvezető Csapatkapitányok Premier Finálé Idősáv Teljes lakosság (4+) Célcsoport (18–49)
Piros csapat Zöld csapat Dátum AMR Dátum AMR AMR SHR AMR SHR
1. Szente Vajk Jakupcsek Gabriella Csiszár Jenő 2011. október 2. 640 ezer 2012. június 3. 683 ezer vasárnap 20:15
2012. nov. 17.: szombat
670 ezer 12,9% 136 ezer 6,4%
2. 2012. szeptember 23. 754 ezer 2012. december 30. 809 ezer 692 ezer 13,7% 114 ezer 5,5%
3. 2013. március 24. 763 ezer 2013. június 8. 633 ezer vasárnap 20:20
2013. jún. 8.: szombat
2013. nov. 16.: szombat
819 ezer 16,5% 139 ezer 7%
4. 2013. szeptember 29. 583 ezer 2013. december 29. 786 ezer 580 ezer 11,6% 98 ezer 4,7%
5. 2014. március 2. 538 ezer 2014. május 25. 555 ezer 521 ezer 10,4% 87 ezer 4,4%
6. 2014. október 5. 462 ezer 2014. december 31. 497 ezer vasárnap 20:25
2014. dec. 21.: 20:55
2014. dec. 31.: szerda, 22:20
488 ezer 10% 92 ezer 4,8%
7. 2015. március 15. 552 ezer 2015. június 14. 445 ezer vasárnap 19:30
2015. márc. 15.: 20:00
2015. márc. 29.: 18:25
2015. ápr. 19.: 20:05
2015. máj. 31.: 21:30
2015. szept. 20.: 20:00
2015. nov. 17.: kedd, 20:35
2016. febr. 28.: 18:40
420 ezer 9,1% 68 ezer 3,9%
8. 2015. szeptember 20. 494 ezer 2016. január 24. 648 ezer 446 ezer 9% 58 ezer 3%
9. Tatár Csilla Harsányi Levente 2016. január 31. 643 ezer 2016. június 5. 277 ezer 435 ezer 9,2% 50 ezer 2,8%
10. Kraszkó Zita 2016. augusztus 28. 300 ezer

Díjak és elismerések[szerkesztés]

A 2012-es Kamera Korrektúra díjátadón a Magyarország szeretlek! 26. epizódja, a 2012. április 15-i adás nyerte a külföldi licencen alapuló műsorok kategóriáját.[163] A 2013-as átadón a szórakoztató műsorok kategóriájának első helyezettje lett.[164]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ^ a b Talpa
 2. Muhari 2012
 3. Origo 2013
 4. Bálint-napi adás
 5. Anyák napja
 6. 2012. évi nyári olimpiai játékok különkiadás
 7. 2012-es magyar olimpiai bajnokok és sportriporterek
 8. Márton-napi adás
 9. vendég: Novák Péter, mint a Fölszállott a páva 2012 műsorvezetője
 10. A Valami Amerika és a Csak szex és más semmi színészei.
 11. A Madách Színház Macskák és a Pesti Színház A dzsungel könyve előadásának szereplői, alkotói.
 12. Anyák napja.
 13. Gyereknap, testvérpárok és Bagi–Nacsa.
 14. Holageva 2011 Horváth 2011 Pető 2011 Sebők 2011 Szigeti 2011
 15. MTV 2011
 16. ^ a b Kalmár 2012
 17. Gerlóczy 2012
 18. Origo 2011
 19. ^ a b Sorozatjunkie 2013. szeptember 23–29. online
 20. Sorozatjunkie 2011. szeptember 25. – október 2. online
 21. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 39. hét online
 22. Sorozatjunkie 2011. október 3–9. online
 23. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 40. hét online
 24. Sorozatjunkie 2011. október 10–16. online
 25. Sorozatjunkie 2011. október 24–30. online
 26. Sorozatjunkie 2011. október 31. – november 6. online
 27. Sorozatjunkie 2011. november 7–13. online
 28. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 45. hét online
 29. Sorozatjunkie 2011. november 14–20. online
 30. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 46. hét online
 31. Sorozatjunkie 2011. november 21–27. online
 32. Sorozatjunkie 2011. november 28. – december 4. online
 33. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 48. hét online
 34. Sorozatjunkie 2011. december 5–11. online
 35. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 49. hét online
 36. Sorozatjunkie 2011. december 12–18. online
 37. Sorozatjunkie 2011. december 26. – január 1. online
 38. Sorozatjunkie 2012. január 2–8. online
 39. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 1. hét online
 40. Sorozatjunkie 2012. január 9–15. online
 41. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 2. hét online
 42. Sorozatjunkie 2012. január 16–22. online
 43. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 3. hét online
 44. Sorozatjunkie 2012. január 23–19. online
 45. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 4. hét online
 46. Sorozatjunkie 2012. január 30. – február 5. online
 47. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 5. hét online
 48. Sorozatjunkie 2012. február 6–12. online
 49. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 6. hét online
 50. Sorozatjunkie 2012. február 13–19. online
 51. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 7. hét online
 52. Sorozatjunkie 2012. február 20–26. online
 53. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 8. hét online
 54. Sorozatjunkie 2012. március 5–11. online
 55. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 10. hét online
 56. Sorozatjunkie 2012. március 12–18. online
 57. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 11. hét online
 58. Sorozatjunkie 2012. március 19–25. online
 59. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 12. hét online
 60. Sorozatjunkie 2012. március 26. – április 1. online
 61. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 13. hét online
 62. Sorozatjunkie 2012. április 2–8. online
 63. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 14. hét online
 64. Sorozatjunkie 2012. április 9–15. online
 65. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 15. hét online
 66. Sorozatjunkie 2012. április 16–22. online
 67. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 16. hét online
 68. Sorozatjunkie 2012. április 23–29. online
 69. Sorozatjunkie 2012. április 30. – május 6. online
 70. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 18. hét online
 71. Sorozatjunkie 2012. május 7–13. online
 72. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 19. hét online
 73. Sorozatjunkie 2012. május 14–20. online
 74. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 20. hét online
 75. Sorozatjunkie 2012. május 21–27. online
 76. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 21. hét online
 77. Sorozatjunkie 2012. május 28. – június 3. online
 78. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 22. hét online
 79. Sorozatjunkie 2012. szeptember 17–23. online
 80. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 38. hét online
 81. Sorozatjunkie 2012. szeptember 24–30. online
 82. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 39. hét online
 83. Sorozatjunkie 2012. október 1–7. online
 84. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 40. hét online
 85. Sorozatjunkie 2012. október 8–14. online
 86. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 41. hét online
 87. Sorozatjunkie 2012. október 15–21. online
 88. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 42. hét online
 89. Sorozatjunkie 2012. október 22–28. online
 90. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 43. hét online
 91. Sorozatjunkie 2012 november 5–11. online
 92. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 45. hét online
 93. Sorozatjunkie 2012 november 12–18. online
 94. Sorozatjunkie 2012. november 19–25. online
 95. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 47. hét online
 96. Sorozatjunkie 2012. november 26. – december 2. online
 97. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 48. hét online
 98. Sorozatjunkie 2012. december 3–9. online
 99. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 49. hét online
 100. Sorozatjunkie 2012. december 10–16. online
 101. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 50. hét online
 102. Sorozatjunkie 2012. december 17–23. online
 103. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 51. hét online
 104. Sorozatjunkie 2012. december 24–30. online
 105. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2012 – 52. hét online
 106. Sorozatjunkie 2013. március 18–24. online
 107. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 12. hét online
 108. Sorozatjunkie 2013. március 25–31. online
 109. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 13. hét online
 110. Sorozatjunkie 2013. április 1–7. online
 111. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 14. hét online
 112. Sorozatjunkie 2013. április 8–14. online
 113. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 15. hét online
 114. Sorozatjunkie 2013. április 15–21. online
 115. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 16. hét online
 116. Sorozatjunkie 2013. április 22–28. online
 117. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 17. hét online
 118. Sorozatjunkie 2013. április 29. – május 5. online
 119. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 18. hét online
 120. Sorozatjunkie 2013. május 6–12. online
 121. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 19. hét online
 122. Sorozatjunkie 2013. május 13–19. online
 123. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 20. hét online
 124. Sorozatjunkie 2013. május 20–26. online
 125. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 21. hét online
 126. Sorozatjunkie 2013. május 27. – június 2. online
 127. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 22. hét online
 128. Sorozatjunkie 2013. június 3–9. online
 129. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 23. hét online
 130. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 39. hét online
 131. Sorozatjunkie 2013. szeptember 10. – október 6. online
 132. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 40. hét online
 133. Sorozatjunkie 2013. október 7–13. online
 134. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 41. hét online
 135. Sorozatjunkie 2013. október 14–20. online
 136. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 42. hét online
 137. Sorozatjunkie 2013. október 21–27. online
 138. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 43. hét online
 139. Sorozatjunkie 2013. október 28. – november 3. online
 140. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 44. hét online
 141. Sorozatjunkie 2013. november 4–10. online
 142. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 45. hét online
 143. Sorozatjunkie 2013. november 11–17. online
 144. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 46. hét online
 145. Sorozatjunkie 2013. november 18–24. online
 146. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 47. hét online
 147. Sorozatjunkie 2013. november 25. – december 1. online
 148. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 48. hét online
 149. Sorozatjunkie 2013. december 2–8. online
 150. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 49. hét online
 151. Sorozatjunkie 2013. december 9–15. online
 152. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 50. hét online
 153. Sorozatjunkie 2013. december 16–22. online
 154. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 51. hét online
 155. Sorozatjunkie 2013. december 23–29. online
 156. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2013 – 52. hét online
 157. Sorozatjunkie 2014. február 24. – március 2. online
 158. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2014 – 9. hét online
 159. Sorozatjunkie 2014. március 3–9. online
 160. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2014 – 10. hét online
 161. Sorozatjunkie 2014. március 10–16. online
 162. BrandTrend.hu Nézettségi adatok 2014 – 11. hét online
 163. Kamera Korrektúra 2012
 164. Híradó.hu 2013

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]