Kaptál még egy esélyt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kaptál még egy esélyt
(Afterlife of the Party)
2021-es amerikai film
RendezőStephen Herek
ProducerRobyn Snyder
Deborah Evans
Vlokkie Gordon
Műfaj
ForgatókönyvíróCarrie Freedle
FőszerepbenVictoria Justice
Midori Francis
Timothy Renouf
Adam Garcia
Gloria Garcia
Spencer Sutherland
ZeneJessica Rose Weiss
OperatőrMichael Swan
VágóMaysie Hoy
Gyártás
GyártóFront Row Films
DAE Light Media
Ország USA
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Játékidő109 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2021. szeptember 2.
Korhatár7 éven aluliaknak nem ajánlott.
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kaptál még egy esélyt (eredeti cím: Afterlife of the Party) 2021-es amerikai filmvígjáték, amelyet Stephen Herek rendezett és Carrie Freedle írt. A főszerepben Victoria Justice, Midori Francis, Timothy Renouf, Adam Garcia, Gloria Garcia és Spencer Sutherland.

A filmet 2021. szeptember 2-án mutatta be a Netflix.

Cselekmény[szerkesztés]

A film a Cassie és Lisa közötti kapcsolat felépítésével kezdődik. Lisa paleontológus, aki egy múzeumban dolgozik. Eléggé különböznek egymástól, de úgy tűnik, hogy a barátságuk éppen ennek a kettősségnek köszönhetően működik. Még aznap éjszaka Cassie meggyőzi Lisát, hogy menjen el vele valahová, annak ellenére, hogy ő inkább otthon maradna, és végre befejezné a Mona Lisa kirakóst, amin együtt dolgoztak. A szórakozóhelyen Lisa hamarosan elszakad Cassie-től, és kezdi elidegenítve érezni magát.

Amikor Cassie és a többi barátnője úgy dönt, hogy átmennek egy másik szórakozóhelyre, Lisa közli a barátnőjével, hogy haza akar menni. Ez hatalmas vitához vezet közöttük. A helyzet hevében mind Cassie, mind Lisa olyan dolgokat mond, amit később megbánnak. Amikor Cassie végül visszatér a lakásukba, teljesen részeg és tájékozatlan. Ebben az állapotban is tudja az eszének egy része, hogy meg kellene oldania a problémáit Lisával, és nem hagyni, hogy reggelig gyűrűzzön a dolog. Bekopogtat a barátnője hálószobájának ajtaján. De Lisa, bár ébren van, nem nyit ajtót.

Másnap Cassie még mindig tájékozatlanul ébred. Kimegy a fürdőszobába, ahol megcsúszik, és beveri a fejét a mosdókagylóba. Amikor legközelebb kinyitja a szemét, felfedezi, hogy egy ismeretlen, de kényelmes szobában van egy idegen nővel. Ez a nő, aki vele szemben áll, Cassie életének pillanatait nézi a telefonja kivetítésén. A polcon brosúrák vannak a Fent, a Lent és a Köztes nevű helyekről.

A nő úgy mutatkozik be, mint Cassie ideiglenes őrangyala, Val. Azzal kezdi, hogy elmondja Cassie-nek az igazságot, amivel neki azonnal szembe kell néznie: Cassie meghalt. Előre láthatóan Cassie nem hajlandó elfogadni, hogy az élete ilyen hirtelen véget ért. Val-tól megtudja, hogy a Fent az, amit az emberek mennyországnak, míg a Lent a pokolnak gondolnak. Ahogy a neve is sugallja, a Köztes a menny és a pokol közötti hely. Az olyan emberek számára van, mint Cassie, akiknek fel kell ismerniük, hogy mik a befejezetlen ügyeik a Földön, és el kell végezniük azokat, hogy továbbléphessenek a következő szakaszba.

Ha időben megteszik, akkor a mennybe jutnak, de ha nem sikerül, vagy kifutnak az időből, akkor lefelé vezet az út. Cassie elfogadja a kihívást, és Val ezt követően ad neki egy listát három névvel (Lisa, Cassie elhidegült édesanyja, Sofia és a gyászoló édesapja, Howie), akiknek a lezárás érzetét kell elhoznia. Cassie betanított angyal lesz, mert ha sikerrel jár, akkor ténylegesen angyallá válik.

Cassie végül a mennyországba kerül. Bár lekéste a határidőt, és megszegte a szabályt azzal, hogy Emme-nek segített, aki nem szerepelt a listáján, tettének mélységes önzetlensége végül is helyet biztosít neki a mennyországban. Tudta, hogy határidőt szabott, és tisztában volt azzal, hogy a pokolra lesz kárhoztatva, ha elmulasztja azt. Mégis úgy döntött, hogy segít egy nőnek, akit halála előtt még csak nem is ismert. Ráadásul kiderül, hogy teljes felelősséget vállalt a fent említett szabály megszegéséért. Ennek eredményeképpen Val nemcsak hogy mentesül minden büntetés alól, de még előléptetést is kap.

Amikor elérik a liftet, megtudják, hogy Cassie-t választották ki a mennybe való feljutásra. Az odafelé vezető úton találkozik Koop-pal, aki a kedvenc zenésze volt a Földön. Úgy tűnik, meghalt, miközben egy katasztrófaelhárítási területen segített. Val tagja volt annak az angyalbizottságnak, amely úgy döntött, hogy megérdemli, hogy azonnal a mennybe küldjék. De mielőtt felszállt volna a liftbe, Val nyilvánvalóan mesélt neki Cassie-ről. A kerítő angyal segítségével Cassie most egy örökkévalóságot tölthet kedvenc művészével.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Cassie Victoria Justice Czető Zsanett
Lisa Midori Francis Csuha Borbála
Val Robyn Scott
Max Timothy Renouf
Howie Adam Garcia Kálid Artúr
Sofia Gloria Garcia Nagy-Németh Borbála
Emme Myfanwy Waring
Koop Spencer Sutherland

Gyártás[szerkesztés]

2020 októberében bejelentették, hogy Victoria Justice és Midori Francis lesz a főszereplője a Kaptál még egy esélyt című filmnek, amelyet Stephen Herek rendezett a Netflix számára.[1]

A forgatás 2020. október 21-én kezdődött és 2020. december 6-án fejeződött be a dél-afrikai Fokvárosban.[2]

Megjelenés[szerkesztés]

A filmet 2021. szeptember 2-án adta ki a Netflix.[3][4]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Afterlife of the Party című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Gonzalez, Umberto: Victoria Justice and Midori Francis to Star in 'Afterlife of the Party' for Netflix (Exclusive). TheWrap , 2020. október 8. (Hozzáférés: 2021. május 4.)
  2. Film and TV Projects Going Into Production - Afterlife of the Party. Variety Insight . [2021. május 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. május 4.)
  3. Oddo, Marco Vito: Victoria Justice Parties Her Way to Hell in First 'Afterlife of the Party' Trailer. Collider, 2021. augusztus 16. (Hozzáférés: 2021. augusztus 23.)
  4. Fleming, Mike Jr.: Netflix Dates Fall Movies: A Whopping 42 Movies Coming At You. Deadline Hollywood, 2021. augusztus 23. (Hozzáférés: 2021. augusztus 23.)

További információk[szerkesztés]