Dead Like Me: Life After Death

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Dead Like Me: Life After Death
(Dead like Me: Life After Death)
2009-es amerikai film
Rendező Stephen Herek
Producer Hudson Hickman
Sara Berrisford
Craig Roessler
Irene Litinsky
AlapműHaláli hullák
Műfaj fantasyfilm
Forgatókönyvíró John Masius
Stephen Godchaux
Főszerepben Ellen Muth
Callum Blue
Sarah Wynter
Jasmine Guy
Britt McKillip
Christine Willes
Cynthia Stevenson
Henry Ian Cusick
Zene Kevin Kiner
Richard Marvin
Operatőr Bruce Chun
Vágó Michel L. Aller
Gyártás
Gyártó Metro-Goldwyn-Mayer
Ország USA
Nyelv angol
Játékidő 87 perc
Költségvetés 5 millió dollár (becsült)[1]
Forgalmazás
Forgalmazó MGM
Bemutató2009. február 17.
Kronológia
Kapcsolódó műsor Haláli hullák
További információk

A Dead Like Me: Life After Death egy közvetlenül videóra kiadott film, mely 2009. február 17-én jelent meg az Egyesült Államokban. A film alapja a 2003-ban indult televíziós sorozat, a Haláli hullák. Rendezője Stephen Herek, főszereplői Ellen Muth, Callum Blue, Sarah Wynter, Jasmine Guy és Britt McKillip.[2]

Cselekmény[szerkesztés]

A kaszások csapatának - akiknek az a feladatuk, hogy haláluk előtt kiszabadítsák a lelket a testekből - megszokott találkozóhelye, a Gofriház leég, és korábbi vezetőjük, Rube (Mandy Patinkin) eltűnik. Új főnököt kapnak Cameron Kane (Henry Ian Cusick) személyében, aki üzletemberként halt meg, amikor 2001. szeptember 11-én kiesett a World Trade Centerből. Új csapatát felszereli PDA-kal és luxuskörülmények között tartja őket, arra tanítja őket, hogy azt csinálnak, amit akarnak. Mindezek azonban arra vezetnek, hogy a csapat tagjai a szokásostól eltérő módon kezdenek viselkedni. Roxy (Jasmine Guy) meg akarja menteni a halottakat, Mason (Callum Blue) kihasználja halhatatlanságát a pénzszerzés érdekében, Daisy (Sarah Wynter) egy lelket hagy elsétálni, ahelyett, hogy megmutatná neki a saját fényét, és minden tekintetben csak a saját javuk érdekében cselekszenek.

Georgia "George" Lasst (Ellen Muth) kirúgják a Happy Time-tól, amiért egy késett jelentés miatt kiabált egy alkalmazottal, aki kilép a zaklatás miatt. George végül felfedi kilétét húga, Reggie (Britt McKillip) előtt, aki azt képzeli magáról, hogy megőrült. George segít Reggie-nek, hogy felkészüljön barátja halálára, és végül meggyőzi a húgát, hogy ne akarjon öngyilkos lenni.

Társai összeütközésbe kerülnek Kane-nel, majd azon kezdik törni fejüket, hogyan tudnának megszabadulni főnöküktől. Próbálják lelőni, vízbe fojtani, majd földarabolni és elégetni, majd hamvait fellőni az űrbe George munkahelyi főnökének, Delorisnak elhunyt macskájának hamvaival együtt. A kilövésnél Deloris elmondja George-nak, hogy az alkalmazott, aki zaklatással vádolta a lányt, korábbi állásaiban is elkövette ugyanezt, ezért Deloris visszaveszi George-ot munkahelyére.

A kaszások elsétálnak a kilövés helyszínéről azon gondolkodva, ki lesz majd az új főnökük. A film zárójelenetében George-ra post-it eső esik az égből (előző főnökük, Rube, mindig post-it cédulákra írta fel a következő halottak neveit, haláluk időpontját). Ezzel George lett kiválasztva új főnöknek.

Szereplők[szerkesztés]

Megjelenés[szerkesztés]

A film megjelenését 2008 júliusára tervezték,[3] végül 2009. február 17-én jelent meg.[4] A kanadai Super Channel televíziós csatornán 2009. január 16-án mutatták be.[5]

A filmben ismét felhangzik a sorozatban is hallható Boom Boom Bá (Métisse) című betétdal.[6]

Források[szerkesztés]

  1. Box office / business for Dead Like Me: Life After Death. IMDb. (Hozzáférés: 2011. május 21.)
  2. MGM Resurrects Dead Like Me. multichannel.com, 2007. augusztus 6. (Hozzáférés: 2011. május 21.)
  3. So much going on!. Just Push Play, 2008. január 28. [2008. február 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. május 21.)
  4. Dead Like Me: The Movie. VideoETA.com. [2011. július 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. május 21.)
  5. Dead Like Me - The Movie Coming to SuperChannel. Channel Canada, 2009. január 13. [2009. április 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. május 21.)
  6. Soundtracks for Dead Like Me: Life After Death. Imdb. (Hozzáférés: 2011. május 21.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]