Jó helyen, jó időben (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jó helyen, jó időben
Így jártam anyátokkal
4. évad, 22. epizód
Eredeti címRight Place, Right Time
ÍróStephen Lloyd
RendezőPamela Fryman
Első sugárzás2009. május 4.
Első sugárzás Magyarországon2010. május 31.
Kronológia
ElőzőA háromnapos szabály
KövetkezőAmilyen hamar tud
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A Jó helyen, jó időben az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat negyedik évadának huszonkettedik epizódja. Eredetileg 2009. május 4-én vetítették, míg Magyarországon egy évvel később, 2010. május 31-én.

Ebben az epizódban Ted felidézi életének azon pillanatainak sorozatát, amelyek kellettek ahhoz, hogy jó helyen legyen, jó időben. Barney a 200. hódítására készül, Marshall pedig az őrületbe kergeti a GNB grafikusait.

Cselekmény[szerkesztés]

Jövőbeli Ted elmeséli a gyerekeinek egy napjának történetét, mely az önálló építészcégének megalapítása után nem sokkal történt. Ezek az események vezettek el ahhoz, hogy találkozhatott az anyjukkal. Ted a sárga esernyővel sétált az utcán, benézett az újságoshoz, pénzt adott egy hajléktalannak, majd megállt a zebránál, ahogy egy nő tette a kezét a vállára...

Az események azzal kezdődtek, hogy Ted nehezen tudta fenntartani építészcégét. A legújabb megrendelés egy gyorsétteremre vonatkozik, de azt kérik, legyen kalap formájú. Ted panaszkodik a kreativitás hiányára, amire Robin azt tanácsolja neki, hogy sétáljon egyet. Elhatározza, hogy elmegy egy bagelért, és magával viszi az esernyőt is, mert azt mondják, esni fog. Ahogy leér a lépcsőn, először jobbra fordult volna, aztán mégis balra. Mégpedig azért, mert eszébe jut, hogy ahová indult, ott Robin ételmérgezést kapott nemrég, így a második kedvenc bageleséhez indul.

A bárban Barney azzal henceg, hogy hamarosan meglesz a 200. hódítása, egy cseh szupermodell, Petra Petrova. Számára fontos ez a szám, mert még amikor iskolás volt, Matthew Panning, egy fiú, aki mindig piszkálta őt, azzal hencegett, hogy neki vagy 100 nő megvolt már. Ő pedig megfogadta, hogy neki majd 200 lesz meg. Ahogy számolják a neveket, Robin észreveszi, hogy egy nő kétszer szerepel rajta, így igazából csak 198 nő volt meg neki eddig. Barney, hogy a szupermodell lehessen a 200., gyorsan elmegy a konditerembe, ahol felszed egy testépítőt. Amikor visszatér a bárba, Robin közli, hogy tévedtek, mert egy számot meg kétszer írt fel, így ez lett a 200. Ted azért nézett be az újságoshoz sétára indulva, hogy megnézze azt a testépítő magazint, amelyikben Barney randija is szerepel.

Ahogy a 200 hódításról beszélgetnek, Marshall magához ragadja a kezdeményezést, és különféle grafikonokkal mutatja be Barney csajozási szokásait. Később teljesen a rabjává válik a grafikonoknak és diagramoknak, és annyira túlzásba viszi a használatukat, hogy a többiek szerveznek egy közbelépést. Ráadásul az összes grafikont a szemétbe dobják, köztük olyanokat is, amelyekre szüksége lenne egy prezentációhoz. Ted magára vállalja, hogy visszaszerzi azokat, mégpedig egy hajléktalantól, aki egymillió dollárt kér tőle. Ted azt mondja, rendben, de csak úgy, ha minden nap kap egy dollárt, és így tudják le. Az üzlet megköttetik, és Ted a sétája során ezért adta azt a pénzt a hajléktalannak. Nem sokkal ezután történt az, hogy egy női kéz érintette meg a vállát. Jövőbeli Ted szerint vicces, hogy az életben a dolgok néha sorsszerűen alakulnak, akkor is, amikor az ember azt hiszi, hogy irányítja azt. Mert ha ez nem lett volna így, akkor a gyerekei sosem születtek volna meg. Az epizód végén látható, hogy a női kéz Stellához tartozik...

A záró jelenetben Barney meghívta a bárba Matthew Panninget, hogy elhencegjen neki azzal, hogy megvolt a 200. hódítása. Panning egyszerre ámul és szörnyed el ezen, közölve, hogy a suliban ő ezt nyilvánvalóan csak hazudta, és hogy azóta már rég túllépett ezen és családja van. Barney összetépi a listát, majd elkezd gondolkozni, hogy most ezután mihez fogjon – majd mosolyogva néz Robinra.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • A "Kisfiúk" című rész óta tudjuk, hogy Barneynak van egy listája, viszont a "Selejtező" című részben letagadja, hogy bármikor is listázna.
  • A konditerem "A görcs" című részben már látható volt.
  • A többiek ismét közbelépést szerveznek.
  • Ted először látja Stellát a "Boldogan élek" című rész óta.
  • Marshall ismét beveti a halneves stand up-műsorát, hogy időt nyerjen Tednek visszaszerezni a grafikonokat.
  • Barney láthatóan megretten, amikor Robin a hányását arra fogja, hogy biztos terhes. Korábban "A nem apák napja", majd később "A legutolsó cigi" és a "Téves riasztás" című részekben tesz majd így.
  • Barney szerint Robin gyanúsan csendben van, amikor a szexpartnereinek a számáról kellene beszélnie. "A pofogadás" című részben Ted megtudja a pontos számot, amin még ő is megdöbben.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

  • Jövőbeli Ted szerint az epizód 2009 májusában játszódik, ami lehetetlen, figyelemmel arra, hogy a kettővel későbbi "Az ugrás" című rész a születésnapján játszódott, ami áprilisban van.
  • Barney kétszázadiknak vágyott szexpartnere, Petra Petrova a magazin 83. oldalán szerepel, mely szám Barney kedvenc száma.
  • Ebből az epizódból is hiányzik szülési szabadsága miatt Alyson Hannigan, Cobie Smulders pedig láthatóan terhes.

Források[szerkesztés]