A legutolsó cigi (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A legutolsó cigi
Így jártam anyátokkal
5. évad, 11. epizód
Eredeti címLast Cigarette Ever
ÍróTheresa Mulligan Rosenthal
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám5ALH10
Első sugárzás2009. december 14.
Első sugárzás Magyarországon2010. október 18.
Kronológia
ElőzőAz ablak
KövetkezőNők versus Öltönyök
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A legutolsó cigi az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat ötödik évadának tizenegyedik epizódja. Eredetileg 2009. december 14-én vetítették, míg Magyarországon egy évvel később, 2010. október 18-án.

Ebben az epizódban Marshall visszaszokik a cigire, hogy megfeleljen a főnökének, mire a banda többi tagja is rákap, és utána már nehéz leállniuk. Eközben Robin új hírolvasótársával hadakozik.

Cselekmény[szerkesztés]

Jövőbeli Ted elmeséli, milyen frusztrált volt Robin a reggeli tévéműsora miatt, ami ahhoz vezetett, hogy egy idő után az épület tetőterében cigizett, hogy levezesse a feszültséget. A sztorit hallgató gyerekek megdöbbennek, amikor meghallják ezt. Később Marshall is csatlakozik hozzá, aki régi-új főnöke, Arthur Hobbs miatt szokott vissza. Barney szerint Marshall munkája veszélyben van, mert Arthur egyáltalán nem ismerte őt fel, pedig az előző munkahelyén is ő volt a főnöke és ő rúgta ki. Hogy ez ne fordulhasson elő, és hogy bevágódjon nála, amikor belebotlott véletlenül a tetőtéren Arthurbe, Marshall visszaszokott a cigire.

Hiába próbálja meg magát megszabadítani a szagtól, Lily így is kiszúrja, amit utána ő jó indoknak tart, hogy ő is visszaszokjon (amitől furcsa módon egy kicsit mélyebb lesz a hangja). Ezek után mivel Ted és Barney úgy érzik, kirekesztik magukat a barátaik közül, ők is visszaszoknak. Néhány hét elteltével megjelennek a káros szenvedély hátulütői: Ted alig bír felmenni a lépcsőn, mert kifullad, Lily hangja borzasztó lesz, Arthur szívrohamot kap, Barney pedig kiégeti az egyik öltönyét. Mind megfogadják, hogy abbahagyják a dohányzást, Robin viszont eléggé hezitál.

Ő ugyanis időközben új munkatársat kapott Don Frank személyében, aki igazi legendának számított a reggeli tévéműsorvezetők közt. A kezdeti lelkesedést követően Robin kiábrándul, amikor látja, hogy Don mennyire nem profi módon vezeti a műsort, ráadásul nadrág nélkül. Robin, hogy bebizonyítsa neki, hogy van a reggeli műsornak értelme, elkezd keményen dolgozni, még azt is eléri, hogy a polgármester eljöjjön hozzájuk. Ezt követően Don közli vele, hogy ne törje magát annyira, és különben is, a polgármester lemondta a megjelenést. Robin ettől annyira ideges lesz, hogy élő adásban rágyújt. A többiek felhívják telefonon és megpróbálják lebeszélni róla. Beleegyezik, de amikor visszaér a lakásba, azt látja, hogy mindenki a tetőn cigizik. Jövőbeli Ted ekkor közli, hogy Robin és Don nem egészen három hónap múlva már randizni fognak.

A banda tagjai a napfelkeltében megfogadják, hogy ez volt a legutolsó cigijük, de Jövőbeli ted szerint ez nem volt teljesen igaz. Lily aznap tette le, amikor elhatározta, hogy gyereket szeretne. Marshall aznap, amikor megszületett a fia, Robin 2013 júniusában, Barney 2017 márciusában, Ted pedig két héttel azután, hogy randizni kezdett leendő feleségével.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • A gyerekek szemlátomást meg vannak döbbenve, amikor kiderül, hogy a banda tagjai cigiznek, holott korábbi epizódokban már volt róla szó. Mind az öten szivaroztak már korábbi részekben. "A költözés" című részben Barney mondja el Tednek, hogy Robin cigizik. A "Valami kölcsönvett" című részben Lily Robintól kap egy szálat. A "Pofonadás" című részben Tednek és Robinnak is van öngyújtója. Az "Előnyök" című részben Barney Lily óvodásai előtt gyújt rá.
  • Az "Élet a gorillák között" című részben Lily feltette a kérdést, hogy mi lesz, ha a kollégái rábírják arra, hogy cigizzen, amire Marshall azt mondja, hogy azt mondja neki, hogy csak részegen.
  • Mike, a kameraman már a Metro News 1-nál is együtt dolgozott Robinnal, az "Atlantic City" című részben.
  • Marshallt Arthur az "Ordításlánc" című epizódban rúgta ki.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • Jövőbeli Tednek igaza volt, Robin és Don a "Persze, hogy..." című részben jönnek össze, amit éppen három hónappal később mutattak be.
  • Barneyt nagyon megviseli érzelmileg, ha történik valami az öltönyeivel, mint a "Nők versus öltönyök" és a "Vágyom egy homár után" című részekben.
  • Don megemlíti, hogy elvált, ami a "Kacsa vagy nyúl" és a "Külön ágyak" című részben is említésre kerül.

Érdekességek[szerkesztés]

  • A gyerekek meghökkenését ábrázoló jelenet nem új felvétel, hanem a legelső epizódból lett kivágva, és ugyanaz, mint amit akkor reagáltak, amikor Ted közölte Robinnal: azt hiszem, beléd estem.

Források[szerkesztés]