Gajdos Tamás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gajdos Tamás
Koncz Katalin modellel. Martin Gábor felvétele
Koncz Katalin modellel. Martin Gábor felvétele
Született Gajdos Tamás
1958május 26. (61 éves)
Budapest
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása férfimodell, újságíró, tájfutó, televíziós műsorvezető.
Iskolái Pénzügyi és Számviteli Főiskola (1982–1987)

A Wikimédia Commons tartalmaz Gajdos Tamás témájú médiaállományokat.

Gajdos Tamás (Budapest, 1958. május 26. –) atléta, férfimodell, újságíró, tájfutó, magyar televíziós műsorvezető. Európa-bajnok, a weideni LaserRun EB szenior egyéni számában, és világbajnok lett az Öttusa Vb keretében rendezett LaserRun Vb masters kategóriájában.

Életpályája[szerkesztés]

Budapesten született Gajdos András és Bukovics Magdolna gyermekeként.

A 80-as évek férfimodellje, férfimanökenje. Tanulmányai mellett pénzkeresési lehetőséget keresett. Számos fotója jelent meg, Ország Világ, Ez a Divat és más lapokban, de divatbemutatókon is részt vett.

1976–1977 között a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola diákja volt. 1980–1982 között a Testnevelési Főiskola edző szakán tanult. 1982–1987 között a Pénzügyi és Számviteli Főiskola hallgatója volt.

1978–1986 között atléta volt, közép- és hosszútávfutó, 1-szeres bajnok, majd a reklám- és divatszakmában dolgozott: manöken volt, fotómodell (egyike az első magyar férfimodelleknek), reklámfilmekben szerepelt, tanfolyamokat szervezett, reklámügynökséget alapított.

Tájfutó pályafutását a Spartacus tájfutó szakosztályában kezdte. Később Monspart Sarolta edzőpartnereként az ifjúsági atléták edzésén a budapesti mezei bajnokságon is elindították, hogy meglegyen a háromfős csapat, ahol nyert. A következő 10 évet gyakorlatilag az atlétikai pályákon élte le - leginkább 1500-on versenyezett. A futás kapcsán több sportágat kedvelt meg, a tájfutástól a pályatávokig, de a hegyikerékpár, a motoros-autós sportok, a vízi sportok, sem maradtak ki.

Rendszeres sportolásra és az egészséges táplálkozásra hívja fel a követői figyelmét Gajdos Tamás, aki 2018-ban, 60 évesen még mindig sportol.

1993-tól a Szerencsekerék című műsor műsorvezetője lett. Később a TV2-nél folytatta karrierjét a Tények sportműsorvezetőjeként. A TV2-s időszak után önálló műsorokat készített, autós magazint és a Futtában című futóműsort. Közben "átigazolt" a Sport1-hez és a Hír TV-hez.

2009-től az ATV Híradó című műsorának egyik műsorvezetője lett.[1]

Európa-bajnok lett a weideni LaserRun EB szenior egyéni számában 2019. augusztusában. 2019. szeptemberében világbajnok lett az Öttusa Vb keretében rendezett LaserRun Vb masters kategóriájában.

Műsorai[szerkesztés]

  • Szerencsekerék (1993–1999)
  • Százmillió
  • Jó reggelt, Magyarország
  • Tények
  • Autószalon
  • Állat-barát
  • Futtában
  • Híradó

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Gajdos Tamás visszatér a képernyőre. [2009. augusztus 30-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. november 18.)

Forrás[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]