Datsun

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
DATSUN
Datsun logo.png
Típus márkanév
Alapítva 1931
Megszűnt 1983
Székhely Japán
Iparág autóipar
Tulajdonos Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
Forma kabusikigaisa
Termékek autók, kisteherautók
Anyavállalata Nissan Motors
A DATSUN weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz DATSUN témájú médiaállományokat.

A Datsun egy 1983-ban megszűnt autómárka. "Datsun" cég tulajdonképpen sosem létezett, a nevet a DAT Motors és a Nissan Motors használta a termelésben. 1931-ben a DAT Motorcar Co. egy új modell, a már létező, nagyobb "DAT" kisebb testvére számára hozta létre, ez volt a "Datson". 1933-ban a Nissan vette át a DAT Motorcar Co.-t, a név Datsunra változott, mert a son a japán nyelvben veszteséget is jelent. A márkát már nem használják, de Japánban mindenki számára ismerős, a Nissan pedig egyik kisteherautója megjelöléséhez 2001-ben még hozzáadta ezt a nevet is. A Datsun a ma a Nissan Z-autóiként ismert sportkupéiról és a Fairlady roadsterekről volt a leghíresebb.

Eredet[szerkesztés]

Datsun Model 14 Roadster.jpg

A Datsun márkanév keletkezését megelőzően 1914-től Tokió Azabu-Hiroo kerületében a Kwaishinsha autógyár már gyártott DAT néven autókat. A név a társaság tulajdonosainak vezetékneveiből jött létre: Kenjiro Den, Rokuro Aoyama, Meitaro Takeuchi. A cég kezdetben teherautókat gyártott, főleg katonai célokra. A hadsereg kereslete az 1920-as években viszont annyira visszaesett, hogy 1931-re a cég készen állt arra, hogy bevezesse az első kisautót. Innen kezdődik a márka története.

Datsun az amerikai piacon[szerkesztés]

Kutatók szerint a Nissan azért használta a márkanevet az amerikai piacon, mert az amerikaiak az anyavállalat nevéről a cég második világháború alatti hadiipari tevékenységére asszociáltak. Van azonban egyszerűbb magyarázat is. 1932-től, tehát jóval a háború előtt a Nissan a japán piacon már bevezette a Datsun nevet. Az export kezdete idején, 1958-ban Nissan néven tulajdonképpen csak teherautók készültek. Csak az 1960-as évektől kezdtek személyautókat az anyacég nevén értékesíteni, akkor is csak drágább modelleket, például a Cedric luxuslimuzint.

1935. április 11-től, tehát kevéssel a személyautógyártás beindítása után a Yokohamában lévő gyár hadiipari megrendeléseket kezdett teljesíteni. 1939-re a Nissan tevékenységét áthelyezték az akkor japán megszállás alatt lévő Mandzsúriába. A háború után Oroszország megszerezte a cég kínai érdekeltségeit, az amerikai erők a yokohamai üzem több mint felét saját használatba vették. MacArthur tábornok Yoshisuke Ayukawát, a Nissan akkori elnökét háborús bűnösként 21 hónapra börtönbe záratta. 1951-ig sem vállalati, sem közhivatalt nem vállalhatott. 1947-től a Nissan visszatért a személyautógyártáshoz, 1949-től már az eredeti nevén (Nissan Motor Company Ltd.).

A második világháború során tinédzserként vagy huszonévesként szolgálatot teljesítő amerikaiak 1960-ra már igényt tarthattak egy kisebb, gazdaságos második autóra is. Yutaka Katayama, a Nissan amerikai részlegének korábbi vezetője 1939-ben elhagyta a hadigazdaságban szerepet vállaló kínai leánycéget. 1945-ben Mandzsúriába rendelték volna, de ő visszautasította ezt. Katayama személyautókat szeretett volna gyártani. A Nissan helyett a "tiszta" Datsun nevet akarta használni, de ez a vállalat vezetésével való konfrontációhoz vezetett. Már a visszavonulás határán volt, amikor 1958-ban a vezetésével a Datsun csapat megnyerte a Mobil olajcég által szervezett, Ausztráliát átszelő gazdaságossági versenyt. Ez az akkor nemzetközi presztízsét visszaszerezni kívánó Japánban országosan elismert emberré tette. 1960-tól 1965-ig észak-amerikai alelnök, majd 1975-ig elnök lett. Amíg részt vett a legfelsőbb vezetésben, a cég autóit Datsun néven forgalmazták.

Átnevezés[szerkesztés]

1981 őszén jelentették be, hogy az amerikai piacra szánt autókat is Nissan néven forgalmazzák. Indok: így könnyebb globális marketingstratégiát kialakítani. Továbbá, ha a cég neve márkanévként is ismertté válik Amerikában, akkor könnyebb a Nissan részvényeit és kötvényeit bevezetni az Amerikai Egyesült Államok pénzpiacaira. Ezentúl zavarta a vezetőket, hogy miközben a Toyota és a Honda elterjedt nevek Amerikában, az ottaniak nem ismerik a Nissant. A kampány 1982-től 1984-ig tartott és mintegy félmilliárd dollárba került. Ráadásul a márkák tévesztése miatt sok potenciális vásárló kerülte mind a Datsun, mind a Nissan autókat. Öt évvel az átnevezési kampány befejezése után még mindig a Datsun név volt ismertebb.

Megjegyzés[szerkesztés]

The Datsuns néven létezik egy új-zélandi rock együttes.

További információk[szerkesztés]