Copy General

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
COPY GENERAL Zrt.
TípusZrt.
AlapítvaMagyarország Budapest (1991. június 18.)
SzékhelyMagyarország Budapest
VezetőkGergely Szabolcs ügyvezető
IparágFénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás
Alkalmazottak száma61 fő (2013)[1]

A COPY GENERAL Zrt. weboldala
SablonWikidataSegítség

A Copy General (COPY GENERAL Zrt. 2013.10.31-ig COPY GENERAL Irodai Szolgáltató Kft. 2005-ig KATYA Irodai Szolgáltató Kft.) a 2000-es években Magyarország egyik legnagyobb reprográfiai üzletlánca volt. Az általa üzemeltetett üzletek fő szolgáltatásai az önkiszolgáló színes és fekete-fehér fénymásolástól és nyomtatástól, a kötészeti szolgáltatásokon keresztül a poszter- és tervrajznyomtatásig terjednek. Emellett szkenneléssel, laminálással, diplomakötéssel, szórólapok, névjegykártyák, egyéb marketing- és konferencianyagok gyártásával, gépkihelyezéssel, naptár- és bélyegzőkészítéssel is foglalkoznak. A magyarországi Copy General Zrt.-nek anyavállalata a Maryland alapított Katya LLC, amely több más európai országban – Csehország, Lengyelország, Oroszország, Horvátország, Lettország – és világszerte – Kína, Costa Rica – is alapított ilyen tevékenységű cégeket. Jelenleg Magyarországon kívül Amerikában, Csehországban, Lengyelországban és Oroszországban működik Copy General.

Története[szerkesztés]

Üzlethálózat[szerkesztés]

A Copy Generalt Kenneth B. Chaletzky és Paul Panitz alapította 1979-ben. Amerikában jelenleg két – Washington térségében működő – digitális nyomtatóközponttal rendelkeznek.

A rendszerváltás után, 1991-ben Közép-Európa országaiban is nyitottak irodákat, ekkor indult első magyarországi fénymásolószalonjuk is. A cég indulását követő években gyorsan fejlődött, és 2012-re Magyarországon öt üzletet működtet Budapesten. Csehországban hét (öt Prágában, egy Plzeňben és egy Brnóban), Lengyelországban négy (mindegyik Varsóban), Oroszországban egy üzletük van (Moszkvában).

Üzletpolitika[szerkesztés]

Jelenleg két üzletet és egy központi nyomdát működtet a cég Budapesten. A központi nyomdában (más néven Production Centerben) készülnek a zömében nagy példányszámú megrendelések, amellyel nem titkoltan a ügyfelek igényeit hivatott kiszolgálni a magyarországi Copy General. Az utóbbi években a cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet az innovációkra és több olyan szolgáltatással is rendelkezik, amely új a piacon és kifejezetten egy-egy célcsoport számára fejlesztettek ki (pl.: építészek, mérnökök stb.).

Források[szerkesztés]

Ügyvezetők[szerkesztés]

  • Paul Panitz (1991–?)
  • ifj. Duda Ernő (1992–1996)
  • Kálmán Tibor (1996–2000)
  • Patrick Snodgras (2000–2003)
  • Bagin Károly (2003–2009)
  • Roman Petr (2009)
  • Erdei Gyöngyvér (2009–2013)
  • Szabados Zsolt (2011–2012)
  • Gergely Szabolcs (2012–)

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]