A magyar labdarúgó-válogatott 2018. október 12-i mérkőzése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Görögország–Magyarország
Kiírás:
UEFA Nemzetek Ligája
A mérkőzés végeredménye
Görögország Magyarország
Görögország Magyarország
10
A mérkőzés adatai
Dátum2018. október 12.
20:45 (CEST)
StadionOlimpiai Stadion
JátékvezetőTobias Stieler
Nézőszám8000

 ← HUN–GREEST–HUN → 

A magyar labdarúgó-válogatott harmadik Nemzetek Ligája mérkőzése a 2018–2019-es UEFA Nemzetek Ligája kiírásban 2018. október 12-én, Görögországban, Athénban, az Olimpiai Stadionban, az ellenfél Görögország válogatottja. Ez volt a magyar labdarúgó-válogatott 930. hivatalos mérkőzése és a két válogatott egymás elleni 21. összecsapása. A mérkőzést 1–0-ra a görögök nyerték meg.

Előzmények[szerkesztés]

A magyar férfi A-válogatott Görögország ellen játssza harmadik Nemzetek Ligája mérkőzését a C liga 2. csoportjában.

Utoljára a két ország nemzeti tizenegye szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt, Budapesten találkozott egymással a Nemzetek Ligája sorozat második összecsapásán, melyet a görögök ellen tétmérkőzésen 31 év után ismét győzedelmeskedő magyarok nyertek meg 2–1-re, Sallai Roland és Kleinheisler László góljaival.

Az eddigi összesen 20 találkozón 5 magyar és 9 görög győzelem született, a 6 döntetlen mellett. A gólarány 35–31 a magyarok javára.

Legnagyobb magyar győzelem[szerkesztés]

A legnagyobb különbségű magyar győzelem még az 1930-as években történt, egészen pontosan 1938. március 25-én, amely egyébként a két válogatott első hivatalos összecsapása volt egymás ellen. A hazai pályán megvívott világbajnoki selejtező végeredménye 11–1 lett a magyarok javára, a gólokból öttel is kivette részét a korszak nagy gólvágója, Zsengellér Gyula, hármat vágott be az ellenfélnek Nemes József, valamint kettőt Titkos Pál és egyet Vincze Jenő.

Legtöbb magyar gólt szerző játékosok[szerkesztés]

A görögök elleni összes mérkőzést figyelembe véve, a legtöbb magyar gólt szerző játékosok a következők: Zsengellér Gyula 5 (és ezt mindet egyetlen mérkőzésen szerezte), Nemes József (szintén egyetlen találkozón), valamint Németh Krisztián, Nyilasi Tibor és Titkos Pál 2–2 találattal.

Az 5 legutóbbi mérkőzés[szerkesztés]

A görögök az utolsó 5 hivatalos mérkőzésükön – melyből három barátságos volt, kettő pedig Nemzetek Ligája összecsapás – 2 győzelmet (1–0 Egyiptom és szintén 1–0 Észtország ellen, mindkettő idegenben), és 3 vereséget szenvedett (1–2 Magyarország ellen idegenben, valamint 0–2 Szaúd-Arábia és 0–1 Svájc ellen hazai pályán). A magyar válogatott utolsó öt mérkőzéséből három barátságos volt, az utolsó kettő pedig Nemzetek Ligája összecsapás. Három vereség, valamint egy-egy döntetlen és győzelem a mérlegük. A vereségekből egyetlen született idegenben (0–1 Finnország ellen), a többi hazai pályán (1–2 Ausztrália ellen és 0–1 Skócia ellen. A döntetlen idegenben született barátságos mérkőzés keretein belül (1–1 Fehéroroszország ellen). Az egyetlen győzelem pedig a Nemzetek Ligája első hazai mérkőzésén (2–1 Görögország ellen).

 Görögország
Dátum Ellenfél Hol Eredmény Kiírás
2018. 09. 11.  Magyarország idegenben 1–2 Nemzetek Ligája
2018. 09. 08.  Észtország idegenben 1–0 Nemzetek Ligája
2018. 05. 15.  Szaúd-Arábia otthon 0–2 barátságos
2018. 03. 27.  Egyiptom idegenben 1–0 barátságos
2018. 03. 23.  Svájc otthon 0–1 barátságos
 Magyarország
Dátum Ellenfél Hol Eredmény Kiírás
2018. 09. 11.  Görögország otthon 2–1 Nemzetek Ligája
2018. 09. 08.  Finnország idegenben 0–1 Nemzetek Ligája
2018. 06. 09.  Ausztrália otthon 1–2 barátságos
2018. 06. 05.  Fehéroroszország idegenben 1–1 barátságos
2018. 03. 27.  Skócia otthon 0–1 barátságos

      Győzelem       Döntetlen       Vereség

Mérkőzés előtti nyilatkozatok[szerkesztés]

Annyival könnyebb dolgunk van, hogy túl vagyunk egy győztes mérkőzésen, ami természetesen jót tesz a csapatszellemnek. Időközben a bajnokságból eltelt jó néhány forduló, javult a játékosok erőállapota, és Willi Orban csatlakozása is erősítést jelent a válogatottnak. A görög csapatot jól ismerjük, a hazai találkozón is láthattuk, hogy technikailag képzett játékosokból áll. Annyiban más mérkőzés vár ránk, mint a múlt hónapban, hogy a görögök várhatóan sokkal agresszívebben, támadóbb felfogásban lépnek majd fel ellenünk. Ahhoz, hogy elviseljük a nyomást, megfelelő lelkiállapotra és egyéniségekre lesz szükség a pályán. Bátran kell futballoznunk, nem szabad megijednünk a körülményektől, és a hangulattól. Egyszer már nyertünk Görögország ellen, tehát az alapok adottak, mindent meg kell tennünk, hogy idegenben is jól szerepeljünk ellenük. Észtország más stílusú futballt képvisel, mint a görögök, de ellenük is ugyanazt a hozzáállást és mentalistást kell a pályára vinnünk, mint a Görögország elleni hazai mérkőzésünkön.[1]
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni a görögök elleni hazai meccset, bízom benne, hogy hasonlóan tudjuk folytatni szereplésünket. Budapesten kicsit átadtuk a területet, a görögök kontrollálták a mérkőzést. Ez a mi hibánk is, a visszavágón nem szabad ekkora teret hagyni nekik. A kinti meccsen is egész biztosan ők akarnak majd irányítani, ezt kell megakadályoznunk majd. Nehéz és rendkívül fontos meccs vár ránk, szeretnénk jó eredménnyel utazni az észtek elleni mérkőzésre. A keret többi tagjához hasonlóan én is nagyon örült annak, hogy Willi Orbannal erősödött a válogatott.[1]
Nagy Ádám, a magyar válogatott játékosa
Gulácsi Péterrel sokat beszélgettem Lipcsében, rengeteg jót hallottam a válogatottról és a szövetségi kapitány munkájáról. Nem volt egyszerű a döntés, ezért is tartott ilyen sokáig, mire meghoztam. A görögök elleni meccs volt az a pont, amikor végleg úgy határoztam, hogy a magyar válogatott színeiben szeretnék játszani. Jó néhány fontos nemzetközi meccs van a hátam mögött, az ezeken megszerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni a magyar válogatottban. Készen állok a feladatra, szívesen játszanék már pénteken a csapatban, ha a szövetségi kapitány szerepet szán nekem. A válogatottban játszani más érzés, mint egy klubcsapatban, másfajta érzelmek kerülnek előtérbe, és ez engem is rendkívül motivál. A válogatottnál kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy kialakuljanak a megfelelő automatizmusok a játékban, de megfelelő alázattal pótolható az összeszokottság hiánya.[1]
Willi Orban, a magyar válogatott játékosa

Helyszín[szerkesztés]

A találkozót az athéni Olimpiai Stadionban rendezik meg. Építése két évig tartott, 1982-ben nyílt meg, majd a 2004-es olimpia miatt 2002 és 2004 között átépítették és felújították. 1982-ben itt volt az atlétikai Európa-bajnokság fő helyszíne, 1991-ben a mediterrán játékokat rendezték itt, 1997-ben pedig az atlétikai világbajnokságnak adott otthont.[2] Befogadóképessége 69.618 néző.

Örökmérleg a mérkőzés előtt[szerkesztés]

Magyarország   Görögország
5 Győzelem 9
6 Döntetlen 6
35 Gólok 31
16/40 Pontok 24/40
40,0% % 60,0%
5 Hazai győzelem 6
3 Hazai döntetlen 3
3 Hazai vereség 0

A táblázatban a győzelemért 2 pontot számoltunk el.

Tabella a mérkőzés előtt[szerkesztés]

A C liga 2. csoport állása a forduló előtt
Csapat M Gy D V G+ G– Gk P
 Finnország 2 2 0 0 2 0 +2 6
 Görögország 2 1 0 1 2 2 0 3
 Magyarország 2 1 0 1 2 2 0 3
 Észtország 2 0 0 2 0 2 –2 0

      Feljut a 2020–2021-es B ligába       Lehetséges kieső a 2020–2021-es D ligába       Kiesik a 2020–2021-es D ligába

Sorrend meghatározása: pontazonosság esetén a csoporton belül az alábbi sorrendben határozzák meg a sorrendet: 1. az egymás elleni eredmények (1a. pont, 1b. gólkülönbség, 1c. szerzett gól, 1d. idegenben szerzett gól), 2. a gólkülönbség (2a. összesített gólkülönbség, 2b. összes szerzett gól, 2c. összes idegenbeli szerzett gól), 3. a győzelmek száma (3a. az összes győzelem, 3b. az idegenbeli győzelmek száma), 4. a fair play versengés, illetve az 5. UEFA-koefficiens.
Feljutás: A B-, a C- és a D-liga négy csoportelsője egy osztállyal feljebb lép;
Kiesés: Az A-, a B- és a C-liga négy csoportutolsója egy osztállyal lejjebb folytatja (pontosabban: a C-ligából – az eltérő létszámú csoportok miatt – a három négyes csoport utolsó helyezettje mellett a négy csoportharmadik egyike, a legkevesebb pontot szerző válogatott esik ki);
Az A-liga négy csoportelsője bejut a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, amelyet 2019 júniusában rendeznek meg;
Mindegyik ligából négy válogatott jogot szerez a 2020-as Európa-bajnokság 2020. tavaszi pótselejtezőjében való részvételre; a jog alapvetően a 16 csoportelsőt illeti meg, ám ha ők időközben sikerrel teljesítik az Eb-selejtezőt (2019), a pótselejtező helyeit az addigi NL-teljesítmény alapján feltöltik, lehetőleg ligákon belül.[3]

Keretek[szerkesztés]

2018. október 1-jén Marco Rossi a következő két idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt – melyeket a görögök és az észtek ellen vívja meg a magyar labdarúgó-válogatott – kihirdette 26 fős keretét, melybe ezúttal Willi Orban, Holender Filip és Baráth Botond is meghívót kapott. A Nemzetek Ligája harmadik és negyedik játéknapjára készülő csapatnak ezúttal tagja lesz Gyurcsó Ádám, Nagy Dominik, valamint Németh Krisztián is. Nagy Dominik júniusban ugyan kerettag volt, de sérülés miatt végül nem csatlakozott a csapathoz, legutóbb tehát – Gyurcsóhoz hasonlóan – 2017 júniusában lépett pályára a válogatottban. Németh Krisztián legutóbb idén márciusban, Kazahsztán ellen játszott a nemzeti csapatban, és akkor gólt is szerzett.

Ezúttal egy kicsit bővebb keretet állítottam össze, hiszen mindkét mérkőzésünket idegenben játsszuk, így gondolnom kellett arra, hogy az első mérkőzésen akár sérülés is előfordulhat, vagy valaki sárga lapok miatt nem léphet pályára Észtországban. A nagyobb keretnek köszönhetően ilyen esetben nem a két meccs között kell az esetleges pótlásról gondoskodnunk. A kerettagok kiválasztásakor ezúttal is a fizikai állapot, az edzettség, illetve a szezonban eddig lejátszott meccsek száma volt az elsőszámú szempont, vagyis a nagyjából ötven folyamatosan figyelt játékosból a legjobb állapotban lévők kaptak meghívót.[4]
Marco Rossi, magyar szövetségi kapitány
 Görögország
Poszt Név Születési idő és életkor Vál. Gól Klub Utolsó válogatottság Értéke[5]
K Orésztisz Karnézisz 1985. július 11. (33 évesen) 49 0 ITA Napoli 2018. 03. 23.,  Svájc 3.000.000 €
K Vaszilisz Barkasz 1994. május 30. (24 évesen) 4 0 GRE AEK Athén 2018. 09. 11.,  Magyarország 1.000.000 €
K Alexandrosz Pasalakisz 1989. július 28. (29 évesen) 0 0 GRE PAOK 1.500.000 €
V Vaszílisz Toroszídisz Csapatkapitány 1985. június 10. (33 évesen) 98 10 GRE Olympiakosz 2018. 09. 11.,  Magyarország 700.000 €
V Mihalisz Bakakisz 1991. március 8. (27 évesen) 4 0 GRE AEK Athén 2018. 05. 15.,  Szaúd-Arábia 1.500.000 €
V Szokrátisz Papasztathópulosz 1988. június 9. (30 évesen) 81 3 ENG Arsenal 2018. 09. 11.,  Magyarország 20.000.000 €
V Kósztasz Manolász 1991. június 14. (27 évesen) 36 1 ITA AS Roma 2018. 09. 11.,  Magyarország 40.000.000 €
V Jeórjosz Dzavélasz 1987. november 26. (30 évesen) 30 2 TUR Alanyaspor 2018. 09. 11.,  Magyarország 1.250.000 €
V Mariosz Ikonomu 1993. január 17. (25 évesen) 6 0 GRE AEK Athén 2018. 09. 11.,  Magyarország 1.000.000 €
V Dimitrisz Koloveciosz 1991. október 16. (26 évesen) 0 0 GRE Panathinaikosz 1.250.000 €
V Dimitrisz Giannoulisz 1995. október 17. (22 évesen) 1 0 GRE Atrómitosz Athén 2018. 05. 15.,  Szaúd-Arábia 1.000.000 €
V Kósztasz Cimikasz 1996. május 12. (22 évesen) 1 0 GRE Olympiakosz 2018. 05. 15.,  Szaúd-Arábia 1.000.000 €
KP Zeca 1988. augusztus 31. (30 évesen) 9 1 DEN Köbenhavn 2018. 03. 23.,  Svájc 1.500.000 €
KP Aléxandrosz Dziólisz 1985. február 13. (33 évesen) 73 2 SAU Al-Fayha 2018. 09. 08.,  Észtország 1.100.000 €
KP Petrosz Mantalosz 1991. augusztus 31. (27 évesen) 20 2 GRE AEK Athén 2018. 09. 08.,  Észtország 3.500.000 €
KP Konsztandínosz Fortúnisz 1992. október 16. (25 évesen) 35 4 GRE Olympiakosz 2018. 09. 11.,  Magyarország 7.000.000 €
KP Dimitrisz Pelkasz 1993. október 26. (24 évesen) 9 0 GRE PAÓK Szaloniki 2018. 09. 11.,  Magyarország 4.000.000 €
KP Dimítrisz Kurmbélisz 1993. november 2. (24 évesen) 5 0 GRE Panathinaikosz 2018. 09. 11.,  Magyarország 2.000.000 €
KP Andreasz Buhalakisz 1993. április 5. (25 évesen) 2 0 GRE Olympiakosz 2018. 09. 11.,  Magyarország 800.000 €
KP Taszosz Bakaszetasz 1993. június 28. (25 évesen) 14 0 GRE AEK Athén 2018. 09. 08.,  Észtország 1.500.000 €
KP Lázarosz Hrisztodulópulosz 1986. december 19. (31 évesen) 33 1 GRE Olympiakosz 2018. 09. 11.,  Magyarország 2.000.000 €
CS Kósztasz Mítroglu 1988. március 12. (30 évesen) 61 16 FRA Marseille 2018. 09. 11.,  Magyarország 10.000.000 €
CS Nikosz Karelisz 1992. február 24. (26 évesen) 18 3 GRE Olympiakosz 2018. 03. 27.,  Egyiptom 3.000.000 €
CS Eftimisz Kolurisz 1996. március 6. (22 évesen) 3 0 GRE Atrómitosz Athén 2018. 09. 08.,  Észtország 1.000.000 €
Szövetségi kapitány: GER Michael Skibbe Csapat érték 110.600.000 €
 Magyarország
Poszt Név Születési idő és életkor Vál. Gól Klub Utolsó válogatottság Értéke[6]
K Dibusz Dénes 1990. november 16. (27 évesen) 6 0 HUN Ferencváros 2018. 06. 09.,  Ausztrália 800.000 €
K Gulácsi Péter 1990. május 6. (28 évesen) 20 0 GER RB Leipzig 2018. 09. 11.,  Görögország 8.000.000 €
K Kovácsik Ádám 1991. április 4. (27 évesen) 1 0 HUN MOL Vidi 2017. 11. 09.,  Luxemburg 700.000 €
V Baráth Botond 1992. április 21. (26 évesen) 0 0 HUN Budapest Honvéd 350.000 €
V Bese Barnabás 1994. május 6. (24 évesen) 13 0 FRA Le Havre 2018. 09. 11.,  Görögország 700.000 €
V Fiola Attila 1990. február 17. (28 évesen) 26 0 HUN MOL Vidi 2018. 09. 11.,  Görögország 600.000 €
V Kádár Tamás 1990. március 14. (28 évesen) 49 1 UKR Dinamo Kijev 2018. 09. 11.,  Görögország 4.000.000 €
V Lang Ádám 1993. január 17. (25 évesen) 24 1 ROM CFR Cluj 2018. 09. 11.,  Görögország 1.250.000 €
V Lovrencsics Gergő 1988. szeptember 1. (30 évesen) 26 1 HUN Ferencváros 2018. 09. 11.,  Görögország 700.000 €
V Willi Orban 1992. november 3. (25 évesen) 0 0 GER RB Leipzig 15.000.000 €
V Vinícius Paulo 1990. február 21. (28 évesen) 6 0 HUN MOL Vidi 2018. 06. 09.,  Ausztrália 900.000 €
KP Kalmár Zsolt 1995. június 9. (23 évesen) 10 0 SVK DAC (Dunaszerdahely) 2018. 09. 08.,  Finnország 675.000 €
KP Kleinheisler László 1994. április 8. (24 évesen) 19 2 KAZ Asztana FK 2018. 09. 11.,  Görögország 900.000 €
KP Kovács István 1992. március 27. (26 évesen) 7 0 HUN MOL Vidi 2018. 09. 11.,  Görögország 450.000 €
KP Nagy Ádám 1995. június 17. (23 évesen) 25 0 ITA Bologna 2018. 09. 11.,  Görögország 2.800.000 €
KP Nagy Dominik 1995. május 8. (23 évesen) 2 0 POL Legia Warszawa 2017. 06. 09.,  Andorra 800.000 €
KP Nagy Gergő 1993. január 7. (25 évesen) 0 0 HUN Budapest Honvéd 350.000 €
KP Pátkai Máté 1988. március 6. (30 évesen) 16 0 HUN MOL Vidi 2018. 09. 11.,  Görögország 800.000 €
CS Eppel Márton 1991. november 20. (26 évesen) 7 0 KAZ Kajrat Almati 2018. 09. 11.,  Görögország 650.000 €
CS Gyurcsó Ádám 1991. március 6. (27 évesen) 18 3 CRO Hajduk Split 2017. 06. 09.,  Andorra 1.000.000 €
CS Holender Filip 1994. július 27. (24 évesen) 0 0 HUN Budapest Honvéd 300.000 €
CS Németh Krisztián 1989. január 5. (29 évesen) 34 4 USA Sporting Kansas City 2018. 03. 27.,  Skócia 750.000 €
CS Sallai Roland 1997. május 22. (21 évesen) 10 1 GER Freiburg 2018. 09. 11.,  Görögország 2.000.000 €
CS Szalai Ádám Csapatkapitány 1987. december 9. (30 évesen) 48 15 GER TSG Hoffenheim 2018. 09. 11.,  Görögország 3.000.000 €
CS Varga Roland 1990. január 23. (28 évesen) 12 3 HUN Ferencváros 2018. 09. 11.,  Görögország 1.000.000 €
Szövetségi kapitány: ITA Marco Rossi Csapat érték 48.575.000 €
 megjegyzés: A táblázatokban szereplő adatok a mérkőzés előtti állapotnak megfelelőek.

A mérkőzés[szerkesztés]

2018. október 12., péntek
20:45 (CES)
Görögország  1 – 0  Magyarország
Kósztasz Mítroglu (1–0) Gól : 65' 65'
Papasztathopulosz Sárga lap 9'
Cimikasz Sárga lap 22'
Bakakisz Sárga lap 27'
(0 – 0)
Jegyzőkönyv
Sárga lap 32' Kalmár
Sárga lap 44' Fiola
Sárga lap 60' Kleinheisler
Sárga lap 73' Kovács
Sárga lap 88' Nagy Á.
Olimpiai Stadion, GRE Athén
Nézőszám: 8 000
Játékvezető: GER Tobias Stieler (német)
Asszisztensek: Rafael Foltyn és Marco Achmüller

Összeállítások[szerkesztés]

Csapatszínek Csapatszínek Csapatszínek
Csapatszínek
Csapatszínek
 
Görögország
Csapatszínek Csapatszínek Csapatszínek
Csapatszínek
Csapatszínek
 
Magyarország

Mérkőzés statisztika[szerkesztés]

Forrás: UEFA hivatalos honlapja[7]
Összesen Görögország Magyarország
Labdabirtoklás 58% 42%
Összes lövési kísérlet 5 10
Kaput eltaláló kísérlet 2 (40%) 1 (10%)
Ebből gól 1 (50%) 0 (0%)
Kaput el nem találó kísérlet 3 6
Kapus védés 0 3
Kapufa 0 0
Szöglet 7 3
Les 2 1
Passzkísérletek száma 497 364
Sikeres passzok száma 389 (78%) 270 (74%)
Labdaszerzés 26 37
Szerelés 13 11
Szabálytalanság 17 20
Sárga lap 3 5
Piros lap 0 0

Tabella a mérkőzés után[szerkesztés]

További eredmény a fordulóban
2018. október 12. Észtország  0 – 1  Finnország
A C liga 2. csoport állása a forduló után
Csapat M Gy D V G+ G– Gk P
 Finnország 3 3 0 0 3 0 +3 9
 Görögország 3 2 0 1 3 2 +1 6
 Magyarország 3 1 0 2 2 3 –1 3
 Észtország 3 0 0 3 0 3 –3 0

      Feljut a 2020–2021-es B ligába       Lehetséges kieső a 2020–2021-es D ligába       Kiesik a 2020–2021-es D ligába

Sorrend meghatározása: pontazonosság esetén a csoporton belül az alábbi sorrendben határozzák meg a sorrendet: 1. az egymás elleni eredmények (1a. pont, 1b. gólkülönbség, 1c. szerzett gól, 1d. idegenben szerzett gól), 2. a gólkülönbség (2a. összesített gólkülönbség, 2b. összes szerzett gól, 2c. összes idegenbeli szerzett gól), 3. a győzelmek száma (3a. az összes győzelem, 3b. az idegenbeli győzelmek száma), 4. a fair play versengés, illetve az 5. UEFA-koefficiens.
Feljutás: A B-, a C- és a D-liga négy csoportelsője egy osztállyal feljebb lép;
Kiesés: Az A-, a B- és a C-liga négy csoportutolsója egy osztállyal lejjebb folytatja (pontosabban: a C-ligából – az eltérő létszámú csoportok miatt – a három négyes csoport utolsó helyezettje mellett a négy csoportharmadik egyike, a legkevesebb pontot szerző válogatott esik ki);
Az A-liga négy csoportelsője bejut a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, amelyet 2019 júniusában rendeznek meg;
Mindegyik ligából négy válogatott jogot szerez a 2020-as Európa-bajnokság 2020. tavaszi pótselejtezőjében való részvételre; a jog alapvetően a 16 csoportelsőt illeti meg, ám ha ők időközben sikerrel teljesítik az Eb-selejtezőt (2019), a pótselejtező helyeit az addigi NL-teljesítmény alapján feltöltik, lehetőleg ligákon belül.[3]

Örökmérleg a mérkőzés után[szerkesztés]

Magyarország   Görögország
5 Győzelem 10
6 Döntetlen 6
35 Gólok 32
16/42 Pontok 26/42
38,1% % 61,9%
5 Hazai győzelem 7
3 Hazai döntetlen 3
3 Hazai vereség 0

A táblázatban a győzelemért 2 pontot számoltunk el.

Nemzetek Ligája statisztikák[szerkesztés]

Gólok és figyelmeztetések[szerkesztés]

A magyar válogatott játékosainak góljai és figyelmeztetései a 2018–2019-es UEFA Nemzetek Ligája sorozatban.
Csak azokat a játékosokat tüntettük fel a táblázatban, akik legalább egy gólt szereztek vagy legalább egy figyelmeztetést kaptak.
A játékosok vezetéknevének abc-sorrendjében.
Mérkőzés FIN–HUN HUN–GRE GRE–HUN EST–HUN HUN–EST HUN–FIN
Végeredmény 1 – 0 2 – 1 1 – 0
Játékos Gól GP KM 2018.09.08. 2018.09.11. 2018.10.12. 2018.10.15. 2018.11.15. 2018.11.18.
Bese Barnabás 0 1 0 0 0 0 GP
Fiola Attila 0 0 2 0 0 1 Sárga lap Sárga lap X
Kalmár Zsolt 0 0 1 0 0 0 Sárga lap
Kádár Tamás 0 0 1 0 0 0 Sárga lap
Kleinheisler László 1 0 1 0 0 0 Gól Sárga lap
Kovács István 0 1 1 0 0 0 GP Sárga lap
Lovrencsics Gergő 0 0 1 0 0 0 Sárga lap
Nagy Ádám 0 0 1 0 0 0 Sárga lap
Sallai Roland 1 0 1 0 0 0 Gól Sárga lap
Szalai Ádám 0 0 1 0 0 0 Sárga lap
Összesen 2 2 10 0 0 1
Jelmagyarázat: Gól = szerzett gól; gól = szerzett gól büntetőből; öngól = szerzett öngól; GP = gólpassz;
= sárga lapos figyelmeztetés; = egy mérkőzésen 2 sárga lap utáni azonnali kiállítás; = piros lapos figyelmeztetés, azonnali kiállítás;
X = eltiltás; KM = eltiltás miatt kihagyott mérkőzések száma (két sárga lap után automatikusan ki kell hagynia egy mérkőzést a játékosnak)

Összes mérkőzés[szerkesztés]

Az alábbi táblázatban a magyar labdarúgó-válogatott a görög labdarúgó-válogatott elleni összes hivatalos mérkőzését tüntettük fel, időrendi sorrendben. Egy-egy összecsapást az eredmény oszlopban az adott mérkőzésre kattintva részletesebben is megnézhet.

      Győzelem       Döntetlen       Vereség

No. Dátum Helyszín Nézőszám Kiírás Eredmény Gólszerző(k)
1. (210.) 1938. 03. 25. Budapest, MTK-pálya 14 000 vb-selejtező Magyarország–Görögország 11–1 (7–0) Zsengellér Gól : 15' 15' Gól : 23' 23' (11-esből) Gól : 25' 25' Gól : 67' 67' Gól : 85' 85', Titkos Gól : 18' 18' Gól : 79' 79', Vincze Gól : 30' 30', Nemes Gól : 37' 37' Gól : 41' 41' Gól : 51' 51' ill. Makrisz Gól : 90' 90'
2. (510.) 1976. 10. 09. Pireusz, Karaiszkákisz Stadion 42 000 vb-selejtező Görögország–Magyarország 1–1 (0–0) Kereki Gól : 84' 84' ill. Papaioannou Gól : 68' 68'
3. (521.) 1977. 05. 28. Budapest, Népstadion 42 000 vb-selejtező Magyarország–Görögország 3–0 (2–0) Pusztai Gól : 13' 13', Nyilasi Gól : 15' 15', Fazekas Gól : 88' 88'
4. (534.) 1978. 10. 29. Szaloniki, Kaftanzogliu-stadion 10 000 Eb-selejtező Görögország–Magyarország 4–1 (0–0) Várady Gól : 90+1' 90+1' ill. Galakosz Gól : 59' 59'Gól : 67' 67', Ardizoglou Gól : 72' 72', Mavrosz Gól : 88' 88'
5. (538.) 1979. 05. 02. Budapest, Népstadion 15 000 Eb-selejtező Magyarország–Görögország 0–0
6. (575.) 1983. 05. 15. Budapest, Népstadion 20 000 Eb-selejtező Magyarország–Görögország 2–3 (1–2) Nyilasi Gól : 24' 24', Hajszán Gól : 88' 88' ill. Anasztopoulosz Gól : 16' 16', Kosztikosz Gól : 33' 33', Papaioannou Gól : 51' 51'
7. (580.) 1983. 12. 03. Szaloniki, Kaftanzogliu-stadion 3 000 Eb-selejtező Görögország–Magyarország 2–2 (2–1) Kardos Gól : 13' 13', Törőcsik Gól : 40' 40' ill. Anasztopoulosz Gól : 6' 6'Gól : 56' 56'
8. (609.) 1986. 11. 12. Athén, Olimpiai Stadion 25 000 Eb-selejtező Görögország–Magyarország 2–1 (1–0) Boda Gól : 73' 73' ill. Mitropoulosz Gól : 38' 38', Anasztopoulosz Gól : 65' 65'
9. (616.) 1987. 10. 14. Budapest, Népstadion 15 000 Eb-selejtező Magyarország–Görögország 3–0 (3–0) Détári Gól : 4' 4', Bognár Gól : 12' 12', Mészáros Gól : 15' 15'
10. (628.) 1988. 11. 15. Pireusz, Karaiszkákisz Stadion 500 barátságos Görögország–Magyarország 3–0 (1–0) Lagonidisz Gól : 4' 4', Tszalouhidisz Gól : 52' 52'Gól : 54' 54'
11. (637.) 1989. 10. 25. Budapest, Népstadion 4 000 barátságos Magyarország–Görögország 1–1 (0–0) Szekeres Gól : 47' 47' ill. Borbokisz Gól : 52' 52'
12. (671.) 1992. 11. 11. Szaloniki, PAOK Stadion 55 000 vb-selejtező Görögország–Magyarország 0–0
13. (674.) 1993. 03. 31. Budapest, Népstadion 30 000 vb-selejtező Magyarország–Görögország 0–1 (0–0) Aposztolakisz Gól : 70' 70' (11-esből)
14. (804.) 2005. 11. 16. Pireusz, Karaiszkákisz Stadion 15 000 barátságos Görögország–Magyarország 2–1 (1–0) Kenesei Gól : 77' 77' (11-esből) ill. Janakópulosz Gól : 31' 31', Kafész Gól : 90+1' 90+1'
15. (819.) 2007. 06. 02. Iráklio, Pankritio Stadion 19 000 Eb-selejtező Görögország–Magyarország 2–0 (2–0) Gekasz Gól : 16' 16', Szeitarídisz Gól : 29' 29'
16. (827.) 2007. 11. 21. Budapest, Puskás Ferenc Stadion 32 300 Eb-selejtező Magyarország–Görögország 1–2 (1–1) Buzsáky Gól : 7' 7' ill. Vanczák öngól : 22' 22', Baszinász Gól : 56' 56' (11-esből)
17. (830.) 2008. 05. 24. Budapest, Puskás Ferenc Stadion 7 000 barátságos Magyarország–Görögország 3–2 (0–1) Dzsudzsák Gól : 46' 46', Juhász Gól : 59' 59', Vadócz Gól : 63' 63' ill. Amanatídisz Gól : 45' 45', Liberópulosz Gól : 90+1' 90+1'
18. (893.) 2015. 03. 29. Budapest, Groupama Aréna 22 000 Eb-selejtező Magyarország–Görögország 0–0
19. (900.) 2015. 10. 11. Pireusz, Karaiszkákisz Stadion 9 000 Eb-selejtező Görögország–Magyarország 4–3 (1–1) Lovrencsics G. Gól : 26' 26', Németh Gól : 55' 55' Gól : 75' 75' ill. Sztafilídisz Gól : 5' 5', Tahcídisz Gól : 57' 57', Mítroglu Gól : 79' 79', Koné Gól : 86' 86'
20. (929.) 2018. 09. 11. Budapest, Groupama Aréna 0[8] Nemzetek Ligája Magyarország–Görögország 2–1 (2–1) Sallai Gól : 15' 15', Kleinheisler Gól : 42' 42', ill. Manolász Gól : 18' 18'
21. (930.) 2018. 10. 12. Athén, Olimpiai stadion 8 000 Nemzetek Ligája Görögország–Magyarország 1–0 (0–0) Mítroglu Gól : 65' 65'


Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b c Marco Rossi: Bátran kell futballoznunk Athénban. valogatott.mlsz.hu (2018. október 8.) (Hozzáférés: 2018. október 9.) arch
  2. Stádio Olympiakó Spiros Louis (OAKA) (angol nyelven). StadiumDB. [2018. május 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. május 8.)
  3. a b Nemzetek Ligája adatbank. www.nemzetisport.hu (Hozzáférés: 2018. szeptember 7.)
  4. Három újonc és három visszatérő Marco Rossi keretében. valogatott.mlsz.hu (2018. október 1.) (Hozzáférés: 2018. október 1.) arch
  5. A Transfermakt honlap alapján, 2018. 09. 08-án
  6. A Transfermakt honlap alapján, 2018. 09. 08-án
  7. Mérkőzés statisztika az UEFA honlapján. www.uefa.com (2018. október 12.) (Hozzáférés: 2018. október 15.)
  8. A Magyarország–Görögország mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák az UEFA büntetése nyomán, a 2015-ben lejátszott Magyarország–Románia 2016-os Eb-selejtező mérkőzésen tapasztaltak miatt.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]