A Tanár

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
A Tanár

Író
Rendező Kovács Dániel Richárd
Főszereplő
Főcím ByeAlex és a Slepp – Széllel szemben

Formátum Der Lehrer (adaptáció)
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 1
Epizódok8
Gyártás
Producer
Vágó Somogyi Csaba
Forgatási helyszín Budapest
Operatőr Gosztola Schenker Ábris
Részenkénti játékidő 41–47 perc
Sugárzás
Eredeti adó RTL Klub
Eredeti sugárzás2018. március 30.2018. május 19.
Státusz 2. évad forgatás alatt
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Kronológia
Kapcsolódó műsor
További információk

A Tanár az RTL Klub szombatonként vetített saját gyártású televíziós sorozata, amely egy iskolai közösség hétköznapjaiba enged bepillantást. A sorozat a kitalált Kőrösi Csoma Sándor Szakgimnázium tanárainak, diákjainak életéről szól. Főszereplője a Nagy Ervin által alakított Vasvári Szilárd, fizika-, kémia- és testneveléstanár. A sorozat különálló részekből áll, melyek olyan közéleti, társadalmi kérdéseket feszegetnek, mint például az örökbefogadás, identitáskeresés vagy a tinédzserek rivalizálása. Minden részben egy diák élete kerül a középpontba.[1][2][3] Az iskolai jeleneteket a volt Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola használaton kívüli újbudai épületében forgatták.[4]

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Epizódszereplők[szerkesztés]

Diákok[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Az epizódokat március 31-től vetíti az RTL Klub szombat esténként, majd vasárnap délutánonként megismétli.

Első évad (2018)[szerkesztés]

# Cím Premier Nézettség
1. 1. rész 2018. március 31. 719 925
Szilárd diákja, Roland a kosárlabdacsapat egyik meccsén összeesik – egy ártatlan keringési probléma miatt, ahogy az később a kórházban kiderül. Ám ott fény derül arra is, hogy Rolandot örökbe fogadták. Ez sokként éri a 16 éves fiút, aki emiatt elszökik otthonról és Szilárdhoz akar költözni, mert a tanár úr megígéri, hogy segít a vér szerinti édesanyja keresésében.
2. 2. rész 2018. április 7. 714 856
Szilárd teljesen ledöbben, amikor a szertárban egy magára hagyott kisbabát talál. Diákja, Zsófi bevallja, hogy ő az édesanya. Szilárd kételkedni kezd az ösztöneiben – hogy nem vette ezt észre? Válaszok után kutatva meglepi odahaza Zsófit, akinek otthonában egy kényes családi problémával találja szembe magát.
3. 3. rész 2018. április 14. 549 340
Szilárd osztályát összevonják egy másik osztállyal. Sajnos így a nagy macsó, Ábel is Szilárd osztályába kerül, aki Szilárd saját házi és iskolaudvari macsójával, Lacival haragban áll. Annak érdekében, hogy a vad csordát kordában tartsa, Szilárd kénytelen az osztálytermet is eláztatni, hogy mindenkinek megmutassa: ez így nem mehet tovább. Ám, amikor Szilárd rájön, hogy Ábelnek éppen Laci húgával van titokban viszonya, az a veszély fenyeget, hogy az indulatok végérvényesen elszabadulnak.
4. 4. rész 2018. április 21. 558 886
Szilárdnak Klaudiával közösen kell megszerveznie az iskolai nyílt napot. A szervezéssel kapcsolatban a szülőkkel való megbeszélés során Szilárd megismerkedik az életvidám Emesével és vele tölti az éjszakát. Ám nem ő az egyetlen, aki szemet vetett Emesére – és amikor Emese fia, Máté is tudomást szerez az anyja viszonyairól, az a veszély fenyeget, hogy a nyílt nap katasztrófába torkollik.
5. 5. rész 2018. április 28. 574 067
Szilárd diákja, Feri egy gazdag ingatlanügynök fiaként azt gondolja, hogy mindent megvehet magának, beleérte a jó jegyeket is. Nem csoda, hogy Szilárd ennek megfelelően könyörtelenül reagál, amikor puskázáson kapja. Ám egy Feri apjával folytatott beszélgetés után Szilárd megváltoztatja a véleményét: Feri inkább a rideg, teljesítményorientált apja áldozata. És pont akkor, amikor Szilárd eléri, hogy Feri megnyíljon neki, a fiú apja végzetes balesetet szenved.
6. 6. rész 2018. május 5. 583 672
Amikor Szilárd helyettesít a lányok testnevelés óráján, észreveszi, hogy a többi lány nagyon durván rászállt a félénk Lilire. Ám Klaudián kívül senki sem veszi komolyan a dolgot. Így Szilárd saját maga kezd el nyomozni és rájön, hogy Lili félelmében az iskola előtt nyugtatót vesz be. Szilárdnak sikerül annyira magabiztossá tenni a lányt, hogy még a diákelnökségi választáson is elindul. Ám az ellenfele, Petra piszkos módon kampányol és az egész iskola előtt tartandó végső beszéden gonosz meglepetésre készül.
7. 7. rész 2018. május 12. 516 339
Amikor a 16 éves Janó az iskolaév közepén a gimnáziumról szakközépiskolára vált, egy meglepetés vár Szilárdra, akinek évekkel ezelőtt szenvedélyes viszonya volt Janó anyjával. Klaudiának fel is tűnik a hasonlóság Janó és Szilárd között. Nemsokára Szilárdban is felmerül, hogy egykor nem csak a téves telefonszám volt-e az egyetlen, amit Janó anyjánál hagyott. Amikor pedig Janónak még problémája is akad az iskolában, rájön: nem is olyan könnyű apának lenni?
8. 8. rész 2018. május 19. 671 598 [8]
Az iskolaév a végéhez közeledik, a bizonyítványokat már megírták és először senki sem aggódik különösen amiatt, hogy a kaotikus Hasszán hiányzik az óráról. Ám Szilárd megtudja, hogy Hasszánt keresi a rendőrség, ezért ő is a keresésére indul. Amikor végül rátalál Hasszánra, Szilárd szembesül a probléma nagyságával: Hasszánnak el kell hagynia az országot, méghozzá néhány órán belül! Klaudia és Szilárd számára elindul a versenyfutás az idővel – azért is, mert aznap nem csak Hasszánnak kell elhagynia az országot…

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Március 31-től érkezik A Tanár című sorozat az RTL Klubon! (magyar nyelven). rtl.hu, 2018. március 1. (Hozzáférés: 2018. március 31.)
  2. Nagy Ervinnel és Anger Zsolttal forog a Tanár című sorozat az RTL-nél (magyar nyelven). comment.blog.hu, 2017. szeptember 11. (Hozzáférés: 2018. március 31.)
  3. Új magyar sorozat rajtol Nagy Ervinnel és Anger Zsolttal (magyar nyelven). Origo.hu, 2018. március 1. (Hozzáférés: 2018. március 31.)
  4. Lásd a fotókat
  5. A Tanár kirúgott főszereplője: Megtörték a karrierem, itt maradtam munka nélkül (magyar nyelven). 24.hu, 2018. július 19. (Hozzáférés: 2018. július 19.)
  6. Kolosi Péter: Ubrankovics Júlia tízmillió forintot követel tőlünk (magyar nyelven). 24.hu, 2018. július 23. (Hozzáférés: 2018. július 23.)
  7. Trokán Nóra váltja Ubrankovics Júliát A Tanár című sorozatban (magyar nyelven). Index.hu, 2018. július 18. (Hozzáférés: 2018. július 18.)
  8. Nézettségi adatok 2018 – 20. hét (magyar nyelven). brandtrend.hu, 2018. május 28. (Hozzáférés: 2018. október 12.)

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]

  • A Tanár a FilmKatalogus.hu-n (magyarul)