Ősvilági kaland

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Az Ősvilági kaland (eredeti angol címén Prehistoric Park) dokumentum stílusú, ám fiktív történetre épülő hatrészes ismeretterjesztő filmsorozat, amelyet az ITV 2006. július 22-én, az Animal Planet 2006. október 29-én mutatott be. A részek reklámokkal együtt egyenként egyórásak.

Nigel Marven.

A sorozat narrátora David Jason, főszereplője Nigel Marven ornitológus. A fiktív elem, hogy Nigel különböző földtörténeti korokba utazik vissza egy időkapu segítségével és onnan kihalt állatokat hoz vissza a jelenbe egy nagy trópusi vadasparkba, amelynek neve Prehistoric Park („Történelem előtti Park”). A folyót, tavakat, réteket, erdőket és hegyoldalakat egyaránt magába foglaló park meredek hegyek és az óceán közt helyezkedik el.

A sorozat Daniel Pemberton szerezte zenéje 2007 augusztusában jelent meg az iTunes-on.

A magyar változatot a Spektrum TV sugározta.

Az állatok[szerkesztés]

A parkban számos nem kihalt állat is él. Ezek:

Nigelnek a bázison több házikedvence is van, köztük több sárga-kék ara, egy nyugati disznóorrú sikló, egy görög teknős és két Jackson-kaméleon.

A sorozatban szereplő egyéb, a parkban nem élő állatok:

Szereplők[szerkesztés]

  • Nigel Marven (alakítója Nigel Marven) - A filmben az ő dolga az időutazás és az ősállatok begyűjtése. Alakítója általában maga Marven, kivéve amikor Jamie Campbell, a fizikai effektusok felelőse helyettesíti dublőrként.[1]
  • Bob (Rod Arthur) - a park gondnoka.
  • Susanne (Suzanne McNabb) - a főállatorvos.
  • Saba Douglas-Hamilton (Saba Douglas-Hamilton) - nagymacskaszakértő, akit Nigel meghív a 4. epizód Smilodonvadászatára.
  • Bill - az időutazó csapat tagja, aki az 5. részben jelenik meg először.
  • Jim - Nigel időutazó társa, aki szintén az 5. részben jelenik meg.
  • Ben - Nigel csapatának tagja, akit a hátizsákjában lévő húsért megtámad a négy Mei long. A 3. részben jelenik meg először.

A filmen számos más szereplő is megjelenik, de a nevüket nem halljuk. Az egyik leggyakoribban feltűnő ilyen mellékszereplő Susanne szőke asszisztense, akit először a 2. részben látunk.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Prehistoric Park című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.