Zsolnai Tamás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zsolnai Tamás
Zsolnai Tamás (Farkas Zsolt fotója)
Zsolnai Tamás (Farkas Zsolt fotója)
Született1995. december 28. (28 éves)
Budapest
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásazumbaoktató, tánctanár
Írói pályafutása
Első műveElfojtott szavak
KiadóiOOK Press

SablonWikidataSegítség

Zsolnai Tamás (Budapest, 1995. december 28. –) magyar zumbainstruktor,[1] táncos, tánctanár. 2018-ban beválasztották a ZUMBA Next Rising Presenter[2] II. szériájának döntőjébe. A világ számos országában tartott már felkérés alapú mesterkurzusokat. Az Elfojtott szavak című könyv szerzője.

Fiatalkora[szerkesztés]

Édesanyja matematika és fizika szakos tanárnő, édesapja vállalkozó.[3]

Születése után sokat utazott a családjával. Gyermekkora nagy részét a Kanári-szigeteken és Spanyolországban töltötte.[forrás?] Hatéves korában a szülei elváltak, és édesanyja egyedül nevelte tovább Magyarországon.[forrás?]

Hatéves korától versenyszerűen úszott, több diákolimpiát és megyei bajnokságot is nyert[4]. Az országos bajnokságon 2. helyezést ért el hátúszásban.

Budapestről Siófokra költöztek, itt járta ki az általános iskolát.[forrás?]

Iskolás évei közben Székesfehérváron vízilabdázott, hobbiszinten kajakozott és kenuzott. 2007-ben Budapesten elvégezte a Sütő Enikő Modelliskoláját,[forrás?] bár a modell szakmával komolyabban nem foglalkozott.

11 éves korában csatlakozott élete első táncórájához, ami rabul is ejtette[5]. A kezdeti próbálkozások után egy új partnerrel, egy új egyesületben gyakorolt. Hetente három alkalommal utazott le Kistelekre a táncpróbákra. 2010-ben megnyerte a „Junior II. C” 10 tánc országos bajnokságot, még ugyanebben az évben „Junior II. C” Standard országos bajnok is lett. Sorban nyerte a hazai és a határon túli versenyeket[6].

A gimnáziumi évek kezdetekor a tánc miatt leköltözött Kistelekre[7]. 2011-ben korosztályt és kategóriaszintet lépve megnyerte az „Ifjúsági B” 10 tánc országos bajnokságot.

16 éves korában elvégezte a zumba B1-es tréningjét és így zumbainstruktor lett. Heti 10 órát tartott a tanulás és a versenytánc mellett. Meghívást kapott több magyarországi csapathoz[8], illetve tartott mesterkurzust Spanyolországban is[9].

2012-ben részt vett egy zumbaoktatói képzésen, így a gimnázium mellett zumbaórákat tartott. Aerobic sportedző tanfolyamot végzett, mellette úszóedzői papírt is szerzett.

2014-ben felvételt nyert a Magyar Táncművészeti Egyetemre, ahol 2017-ben diplomázott.

Zumbaoktató[szerkesztés]

Több alkalommal is fellépett a Papp László Budapest Sportaréna és a Hungexpo Budapesti Vásárközpont nagyszínpadán. Tartott kurzust a Testnevelési Egyetemen[10]. Az évek során elvégezte az Aqua ZUMBA, a ZUMBA Kids & Kids Junior és a Strong Nation képzést. Európa számos országában szerveztek vele mesterkurzusokat. Többször turnézott Tajvanon, ahol a tradicionális hercegnő is vendégül látta. Rendezvényeket szerveztek vele többek közt Los Angelesben, Pekingben és Sanghajban.

A zumba tehetségkutató program 2017 tavaszán indult el „ZUMBA® Next Rising Star” néven. Célja az volt, hogy a világ minden pontjáról összegyűjtsék a tehetséges oktatókat és lehetőséget biztosítsanak nekik a debütálásra a világ legnagyobb ZUMBA® Fitness rendezvényén, a ZIN Convention-ön Orlandóban (USA, Florida).

2018-ban jelentkezett a tehetségkutató program második szériájába, a ZUMBA® Next Rising Presenterbe, aminek döntőjébe be is válogatták.

Magyarország jelenleg egyetlen ZUMBA Next Rising Presenter finalistája.

2022-ben jelent meg az Elfojtott szavak című motivációs könyve, melyben az élete során felmerülő nehézségek által szerzett tapasztalatokkal segíti az olvasókat a céljaik elérésében.[11]

Jegyzetek[szerkesztés]