Vasco da Gama (Goa)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vasco da Gama (वास्को, Vasco)
Vasco
Vasco
Közigazgatás
Ország India
ÁllamGoa
Irányítószám403802
Körzethívószám91-832
Népesség
Teljes népességismeretlen
Földrajzi adatok
Tszf. magasság43 m
IdőzónaUTC+05:30
Elhelyezkedése
Térkép
é. sz. 15° 23′ 53″, k. h. 73° 48′ 40″Koordináták: é. sz. 15° 23′ 53″, k. h. 73° 48′ 40″
Vasco da Gama weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Vasco da Gama témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Vasco da Gama (gyakran rövidítve csak Vasco) város Indiában, Goa államban. Nevét az azonos nevű portugál felfedezőről kapta. Mormugao adminisztratív körzetének a székhelye. A Mormugao-félsziget nyugati végében fekszik, a Zuari folyó tölcsértorkolatának déli partján. Goa egyik legnagyobb városa, lakossága 105 ezer fő volt Marmagáóval 2001-ben.

Vasúti (South Central Railway), közúti (NH 17A út) kapcsolattal és nemzetközi repülőtérrel rendelkezik (Dabolim Airport). Ipari központ, kikötőváros, az indiai haditengerészet goai bázisa is itt található.

A várost 1543-ban alapították és 1961-ig portugál kézben maradt, amikor is a függetlenedett Indiához csatolták.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Vasco_da_Gama, Goa című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Vasco_da_Gama (Stadt) című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.