Unbroken (Maria Olafs-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Unbroken
Maria Olafs Bécsben
Maria Olafs Bécsben
Adatok
Év2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Izland
Előadó(k)Maria Olafs
Nyelvangol
Dalszerző
  • Ásgeir Orri Ásgeirsson
  • Pálmi Ragnar Ásgeirsson
  • Sæþór Kristjánsson
Szövegíró
Eredmények
Elődöntő15. hely, 14 pont
Döntő
Kronológia
ElőzőNo Prejudice (2014)
KövetkezőHear Them Calling (2016) ►

Az Unbroken (magyarul: Töretlen) az izlandi Maria Olafs dala, mellyel Izlandot képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben. A dal a RÚV által szervezett nemzeti döntőben, a Söngvakeppninben nyerte el az eurovíziós indulás jogát 2015. február 14-én.[1] A dalt Ásgeir Orri Ásgeirsson, Pálmi Ragnar Ásgeirsson és Sæþór Kristjánsson szerezte.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon a május 21-i második elődöntőben adta elő,[2] fellépési sorrendben tizenkettedikként az Azerbajdzsánt képviselő Elnur Huseynov Hour of the Wolf című dala után, és a Svédországot képviselő Måns Zelmerlöw Heroes című dala előtt. Az elődöntőben a tizenötödik helyen végzett, így nem jutott tovább a május 23-i döntőbe.

Az előadó mellett öt háttérénekes is részt vett a produkcióban, köztük volt Hera Björk is, aki korábban 2010-ben-ben képviselte Izlandot a dalfesztiválon.

A következő izlandi induló Greta Salóme Hear Them Calling című dala volt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. It's María Ólafsdóttir for Iceland! (angol nyelven). eurovision.tv, 2015. február 14. (Hozzáférés: 2015. február 14.)
  2. Escudero, Victor M.: Allocation Draw results: Who's in which Semi-Final?. eurovision.tv . EBU, 2015. január 26. (Hozzáférés: 2015. január 26.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]