Sigurjón’s Friends

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sigurjón’s Friends
(Sjonni’s Friends)
Információk
Eredet Izland
Alapítva2010
Aktív évek2011
Műfajpop
Tagok
Gunnar Ólason,
Vignir Snær Vigfússon,
Pálmi Sigurhjartarson,
Matthías Matthíasson,
Hreimur Örn Heimisson és
Benedikt Brynleifsson
SablonWikidataSegítség

A Sigurjón’s Friends, más néven Sjonni’s Friends egy izlandi együttes, akik Izlandot képviselték a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban.

2011. január 17-én, Sigurjón Brink halála után, a gyászoló család úgy döntött, hogy Sigurjón dalát, a Hazatérést (Aftur heim) a barátai fogják előadni az izlandi Eurovíziós nemzeti döntőn, majd a Ríkisútvarpið közszolgálati televízió 2011. február 12-én rendezett nemzeti döntő fináléjában győzni tudtak.[1]

Gunnar Ólason – a csapat egyik tagja – már korábban egyszer részt vett a Dalversenyen, 2001-ben, ahol a Two Tricky színeiben lépett színpadra Kristján Gíslasonnal. Az általuk előadott dal címe "Angel" volt, amivel a huszonhárom fős mezőnyben huszonharmadikak lettek 3 ponttal.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Izland 2011: Sigurjón's Friends. [2011. február 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. február 19.)
  2. Iceland, eurovision.tv

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sigurjón's Friends című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.