One Last Breath

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
One Last Breath
Adatok
Év2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágGörögország Görögország
Előadó(k)Maria Elena Kyriakou
Nyelvangol
DalszerzőEfthivoulos Theoxarous, Maria Elena Kyriakou
SzövegíróVaggelis Konstantinidis, Evelina Tziora
Eredmények
Elődöntő6. hely, 81 pont
Döntő19. hely, 23 pont
Kronológia
Előző◄ Rise Up (2014)
KövetkezőUtopian Land (2016) ►

A One Last Breath (magyarul: Egy utolsó lélegzet) egy dal, amely Görögországot képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben a ciprusi Maria Elena Kyriakou előadásában. A dal a 2015. március 4-én megrendezett 5 fős görög nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát.

A görög műsorsugárzó, a NERIT 2015. február 17-én hozta nyilvánosságra a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál görögországi előválogatójába, az Eurosong - A MAD Show-ba beválogatott 5 előadó nevét.[1] A teljes dalokat február 26-án hozták nyilvánosságra. A nemzeti döntőre március 4-én került sor. A szavazás során Maria Elena Kyrikou dala kapta a legtöbb pontot, így ő képviselhette Görögországot Bécsben.

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben először a május 19-i első elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben hatodikként a finn Pertti Kurikan Nimipäivät Aina mun pitää című dala után, és az észt Elina Born és Stig Rästa Goodbye to Yesterday című dala előtt. Innen 81 ponttal, a 6. helyen jutottak tovább a döntőbe.

A május 23-i döntőben fellépési sorrendben tizenötödikként adták elő a dalt, az osztrák The Makemakes I Am Yours című dala után, és a montenegrói Knez Adio című dala előtt. A szavazás során 23 pontot szereztek, amivel a 19. helyen végeztek.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Xifaras, Billy: Greece: 5 Acts Announced for Eurosong 2015. Wiwibloggs.com, 2015. február 17. (Hozzáférés: 2015. február 17.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]