Beauty Never Lies

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Beauty Never Lies
Adatok
Év2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágSzerbia Szerbia
Előadó(k)Bojana Stamenov
Nyelvangol
DalszerzőVladimir Graić
SzövegíróCharlie Mason
Eredmények
Elődöntő9. hely, 63 pont
Döntő10. hely, 53 pont
Kronológia
Előző◄ Ljubav je svuda (2013)
KövetkezőGoodbye (Shelter) (2016) ►

A Beauty Never Lies (magyarul: A szépség sohasem hazudik) egy dal, amely Szerbiát képviselte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben a szerb Bojana Stamenov előadásában. A dal a 2015. február 15-én megrendezett 3 fős szerb nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát - igaz, akkor még szerb nyelven, Ceo svet je moj címen.[1]

A dalt az Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben először a május 19-i első elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben kilencedikként a macedón Daniel Kajmakoszki Autumn Leaves című dala után, és a magyar Boggie Wars for Nothing című dala előtt. Innen 63 ponttal, a 9. helyen jutott tovább a döntőbe.

A május 23-i döntőben fellépési sorrendben nyolcadikként adták elő a dalt, a litván Monika Linkytė és Vaidas Baumila This Time című dala után, és a norvég Mørland és Debrah Scarlett A Monster Like Me című dala előtt. A szavazás során 53 pontot szerzett, amivel a 10. helyen végzett. A szavazás során egy országtól, Montenegrótól kapta meg a maximális 12 pontot.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 09 Szerbia: Bojana Stamenov – Beauty Never Lies (magyar nyelven). eschungary.hu, 2015. február 15. [2015. július 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. július 2.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]