Moje 3

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Moje 3
Információk
Eredet  Szerbia
Alapítva 2013
Műfaj pop, dance
Kiadó Prva Records, PGP-RTS
Tagok
Nevena Božović
Sara Jovanović
Mirna Radulović

A Moje 3 weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Moje 3 témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Moje 3 egy szerb lányegyüttes, akik Szerbiát képviselték a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben. Az együttes három tagból áll.

A szerb közmédia, az RTS, 2013. március 3-án rendezett nemzeti döntőjében a "Ljubav je svuda" (magyarul: Szerelem mindenhol) című dalukkal, az ötfős döntőben győztek, így elnyerték a címet, hogy képviseljék Szerbiát a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Svédországban.

Az együttes eredetileg csak a szerb válogatóverseny céljából jött létre. Tagjai korábbról is ismerték egymást, hiszen mindhárman a "The First Voice of Serbia" című tehetségkutató verseny első három helyezettje lettek.

Nevena a 2007-es Junior Eurovíziós Dalversenyen is részt vett, ahol a harmadik helyet szerezte meg Szerbiának. Ő az első versenyzője a felnőttek versenyének, aki korábban részt vett az Eurovízió junior kiadásában is.

Diszkográfia[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Moje 3 című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]