Tila Tequila

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tila Tequila
Tila Tequila 2008.jpg
Születési neve Thien Thanh Thi Nguyen
Született 1981október 24. (33 éves)
Szingapúr
Foglalkozása Modell, énekes, televíziós személyiség
Aktív évek 2001-
Művészneve Miss Tila

Tila Tequila weboldala
Tila Tequila blogja
Tila Tequila az IMDb-n

Thien Thanh Thi Nguyen művésznevén Tila Tequila vagy Miss Tila (Szingapúr, 1981. október 24. –) amerikai modell, énekes, blogger és televíziós személyiség. Szerepelt már többek között a Stuff, a Maxim és a Penthouse és az Inked című tetoválós magazin címlapján. A Tila Tequila - Szerelem egy húzásra című valóság show-ból ismerhette meg leginkább a magyar közönség. Tila köztudottam biszexuális, sztriptíztáncosnőként is láthattuk már de szerepelt egy leszbikus pornófilmben is.

Előélet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szingapúrban született. Édesanyja félig francia, édesapja pedig vietnami származású. Tőle örökölte egzotikus külsejét. Van egy bátyja Daniel és egy nővére Terri. Egy éves korában költözött a család a Texasi Houstonba. Tila eléggé fiús lány volt. Az iskolából rossz magaviselete miatt tanárai és szülei elküldték egy bentlakásos iskolába hat hónapra. A középiskolában Tila sokszor ellopta nővére személyazonossági kártyáját, hogy azzal jusson be a night klubokba, ahol sajnos elég sokszor fordult a drogokhoz. Az itt szerzett „barátok” adták neki a Tequila „gúny”nevet, mivel nem szereti ezt az italt. Azzal magyarázta korábbi drogproblémáit, hogy zavaros volt az élete és fiatalon nagyon elveszettnek érezte magát. Későbbi önéletrajzában bevallotta, hogy a rossz környezet hatására már 15 évesen elvesztette a szüzességét és 16 éves korában elszenvedett egy vetélést. Ezek után elkezdett verseket írni, ahol kiadhatta magából erős érzelmeit és az élete határozottan jó irányba változott. 2000-ben végzett a Alief Hastings nevű középiskolában de főiskolai tanulmányait soha nem fejezte be, mivel azt vallja, hogy a show bizniszben, ha jó vagy abban, amit csinálsz, ahhoz nem kell főiskolai papír.

Karrier[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

TilaTequilaOct07.jpg

Modellkedés és színészet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2001-ben Kaliforniába költözött azzal az álommal, hogy megmutassa magát modellként. A nagy álom akkor vált valóra, mikor a Playboy felkérte egy akt próbafotózásra, ami olyan jóra sikeredett, hogy elnyerte 2002. április havi Cyber Girl címet. A cím elnyerése után beindult a karrierje és egyre több felkérést kapott. Szerepelt a Import Tuner autós magazin címlapján és a Street Racing Syndicate videó játékban is megalkották virtuális karakterét. Majd a Pants -Off Dance-Off című műsorban láthattuk, ahol a versenyzők zenés videókra vetkőznek. 2006.augusztusában és 2007 decemberében az UK Maxim címlapján szerepelt, ahol a 2006-os összesítésben a 88. lett a Hot 100-as listájukon.( 2008-ban már csak a 100. helyet kapta) 2007-ben szerepelt a Férj és férj (I Now Pronounce You Chuck and Larry) című filmben, majd szinkronszerepet vállalt a Robot Chicken-ben és a The Cleveland Show nevű animációs sorozatokban.

Tila Tequila - Szerelem egy húzásra[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az MTV-n 2007. október 9-én indult útjának Tila valóságshow-ja a Tila Tequila- Szerelem egy húzásra ( A Shot at Love with Tila Tequila), melyben 16 hetero férfi és 16 leszbikus nő versengett Tila szívéért. Az első széria győztese Bobby Banhart lett, akivel Tila 2 hónap múlva szakított így lehetőséget adva a 2. évadnak. 2008-ban forgatták a következő szériát, melyben Kristy Morgan nyerte el Tila szívét de Kristy visszautasította. A show heves tiltakozásokat és ellenszenvet váltott ki mind a katolikus közösség, mind a homoszexuális közösség körében. Mondván a szentegyház nem nézi jó szemmel az azonos neműek szerelmét, a homoszexuális közösség pedig hangot adott nemtetszésének az egyenjogúság hiányáról, mivel a show-ban heteroszexuális férfiak is szerepeltek. A valóság show nagy népszerűségnek örvendett mind Amerikában, mind számos más országokban. A "forróbb" jelenetek miatt néhány országban cenzúrázva vagy késői időpontban tűzték műsorra a televíziós csatornák.

Tila Online[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2001-ben indította TilasHotSpot.com nevű weboldalát, amit mára MissTilaOMG.com-ra kereszteltek át. 2005-ben a TilaFashion.com-ot hozta létre, ahol egyedi ruhákat és kiegészítőket mutatnak be nőknek, majd 2009-ben a TilasHotSpotDating.com-ot, ami a 18 éven felülieknek szóló weboldal.

Zenei pálya[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tila rockzene iránti érdeklődése már nagyon fiatalon megmutatkozott és ez hatással volt az egész zenei pályájára. 20 évesen saját csapata volt a Beyond Betty Jean, ahol ő maga volt az énekes és a dalszövegíró. Rövid együtt zenélés után végül feloszlott a banda de Tila nem tétlenkedett és egy időre a Jealousy nevű csapat énekese lett, ami később szintén feloszlott. 2006-ban csatlakozott a Will.I.Am zenei csoportba az A&M Records-hoz de következő kislemezét az I Love You-t 2007. február 27-én mégis "függetlenként" az iTuneson keresztül dobta piacra. Még ugyan ebben az évben került a polcokra a Stripper Friends című dal, a Sex című extend kislemez és 2008 áprilisában a Paralyze. Majd készítettek egy mix verziót az I Love You című számra, ami 2009 áprilisában került a boltokba. 2010-ben jelentkezett a Welcome To The Darkside extend kislemezzel, amin a Depeche Mode Blue Dress és Yoko Ono Walking on Thin Ice című dalainak feldolgozása hallható. Majd az I Love My DJ című szám volt a következő, ami "I Fucked the DJ" címmel is megjelent. 2011-ben a You Can Dance című korong került a boltokba. Ezeket már Miss Tila néven promotálta. Tila nevéhez fűződik a Tila Tequila Records és a Little Miss Trendsetter Management LLC.

Diszkográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Tila Nguyen import model.jpg
Kislemez
Sex (2007)
Welcome to the Dark Side (2010)
Dalok
"I Love U" (2007)
"Stripper Friends" (2007)
"Paralyze" (2008)
"I Fucked the DJ"/"I Love My DJ" (2010)
"You Can Dance" (2011)

Magánélet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A merész és szókimondó Tila Tequila imádja magára vonni a figyelmet. Esetenként a polgárpukkasztó viselkedésével borzolja fel a kedélyeket. Plasztikázott melleit előszeretettel mutogatja, legyen az akár a nyílt utcán vagy éppen interjú közben a stúdióban.[1] Felkerült az internetre egy leszbikus pornóvideó Tila-ról, melyről azt nyilatkozta, hogy házilag készült, saját használatra és nem tudja, hogy került ki a nyilvánosság elé. Tila imádja a tetoválásokat, jó pár darab tarkítja a testét. Szerelemben nem mondható éppen szerencsésnek. Jegyese a Johnson & Johnson örökösnője, Casey Johnson 2010-ben meghalt.[2] Rossz nyelvek szerint ez az eljegyzés csak a médiának szólt MissTila részéről. 2012 márciusában drogtúladagolás és agyi aneurizma gyanújával kórházba szállították Miss Tila-t. Az orvosi segítségnek köszönhetően Tila felépült. Megfogadta, hogy elmegy egy drogrehabilitációs klinikára, hogy végképp megszabaduljon drogproblémájától.[3]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]