Szerkesztővita:Vakatalin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Texaner 9 évvel ezelőtt a(z) Wikimedia CEE Spring 2015 témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Vakatalin!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. január 20., 11:24 (CET)Válasz

If You don't speak Hungarian, go here.

Köszönöm a szép megszólítást. – Vakatalin vita 2008. január 24., 19:30 (CET)Válasz

Wikipédia:Németország-műhely[szerkesztés]

Üdvözöllek a műhelyben. Kérlek tedd ki az userlapodra a {{user D-műhely}}(?) sablont. Köszi. A műhely vitalapját kérlek sokszor nézd meg, mert ott szoktunk kommunikálni egymással, és ha tudsz szavazz a kiemelt-szavazáson! üdv Szajci reci 2008. február 3., 10:21 (CET)Válasz

Szavazás[szerkesztés]

Megkérek minden kedves Németország-műhelytagot, hogy szavazzon a Németország portál logóját illetően. Tukan okoskodik 2008. április 7., 15:03 (CEST)Válasz

Oroszország-műhely[szerkesztés]

Szia! Szeretném feltámasztani az Oroszország-műhelyt. Most keresem az embereket hozzá. Eddig egyedül vagyok. Ha érdekel, iratkozz fel a lapon a nevem alá. Üdv: Párvusz Probálok szervezkedni 2008. július 18. 0:21 (CEST)

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium[szerkesztés]

A Wikipédiában nem veszik el semmi. Ha egy járőr, admin, büró stb. éppen ránéz, akkor megtekintettnek jelöli. Mivel már nem számítasz újoncnak, rád kevesebbet figyelnek. Javasolnám, hogy a Wikipédia:Bürokraták üzenőfala oldalon kérvényezzed a megerősített szerkesztői státuszt. És még egy:

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz az ötödik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Lap mentése, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • A négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • A Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak, és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak is ugyanez a hatása.
  • Ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

Üdvözlettel Tambo vita 2010. augusztus 31., 10:07 (CEST)Válasz

Nem ellenőrzött változat[szerkesztés]

Kedves Katalin! Bízom benne, hogy nem szegi kedved a további szerkesztéstől az adminisztrátorok üzenőfalán jelzett probléma. A jelenségről tudunk, dolgozunk rajta, hogy a várakozási idő minél rövidebb legyen. Úgy látom, hogy nem szerkesztettél azóta, mióta bevezették a magyar Wikipédián a „jelölt lapváltozatokat”, így ezzel talán most találkoztál először. A korábbi szerkesztéseidet látva javaslatot tettem a bürokraták üzenőfalán (ők azok, akik a szerkesztők jogosultságait tudják módosítani) arra, hogy megerősített szerkesztő lehess. Így az általad végzett szerkesztések egyből láthatóak lesznek, nem kell várakoznod arra, hogy valaki más megtekintse azokat. Én további jó szerkesztéseket, hasznos és kellemes időtöltést kívánok neked a Wikipédián. Ha bármilyen problémával találkozol, kérlek jelezd ezt nekünk az adminisztrátorok üzenőfalán, mint ahogy tetted most is, vagy fordulj hozzám nyugodtan a vitalapomon keresztül. – CsGábormegbeszélés 2010. augusztus 31., 10:14 (CEST)Válasz

Megerősítés[szerkesztés]

A fentebbi kérés alapján megtörtént, lásd itt: WP:BÜRÜ. További jó szerkesztéseket! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2010. augusztus 31., 15:49 (CEST)Válasz

Gratulálok a „Megerősített szerkesztő” státuszodhoz. Tambo vita 2010. augusztus 31., 19:33 (CEST)Válasz

Wikimedia CEE Spring 2015[szerkesztés]

Szia, szeretném felhívni a figyelmed a decemberi kievi Kelet és Középerópai Wikimédia konferencián elhatározott és meghirdetett meta:Wikimedia CEE Spring 2015/Wikimedia CEE Spring akcióra.

A projekt lényege, hogy az egyes országok Wikipédiás közössége által az adott ország szempontjából fontosnak tartott cikkek (maximum 200) lehetőség szerint minden CEE orszá Wikipédiájában megírásra, illetve lefordításra kerüljön.

Ismeretem szerint te örökbefogadtad Ukrajnát, ezért gondolom érdekel, hogy az ukrán wikipédisták milyen cikkek fordítását javasolják, és esetleg részt is tudsz venni ebben a munkában.

--Texaner vita 2015. február 16., 20:44 (CET)Válasz