Szerkesztővita:Szelistvan

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pilgab 13 évvel ezelőtt a(z) Formázás sablon témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Szelistvan!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Pagonyfoxhole 2010. október 16., 16:57 (CEST)Válasz

Rehabilitáció[szerkesztés]

Üdv! Kérlek, olvasd el a fenti tájékoztatónkat. A lexikoncikkekbe elsősorban folyószöveget várunk, nem pontokba szedett tartalmat. És arra is ügyelj, hogy szabad felhasználású legyen a szöveg! Jó munkát! – Pagonyfoxhole 2010. október 16., 17:11 (CEST)Válasz

Ismerkedés[szerkesztés]

Két cikket hoztál létre, a Rehabilitáció és a Rehabilitációs alapfogalmak címűt. Sajnos mindkettőn olyan sokat kell még igazítani, hogy egyelőre nem tekinthetők enciklopédiába való cikkeknek, ezért egyelőre áttettem őket a cikkek közül a te munkaterületedre. Ha készen leszel velük, majd vissza lehet mozgatni őket.

Idekattintva tudsz tovább dolgozni rajtuk: Szerkesztő:Szelistvan/Rehabilitáció és Szerkesztő:Szelistvan/Rehabilitációs alapfogalmak.

A további munkánál kérlek vedd tekintetbe, amit Pagony üzent neked. Figyelj kérlek arra is, hogy egy enciklopédiában nem szótárszerűen, egy szó köré építjük fel a cikkeket, hanem egy cikk csak egy fogalommal foglalkozik. Ha ugyanaz a szó többfélét is jelenthet, akkor egyértelműsítő lappal lehet elirányítani az egyes cikkek között.

Karmelaüzenőlap 2010. október 16., 22:42 (CEST)Válasz

Rehabilitáció[szerkesztés]

Kedves Új Szerkesztőtársunk!
Szívesen segítünk első lépéseidnél, de mielőtt folytatnád a munkádat, érdemes lenne néhány tájékoztatónkat elolvasnod.
Az általad megkezdett Rehabilitáció szócikknél nem elegendő a fogalommeghatározás és különösen nem kellene az orvosi-munkajogi értelmen túl terjeszkedned. A cikkednek pl. a városrehabilitációhoz semmi köze. (Erről más szócikknek kellene szólni, pl. Rehabilitáció (városrendezés) címen.)
Az általad írt első bekezdést célszerű lenne == A név eredete == alcímmel ellátnod, hiszen etimológiával kezdesz.
A cikkből más szerkesztők tanácsára kitörölt részein még érdemes lenne dolgoznod. Ezek a részek külső szöveg bemásolására vallanak. Ez nem lenne baj, de szerzői jogi aggályok merülhetnek fel.
A szócikkeink nem kislexikon v. glosszárium-jellegűek, tehát nem érdemes "alapfogalmak" részt készítened.
A megiduáshoz néhány szempontot engedj meg:
  • történeti résszel kellene kezdeni, különös tekintettel Magyarországra
  • az intézményi és jogi kereteket kellene elemezni
  • a téma szakirodalmára kellene utalni.
A Wikipédia lehetőséget teremt arra, hogy a cikkedet fokozatosan, akár több nekifutással írjad, fejleszd.
Jó munkát kívánok neked.--Linkoman vita 2010. október 16., 22:48 (CEST)Válasz

A továbbiak[szerkesztés]

Az Orvosi rehabilitáció is a munkaterületedre került, idekattintva tudsz dolgozni rajta: Szerkesztő:Szelistvan/Orvosi rehabilitáció. Túlságosan sokat kellett volna törölni belőle ahhoz, hogy cikké lehessen, pedig az átalakításokat jobb, ha te végzed el. A gondolataidat írod le benne a témáról, csakhogy inkább száraz enciklopédikus szöveg lenne idevaló, mégpedig az ellenőrizhető forrásokat is megnevezve, nem egyfajta személyes gondolatközlés arról, hogy tetszik-e neked a kifejezés szavainak megválasztása.

Utalsz a német Wikipédia megfelelő cikkére. Ha olvasol németül, akkor remek mintául szolgálhat neked az a cikk, ahhoz hasonlóan lehetne a magyar cikket is kialakítani.

Nem tudjuk, hogy olvasod-e a neked írottakat. Eddig nem válaszoltál, pedig Pagony, Linkoman és én is írtunk neked. Kérlek reagálj vagy Pagony vitalapján vagy Linkomannál, vagy akar ezen a lapon itt, a te vitalapodon. Fontos lenne, hogy felvedd velünk a kapcsolatot. (Én most elutazom, azért nem azt kérem, hogy nekem írj.)

Karmelaüzenőlap 2010. október 17., 07:39 (CEST)Válasz

Formázás sablon[szerkesztés]

A vitalapon kértek szerint áttettem az egyik cikkről a másikra a forma sablont. Ez különben nem adminfeladat, egyszerűen a {{forma|1=}} kifejezést kell megkeresni és kitörölni vagy beírni a szócikkbe. További sikeres szerkesztést kívánok! Pilgab üzenet 2010. október 17., 11:25 (CEST)Válasz