Szerkesztővita:Hamza

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 5 évvel ezelőtt a(z) Régi képek témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Hamza!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Szajci reci 2009. május 25., 09:46 (CEST)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Hamza múzeum[szerkesztés]

Szia! Kérlek, ha a múzeum munkatársa vagy, küldess a múzeum igazgatóságával egy engedélyező emailt a permissions-hu @ wikimedia.org email címre, az alábbi minta alapján: Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek, a szöveg ugyanis egy az egyben a múzeum honlapjáról van [1], és a másolást sem a wikipédia szabályai, sem a szerzői jogi törvény nem engedi meg, csak akkor, ha írásos engedélyt kapunk erre.

Emellett azonban a szöveg finomításra fog szorulni. Nagyon sok helyen a semlegességi irányelvünkbe ütközik. Egyetlen példa csak a sok közül: A kis múzeum azonban nem elégedett meg az alapszolgáltatások biztosításával, hanem mindig törekedett arra, hogy a képzőművészet területén további rendezvényekkel, időszaki kiállításokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, galériabuszok indításával minél szélesebb képzőművészeti kínálatot biztosítson a város, illetve igény szerint a jászsági települések lakóinak. -- Ez egy múzeumi prospektusban tökéletes ugyan, egy enciklopédiában azonban ez a megfogalmazás nem állja meg a helyét, hiszen egy enciklopédia nem ajnározhat senkit, semlegesen kell közölnünk az információkat. Nagyon sok ilyen mondat van benne, ami szubjektív véleményeket közöl, ezeket smelegessé kell átfogalmazni. A szócikk végén fel kell majd tüntetni a múzeum honlapját forrásként. Köszönöm a figyelmed. – Timish levélboksz 2009. május 25., 12:44 (CEST)Válasz

Szia... Továbbra is gond a szócikkeiddel, hogy a nyelvezetük nem enciklopédiába illő... Itt nem úgy szoktuk megofgalmazni a szócikekket, ahogy azt egy személye shonlapon teszi az ember, emiatt lektor sablont raktam a Hamza Studio szócikkre. Javaslom, hogy olvasgasd egy kicsit a Kiemelt cikkeinket, hogy lásd, mit értünk enciklopédikus nyelvezeten. Ezen felül, a feltöltött képeidhez ugyancsak kell a múzeum hivatalos engedélye, emailben, a permissions-hu @ wikimedia.org címre küldve, amiben szerepel, hogy miylen licenc alá teszik a képeket a Wikipédián: → Wikipédia:Szabad licenc. Kérlek jelezd a képek összefoglalójában, ha az email elküldésre került. Ezek hiányában a képeket valószínűleg törölnünk kell, muszáj az írásbeli engedély! Köszönöm a figyelmed (jó lenne ha reagálnál is a felvetésekr,e mert eléggé furi, hogy olyan, mintha egy falnak beszélnék...) – Timish levélboksz 2009. május 25., 15:04 (CEST)Válasz


grin 2009. június 2., 21:33 (CEST)Válasz

Filmes cikkek[szerkesztés]

Helló! Az ilyen A hölgy egy kissé bogaras filmes cikeket kicsit formázni kellene... Más filmes cikkek alapján lehet tájékozódni, hogy szokott felépülni egy ilyen szócikk. Minden filmhez használunk {{film infobox}}(?)-ot. Lásd például: Csinibaba. Üdv, – Timish levélboksz 2009. május 29., 09:58 (CEST)Válasz

Hivatkozások[szerkesztés]

Szia!

Írtam "A hölgy kissé bogaras" című cikked vitalapjára. Olvastam a szerkesztői lapodat is, szívesen segítek, ha tudok. Én sem vagyok régen itt. A bejegyzésemnek megfelelően javítottam két hivatkozást, ugyanezt tettem a "Bűnös vagyok' című filmnél is.

Üdv:! – Kispados vita 2009. május 29., 15:47 (CEST)Válasz


Köszi a segítséget! Minden javító szándékot szívesen fogadunk! A wikikettnek megfelelően az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb. Segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat és a dialógus megértését, ezért a Wikipédia-kommunikáció fontos része.

Szia! Ajánlom figyelmedbe a következő lapokat:

Ha bármi kérdésed van, írj a vitalapomra Szajci reci 2009. június 15., 09:01 (CEST)Válasz

Szíriusz (film)[szerkesztés]

Szervusz,

Az új szócikkedből sajnos el kellett távolítanom a film összefoglalását, mert vélhetőleg sérti a szerzői jogokat. Az író halála óta még nem telt el 70 év, ezért nem számít közkincsnek. Kérlek a cselekményt saját szavaiddal összefoglalva írd újra. Üdv, Dunee msg 2009. június 17., 15:15 (CEST)Válasz

Szia! Nem tudom miről beszélsz én nem nyúltam a cikkhez. Szajci reci 2009. június 17., 19:16 (CEST)Válasz

Szerzői jogok[szerkesztés]

Hamza név alatt a Hamza Múzeum és Jász galéria közalapítvány anyagait (tulajdonát) töltjük fel a Wikipediára és tesszük közkinccsé azokat. Mivel a múzeumunk névadója - Hamza D. Ákos - végakaratában kifejtette, hogy minden jog a múzeumra száll (leszármazottja nem lévén), így a Hamza Múzeum rendelkezik Hamza D. Ákos szerzői jogaival.

Köszönettel: Góg Zoltán - A Hamza Múzeum igazgatója és Nagy Tamás - a Hamza Múzeum művészeti munkatársa

Tiszavirág, Ördög lovas filmek[szerkesztés]

Szia! Hamza D. Ákos filmjei közül a fent nevezettek nem arra a linkre mutattak mint ahová szántad őket. Kiszedtem a hivatkozásokat, így jelenleg ez a két film megíratlan szócikk. :) Scidow 2009. június 27., 1:36 (CEST)

Ne másolj be cikket[szerkesztés]

Itt is van egy súlyos probléma: Vita:Külvárosi őrszoba. – eLVe kedvesS(z)avak 2009. június 28., 01:03 (CEST)Válasz

Régi képek[szerkesztés]

Szia! Ha esetleg jársz erre, tisztázni kellene az alábbi képek szerzői jogi helyzetét:

– Regasterios vita 2018. november 9., 14:18 (CET)Válasz