Susan Ward

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Susan Ward
Született1976. április 15. (48 éves)
Monroe, Louisiana
Állampolgárságaamerikai
HázastársaDavid C. Robinson (2005–)
Foglalkozása
IskoláiRiver Oaks School
Színészi pályafutása
Aktív évek1992–

SablonWikidataSegítség

Susan Ward (Monroe, Louisiana, 1976. április 15. –) amerikai színésznő és modell.

Fiatalkora[szerkesztés]

A Louisiana állambeli Monroe-ban született. A monroe-i Ouchita Paris High Schoolba járt, majd a szintén monroe-i River Oaks High School tanulója volt, ahol leérettségizett.[1] Ezután a Northeast Louisana University (ma University of Lousiana at Monroe) hallgatója volt egy évig, mielőtt a színészet mellett döntött.

Pályafutása[szerkesztés]

13 évesen az iskolát elhagyva kezdett modellkedni. New Yorkba költözött, évekkel később eldöntötte, hogy színészettel szeretne foglalkozni.[1] Feltűnt az All My Children című szappanoperában 1995-ben. Beválogatták az NBC Malibui szívtiprók című, rövid életű főműsoridős tinidrámájának szereplői közé.[1]

1996 végén Ward Aaron Spelling Sunset Beach című szappanoperájában kap szerepet, melyben a szűzies Meg Cummingst alakította.[2] A Sunset Beach-et 1997-től 1999-ig sugározták. 1999-ben filmes karrierjét is szerette volna beindítani, így szerepelt a Veszélyes körök című erotikus thrillerben. A film kereskedelmi szempontból megbukott, de a kábelcsatornákon és VHS-en némileg sikeres volt. A következő évben Ward A nagyon nagy ő című film egyik mellékszerepét játszotta el. Ezenkívül számos közvetlen DVD-kiadásra szánt filmben vállalt szerepet és különböző TV-műsorokban játszott vendégszerepet, pl. a Jóbarátok egy epizódjában is.

2009-ben az ABC Family Make It or Break It drámasorozatában Chloe Kmetko szerepét kapta meg. A sorozat első két évadjában ő volt az egyik főszereplő.

Magánélete[szerkesztés]

David C. Robinsonhoz, a Morgan Creek Productions filmstúdió alelnökéhez ment feleségül. A Veszélyes körök castingján találkoztak 1999-ben. 2005. június 4-én házasodtak össze. Dr. Wayne Keltner, a menyasszony egyik barátja vezette a szertartást.[3] Az első gyermekük, Cameron 2013. július 14-én született.[4] Wardnak van egy testvére, Michael Ward.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b c Susan Ward:Biography. MSN. [2013. január 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. május 22.)
  2. Ex-vixen Ward prefers new `nice girl' role. Austin American-Statesman, 1997. március 30. (Hozzáférés: 2013. május 22.)
  3. New York Times Susan Ward and Robert C. Mobberson
  4. Official Susan Ward Fan Page. facebook.com

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Susan Ward című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]