Seducción

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Thalía
Seducción
kislemez az El sexto sentido albumról
Megjelent2006
FormátumPromo-CD
Felvételek2005
StílusDance
Hossz4:02
KiadóEMI
SzerzőEstéfano, Julio Reyes
ProducerEstéfano
Helyezések

Billboard Top Latin Songs: 32
Billboard Latin Pop Songs: 14

Billboard Latin Tropical Airplay: 23
Thalía-kronológia
Un alma sentenciada
(2005)
Seducción
(2006)
Cantando por un sueño (2006)
SablonWikidataSegítség

A Seducción (jelentése spanyolul: ’Csábítás’) Thalía El sexto sentido című stúdióalbumának harmadik kislemeze, amelyet 2006-ban adtak ki. Szerzői a kolumbiai Estéfano és Julio Reyes. Eredetileg ezt tervezték az album bemutató kislemezének, amely végül az utólagosan felvett Amar sin ser amada lett.

A dal 32. lett a Billboard Top Latin Songs listán, 14. a Latin Pop Songs és 23. a Latin Tropical Airplay slágerlistákon.[1]

A dal és a videóklip[szerkesztés]

A Seducción, mint arról a címe is árulkodik, egy gyors, dinamikus dance-dal, meglehetősen érzéki szöveggel, a diszkók számára ideális. A videóklip alapvetően egy jelmezbált elevenít meg, ahol a résztvevőknek szigorúan fehérbe kellett öltözniük az új esztendő, „talán éppen 3000” köszöntésére „egy Saint-Tropez-i klubban”. Több mint 150 különlegesség és modell gyűlt össze, hogy részt vegyen a forró hangulatú, érzéki buliban. Thalía szexisebb és látványosabb volt, mint valaha az olasz Roberto Cavalli által tervezett fürdőruhában, saját Thalía Sodi kollekciójából való fekete strandkendőben, Giuseppe Zanotti csizmában, és ahogy ő mondta, egy „megafrizurában”.

A klipet az előző kettőhöz hasonlóan Jeb Brien rendezte, a forgatás egy New York-i diszkóban történt. Az EMI Latin honlapján, majd a Primer Impacto („Első benyomás”) című mexikói tévéműsorban mutatták be először. Nem hozta meg a várt sikert, és az igényesebb rajongók is élesen bírálták a klipet igénytelensége miatt.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Billboard Singles. Allmusic. (Hozzáférés: 2007. december 4.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]