Niantic (vállalat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Niantic, Inc.
Típusszoftvervállalat
Alapítva2010
NévadóNiantic
SzékhelySan Francisco
AlapítóJohn Hanke
Iparágvideójáték-ipar
Formanyilvánosan működő részvénytársaság
Termékek
Anyavállalatanincs
A Niantic, Inc. weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Niantic, Inc. témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Niantic, Inc. amerikai szoftverfejlesztői vállalat, székhelye San Franciscóban van. A Niantic fejleszti az Ingress, a Harry Potter: Wizards Unite és a Pokémon Go kiterjesztett valóság játékokat.

A vállalat 2010-ben alapult Niantic Labs néven, a Google-lal együttműködő startupként,[1] alapítója és vezérigazgatója John Hanke(wd).[2] A vállalat 2015 októberében függetlenedett a Google-tól.[3] A Nianticnak irodája van San Franciscóban, Bellevueban, Los Angelesben, Sunnyvale-ben, Hongkongban, Tokióban és Londonban.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Niantic (company) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tényleg a Pokémon Góval hallgat le mindenkit a CIA? (magyar nyelven) (HTML). Origo.hu. New Wave Media Group Kft., 2016. július 20. (Hozzáférés: 2019. november 11.)
  2. 'Pokemon Go' maker Niantic making a game of the world (angol nyelven) (HTML). The Japan Times. News2u Holdings, Inc., 2019. november 7. [2019. november 7-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. november 11.)
  3. About Niantic, Inc (angol nyelven) (HTML). Niantic. (Hozzáférés: 2019. november 11.)

További információk[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap