Mavrák Béla

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mavrák Béla
Életrajzi adatok
Született 1966. április 7. (48 éves)
Baden bei Wien
Származás magyar
Pályafutás
Műfajok Opera
Együttes Johann Srtauss Orchestre (Platin Tenors)
Hang tenor

Mavrák Béla weboldala


Mavrák Béla; Baden bei Wien, 1966. április 7. –) magyart tenor.

Mavrár Béla 1966-ban született az Ausztriai Baden bei Wien-ben. Gyermekkorát a Vajdasági Nagybecskereken töltötte.

Alap és Középfokú iskoláit elhagyva készült az orvosi egyetemre, de a katonai behívó közbe szólt. A katonaságnál kezdett el komolyabban foglalkozni a zenéléssel, ebben az időben próbált dalokat is írni. Katonai szolgálata után a család egyik zenetanár barátját kérte meg, hogy segítsen neki a hangját képezni. Ez a tanár a későbbi Bursać professzor volt, aki először észrevette Mavrák vokális tehetségét és aki bátorította, hogy iratkozzon be a belgrádi Zeneakadémiára. 1989-ben került be a Zeneakadémiára ahol a híres jugoszláv tenor Zvonimir Krnetić volt a tanára.

1991-ben nagybátyja meghívására Németországba, Kölne költözött, hogy ott folytassa tovább tanulmányait. A Kölni Zeneművészeti Egyetemen olyan tanárai voltak mint a világhírű Franco Corelli és Gianni Raimondi olasz és Nicolai Gedda svéd tenorok. 1994-ben fejezte be tanulmányait. Ma is Kölnben él.

2005 óta Andre Rieu vel a "Valczer Király"-al és a Johann Straus Orchestra-val járja a világot. Eddig közel 700 kölünböző helyszínen léptek fel.