Macizo de Anaga

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Macizo de Anaga
Anaga hegyvidékéhez számos kanári legenda kötődik.
Anaga hegyvidékéhez számos kanári legenda kötődik.

Magasság1024 m
OrszágSpanyolország
Terület144 km2
Elhelyezkedése
Macizo de Anaga (Kanári-szigetek)
Macizo de Anaga
Macizo de Anaga
Pozíció a Kanári-szigetek térképén
é. sz. 28° 32′ 12″, ny. h. 16° 16′ 09″Koordináták: é. sz. 28° 32′ 12″, ny. h. 16° 16′ 09″
Térkép
Térkép
Macizo de Anaga Tenerife szigetén.
Macizo de Anaga Tenerife szigetén.
A Wikimédia Commons tartalmaz Macizo de Anaga témájú médiaállományokat.
San Andrés kastély

A Macizo de Anaga egy hegyvidéki terület a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife északkeleti részén. Legmagasabb pontja az 1024 méter magas Cruz de Taborno. Az északkeleti részén lévő Punta de Anagától a délnyugaton lévő Cruz del Carmenig terül el. Ez a sziget legkorábban kialakult része, és a hegységben találhatók Bichuelo, Anambro, Chinobre, Pico Limante, Cruz de Taborno és Cruz del Carmen csúcsai, amelyeket vulkáni kitörések hozták létre 7 - 9 millió évvel korábban. 1987-ben Természetvédelmi parknak minősítették, amelyet 1994-ben "Vidéki parkká" minősítettek át.[1] 2015 óta Bioszféra rezervátumnak is minősül.[2]

Ez egy elzárt és vad terület, amelyre a sok csapadékkal táplált babérlombú erdők jellemeznek. Az őshonos fajok között van a Ceropegia dichotoma, Ceropegia fusca és az Echium virescens. A Macizo de Anaga területéről számos régészeti lelet is előkerült, mint például a guancs San Andrés-i múmia.

Macizo de Anaga legfontosabb települései San Andrés, Taganana és Igueste de San Andrés. A hegyen van egy "El Bailadero" nevű hely, ahol a hiedelmek szerint Anaga boszorkányai gyakorolták bűbájaikat és egy máglya körül táncoltak.

Lásd még[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Protected natural areas. [2013. november 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. július 9.)
  2. El macizo de Anaga alberga mayor concentración de endemismos de toda Europa

Fényképek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Macizo de Anaga című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]