Kugai szo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kugai szo
(구가의 서)
Pe Szudzsi (Bae Suji) és I Szunggi (Lee Seung-gi)
Pe Szudzsi és I Szunggi
Műfajfantasy, romantikus, akció, szaguk

ÍróKang Ungjong (강은경)
RendezőSin Ucshol
Kim Dzsonghjon
FőszereplőPe Szudzsi (배수지)
I Szunggi (이승기)

FormátumHDTV
OrszágDél-Korea
Nyelvkoreai
Évadok24
Epizódok24
Gyártás
Vezető producerI Cshangszop
ProducerPak Hjondzsi
Forgatási helyszínMBC Dramia
Részenkénti játékidő60 perc
GyártóSamhwa Networks (삼화네트웍스)
Sugárzás
Eredeti adóMBC
Eredeti sugárzás2013. április 8. – 2013. június 25.
Korhatár15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
ElőzőThe King's Doctor
KövetkezőGoddess of Fire
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kugai szo (hangul: 구가의 서handzsa: 九家의 書, RR: Gugaui seo?), angol címén Gu Family Book, a Netflixen Kangchi, the Beginning,[1] 2013-ban az MBC csatornán bemutatott dél-koreai fúziós szaguk, melynek főszereplője egy félig ember, félig kumiho fiatal férfi, aki egy ősi könyvet keres, melyben a halandóvá válás titka van leírva.[2][3][4] A sorozat főszereplői Pe Szudzsi és I Szunggi.[5][6][7][8] A sorozatot az MBC Dramia stúdióban forgatták.[9]

Történet[szerkesztés]

Ku Volljong, a Csiri-hegy védőszelleme, kumiho (kilenc farkú, embereket gyilkoló rókalény), aki évszázadok óta védelmezi a hegyet és az erdőt. Egy nap egy fához kikötözött fiatal nőre lesz figyelmes, akit kiszengnek adnak el, miután az apját felségárulásért kivégezték, de a nő nem hajlandó engedelmeskedni. Volljong kiszabadítja a nőt és saját barlangjába viszi. Egymásba szeretnek, a férfi azonban titkolja a nő előtt a valódi kilétét, mert meg akarja találni a Ku család könyvét, melyben a legenda szerint le van írva, hogyan válhat egy kumiho halandó emberré. Csakhogy a gonosz Cso Gvanung nagyúr, aki kiszemelte magának a nőt, megtalálja őket nem sokkal az után, hogy Volljong egyszerű szertartás keretében feleségül veszi kedvesét. A férfi kénytelen átváltozni szörnyeteggé, hogy megvédje magát és a feleségét, s a véres, kegyetlenül gyilkoló kumiho láttán az asszony elszörnyed és elmenekül, Volljongot pedig látszólag megöli egy katona. Volljong rájött az emberré válás titkára: 100 napig kell elrejtenie mindenki előtt isteni teremtmény lényét és nem bánthat senkit, ezután emberré válik. Ha elbukik, akkor viszont ezer évig lelketlen démonként fog gyilkolni.

Volljongot eltemeti a föld, asszonya pedig hamarosan ráébred, hogy állapotos. Megpróbálja mindenféle módon elhajtani a magzatot, mert szörnyetegnek véli, azonban nem sikerül neki és életet ad egy kisfiúnak. Mikor rádöbben, hogy a gyermek ártatlan, kétségbeesésében kosárba teszi és leúsztatja a folyón. Pak nemesúr fogadja be és sajátjaként neveli fel Cshö Gangcshi néven. Volljong buddhista szerzetes barátja egy karkötőt köt a kisfiú kezére, és azt mondja a nevelőapának, le ne vegyék, mert az szerencsétlenséget fog hozni a házra. A karkötő a gyermek kumihoerejét tartja fogva. Gangcshi minden lében kanál fiatalemberré serdül, aki folyton bajba keveredik, de igazságérzete és természete miatt mindenki kedveli. Amikor újra felbukkan Cso Gvanung és megöli a nevelőapját, Gangcshinak menekülnie kell. Váratlan segítőket kap, Tam Joul harcosnőt és barátját, Kont, akik szemtanúi lesznek a gyilkosságnak. Gangcshit Joul apja kezdi el harcművészetekre tanítani, anélkül, hogy tudná, ő volt, aki „megölte ” a fiú igazi apját, a kumihót. Gangcshinak szembesülnie kell a származásával, visszatér édesapja, aki lélektelen, soha nem öregedő démonná vált, s akit a legenda szerint csak a saját fia ölhet meg. Visszatér a fiú anyja is, aki japán kereskedőnőnek álcázva magát bosszút forral Cso Gvanung ellen. Joulnak megjósolják, hogy nem szabad beleszeretnie Gangcshiba, mert akkor halál vár rá, a két fiatal azonban nagyon közel kerül egymáshoz.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Kangchi, the Beginning. Netflix. (Hozzáférés: 2020. szeptember 23.)[halott link]
  2. Ho, Stewart: Lee Seung Gi to Play Half Man-Half Beast Character in First Historic Drama. enewsWorld. CJ E&M, 2012. október 19. [2013. február 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. január 31.)
  3. A sneak peek at the lineup of new dramas. Korea JoongAng Daily, 2013. január 10. [2013. január 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. január 31.)
  4. Lee, In-kyung: The Cast of Gu Family Book Choose Their Favorite Scenes. enewsWorld. CJ E&M, 2013. június 24. [2013. június 27-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. június 29.)
  5. Sunwoo, Carla: Lee Seung-gi and Suzy to star in drama. Korea JoongAng Daily, 2013. február 1. [2013. február 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. február 1.)
  6. Oh, Jean: Stars Lee Seung-gi and Suzy: Singer-actor duo talk about working together on upcoming television drama. The Korea Herald, 2013. április 3. (Hozzáférés: 2013. április 3.)
  7. Lee, Hye-ji: INTERVIEW: More Melodrama Will Be on Kang Chi, the Beginning – Part 1. TenAsia, 2013. május 21. [2014. március 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. május 22.)
  8. Lee, Hye-ji: INTERVIEW: More Melodrama Will Be on Kang Chi, the Beginning – Part 2. TenAsia, 2013. május 21. [2014. március 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. május 22.)
  9. Dramas Shot in Dramia. MBC Dramia. (Hozzáférés: 2014. január 12.)