Jagjongkkun ildzsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jagjongkkun ildzsi
(야경꾼일지)
A főszereplők balról jobbra: Toha (Do-ha), a nagyherceg és Muszok (Moo-seok)
A főszereplők balról jobbra: Toha, a nagyherceg és Muszok
Műfajfantasy, romantika, történelmi

ÍróJu Dongjun
Pang Dzsijong
RendezőI Dzsuhvan
FőszereplőCsong Iru
Ko Szonghi
U-Know Yunho
Szo Jedzsi

Ország Dél-Korea
Nyelvkoreai
Évadok1
Epizódok20 vagy 24
Gyártás
GyártóRaemongraein
ForgalmazóMBC
Sugárzás
Eredeti adóMBC
Eredeti sugárzás2014. augusztus 4. – 2014. október 21.
Korhatár15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
ElőzőTriangle
KövetkezőPride and Prejudice
További információk
SablonWikidataSegítség

A Jagjongkkun ildzsi (hangul: 야경꾼일지handzsa: 夜警꾼日誌, RR: Yagyeongkkun ilji?), angol címén The Night Watchman’s Journal, dél-koreai történelmi fantasy sorozat, fúziós szaguk, melyet az MBC csatorna kezdett vetíteni 2014. augusztus 4-én.[1] A főbb szerepekben Csong Iru, Ko Szonghi, U-Know Yunho és Szo Jedzsi látható.[2][3][4]

Történet[szerkesztés]

Csoszon királyát egy titkos társaság, az Éjszakai Őrség támogatja, melynek tagjai képesek szellemekkel harcolni. Feladatuk, hogy éjjel megvédjék a királyságot a gonosz erőktől. A gonosz Szadam sámán hatalomra tör és megbetegíti a trónörököst, I Rint. A betegségnek egyetlen gyógyíre van, egy titokzatos virág, melyet csak egy, a hegyekben elzártan élő különleges törzs sámánnője tud virágba borítani. A király és az Éjszakai Őrség felkerekedik, hogy megtalálják a törzset. Mikor azonban rájuk bukkannak, kiderül, Szadam elrabolta a lányt, és felajánlani készül a Sárkánynak. Mindez azonban csapda, amiről a királynak sejtelme sincs. Miután megmentik a lányt és elpusztítják a sárkányt, ami kővé dermed, a sámánnő virágba borítja a különleges növényt és a királynak ajándékozza. csakhogy Szadam gonosz varázslattal bír a lány felett és rajta keresztül megmérgezi a király lelkét, aki hazaérve teljesen megőrül, lemészárolja a saját családját és udvartartását, és kisfiát is meg akarja ölni. A gyermeket Cso Szanghon, az Éjszakai Őrség parancsnoka menti meg saját élete árán. A királyt, miután kijózanodik, kivégzik, a népnek pedig árulást hazudnak. Ennek szellemében Rinnek el kell hagynia a palotát, trónját féltestvére, Kiszan kapja meg, aki szívből utála testvérét, mert apjuk őt favorizálta.

Felnőttként Rin a Volgang nagyherceg nevet viselve playboy életet folytat, így rejtegeti a szívében lakozó keserűséget és a félelmet, amit az apja elmebaja miatt érez. A kisfiúnak sosem mondták el az igazat, így a nagyherceg úgy nőtt fel, hogy rettegett apja emlékétől, aki kardot fogott rá. A herceg különös képességgel bír: látja a szellemeket, ezt azonban titkolni igyekszik. csakhogy az életlbe betoppan Toha, annak a sámánnőnek a húga, akit Szadam elhurcolt. A lány szentül hiszi, hogy nővére életben van, és a fővárosba indul megkeresni. Itt találkozik össze a herceggel, és Cso kapitánnyal, akinek még egy esélyt adott a Halál: visszaengedte a lelkét a testébe, cserébe megígértette vele, hogy nem foglalkozik többé szellemekkel. A kapitány így egyszerű kovácsként éli az életét. A halottnak hitt Szadam azonban 12 év után felbukkan, hogy megkeresse a kővé meredt Sárkányt és felélesztve azt elpusztítsa az országot. Az elmebajjal (többszörös személyiséggel) küszködő, labilis királynak könnyen a bizalmába férkőzik, és megkezdi nagyszabású tervét a szellemek erejének összegyűjtéséhez. Csak az Éjszakai Őrség állíthatná meg, azonban minden tagjuk halott – kivéve a kovácsot.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. The Night Watchman's Journal. DramaFever. (Hozzáférés: 2014. szeptember 12.)[halott link]
  2. Jung Il-woo, Jung Yun-ho beam in The Night Watchman posters. The Korea Herald , 2014. július 28. (Hozzáférés: 2014. július 29.)
  3. Lee, Min-ji: 'The Night Watchman's Journal Holds First Script Reading. enewsWorld , 2014. június 12. [2014. június 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. június 15.)
  4. 'The Night Watchman's Journal Releases Character Stills for Jung Il Woo and TVXQ's U-Know Yunho. enewsWorld , 2014. július 11. [2014. július 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. július 11.)

További információk[szerkesztés]