Cote de Pablo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cote de Pablo
Cote de Pablo tixgirl.jpg
Cote de Pablo egy 2007-es rendezvényen
Életrajzi adatok
Születési név Maria José de Pablo
Született 1979november 12. (35 éves)
 Chile, Santiago de Chile
Házastársa nincs
Pályafutása
Aktív évek 1994–napjainkig
Híres szerepei Ziva David
NCIS

Cote de Pablo az IMDb-n
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Cote de Pablo témájú médiaállományokat.

Cote de Pablo (1979. november 12.) chilei származású amerikai színésznő. Legismertebb alakítása az NCIS című televíziós sorozatban Ziva David.

Élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cote de Pablo 1979. november 12-én született a chilei Santiago-ban, de 10 évesen elköltözött Miami-ba, miután a családja az Egyesült Államokba utazott. Először az Arvida Middle School-ba iratkozott be Miami-ban, majd később, mikor Pittsburgh-be költözött, a Carnegie Mellon University-ben tanult tovább. 2000-ben lediplomázott, majd színházi színészetet tanult.

Színészi pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2000-ben Cote feltűnt különböző színházi előadásokban, mint például: Indiscretions, The Fantasticks, The House of Bernarda Alba. 2004-ben vezette a Control TV show-t, a születési nevén (María José de Pablo), az Enternainment Tonight házigazdájával, Carlos Ponce-val. Ez volt az első TV-s szereplése. 2001-ben Cote feltűnt a New York City Public Theater színpadján, egy Shakespeare drámában, és később még más tévés szerepekben. Szerepelt a Latina-ban, a rövid életű The Education of Max Bickford-ban, és a The Jury-ban.

NCIS[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2005-ben, a 3. évadtól csatlakozott az NCIS szereplőgárdájához mint Ziva David, izraeli Moszad összekötő tiszt. De Pablo úgy írta le a karakterét, hogy valaki aki "teljesen különbözik a többi szereplőtől", mert "férfiak között volt egész életében, férfiak parancsoltak neki. Nem fél a férfiaktól." 2013-ban, a 11. évad 2. részét követően kiszállt a sorozatból.

Filmográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]