Bjørt Samuelsen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bjørt Samuelsen
Feröer gazdasági minisztere
Hivatali idő
2008 – 2008
ElődBjarni Djurholm
UtódJohan Dahl

Született1965. március 2. (59 éves)
Tórshavn
PártTjóðveldi

Foglalkozás
A Wikimédia Commons tartalmaz Bjørt Samuelsen témájú médiaállományokat.

Bjørt Samuelsen (Tórshavn, 1965. március 2. –) feröeri újságíró és politikus, a Tjóðveldi tagja.

Pályafutása[szerkesztés]

Tórshavnban nőtt fel. 19 évesen Párizsba költözött, majd Koppenhágába ment táplálkozástant tanulni, így bromatológiai végzettséget szerzett. Ezt követően a Norvég Újságíró Főiskola hallgatója lett Oslóban, ahol az Aftenpostennél és más újságoknál dolgozott. Miután 2000 őszén visszatért Feröerre, a Kringvarp Føroyánál, valamint önálló kommunikációs tanácsadóként dolgozott, illetve oktatott is a Feröeri Egyetemen.

Számos különböző pozíciót töltött be: többek között az Útvarp Føroya programbizottságának tagja (20022003), valamint a Feröeri Újságíró-szövetség vezetőségének tagja (20012004) volt.

Választási vita a Kringvarp Føroya stúdiójában 2015 augusztusában

2008-ban választották a Løgting tagjává. Ugyanazon év februárja és szeptembere között gazdasági miniszter volt Jóannes Eidesgaard kormányában.

Magánélete[szerkesztés]

Szülei Marin és Heðin Samuelsen. Férjével, Peter Skou Østergårddal és két gyermekükkel Hoyvíkban él.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bjørt Samuelsen (feröeri nyelven). Løgting. [2011. augusztus 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. november 17.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Bjørt Samuelsen című norvég Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]