Billy Graham

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Billy Graham
Billy Graham Cleveland.JPG
Életrajzi adatok
Születési név William Franklin "Billy" Graham
Született 1918november 7. (96 éves)
Egyesült Államok, Észak-Karolina, Charlotte
Nemzetiség amerikai
Házastársa Ruth Graham 1920-2007
(Házasságuk: 1943–2007)
gyermekei (5) Franklin Graham, Nelson Graham, Virginia Graham, Anne Graham, Ruth Graham
Munkássága
Vallás kereszténység
Felekezet Baptista

William Franklin "Billy" Graham 1918 november 7-én született az Egyesült Államokban (Észak - Karolina, Charlotte); amerikai evangélista. Óriási otthoni, és szabadtéri összejöveteleket tartott; prédikációit közvetítették a rádióban és a televízióban, néhányat pedig újraközvetítenek még napjainkban is.

Élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Graham volt a lelki tanácsadója néhány elnöknek, különösen közeli kapcsolatban volt Dwight David Eisenhower-el, Lyndon Johnsonnal (akiről úgy gondolták, hogy Graham legközelebbi barátja) és Richard Nixonnal. 1957-ben meghívta Martin Luther King-et, hogy együtt hirdessenek az ébredésről New York városában. Graham segítette ki Martin L. Kinget a börtönből, amikor az 1960-as években letartóztatták.

Graham munkatársai szerint, több, mint 3.2 millió ember válaszolt a hívásra, Billy Graham evangelizációin, hogy elfogadják Jézus Krisztust, mint személyes megváltójukat. 2008-tól, Graham hallgatósága 2.2 billióra (2,2 000 000 000 000) becsülhető beleértve a rádiós és televíziós közvetítéseket is.

Graham már többször is látható volt Gallup listáján, amelyen a leginkább csodált férfiak és nők szerepelnek. 1955 óta, 55 alkalommal volt a listán, (ebből 49 alkalommal, egymást követő évben) többször, mint akármelyik személy a világon. Grant Wacker feljegyzése szerint: Az 1960-as évek közepén vált a "Nagy Elismertté"..., valamint az 1970-es évek közepétől sokan "Amerika pásztora"-ként tekintik.

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Billy Graham témájú médiaállományokat.