WorldWalk

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A WorldWalk Ivanics Ferenc és Ivanics István vállalkozása, egy földkörüli gyalogtúra a békesség nevében. A csapat minimális támogatással, barátok, ismerősök, önkormányzatok segítségével igyekszik megküzdeni az út nehézségeivel, egyelőre sikeresen.

Tagok[szerkesztés]

Ivanics Ferenc[szerkesztés]

Ivanics Ferenc 1976. október 23-án, Németországban, egy Rottweil nevű városkában született. Iskolai tanulmányait már a volt Jugoszláviában, pontosabban a vajdasági Palicson kezdte, majd Magyarkanizsán és Zentán folytatta. Több extrém hosszú gyalogtúrán is részt vett, egy társával kerékpáron járták körbe Európát. Ezekről helyi és országos lapok, televíziók is beszámoltak.

Ivanics István[szerkesztés]

Ivanics István 1982. április 27-én született Villingen-Schwenningenben, egy dél-németországi kisvárosban. Tanulmányait Jugoszláviában, Palicson és Zentán folytatta. Több extrém hosszú gyalogtúrán is részt vett, kismotorral egyedül járta be Európát. Ezekről helyi és országos lapok, televíziók is beszámoltak.

Adatok[szerkesztés]

A tervezett útvonal[szerkesztés]

35000 km, mindezt végig gyalog teszik meg, 5 kontinenst érintenek, a következő lista mutatja a fontosabb városokat (a már érintettek félkövéren szedve):

Szeged Gibraltár Dallas Panamaváros Townsville Colombo
Budapest Casablanca Phoenix Buena Ventura Weipa Yapanaya
Bécs Dakar Los Angeles Guayaquil Arnhem-fok Csennai
München Miami San Diego Lima Darwin Vidzsajavádá
Párizs Orlando Mexikóváros Sydney Bandar Lampung Marmagáo
Barcelona Atlanta Belize Brisbane Banda Aceh Mumbai

UtvonalWiki.JPG

A tervezett időtartam[szerkesztés]

4-6 év, az adminisztrációs ill. szponzorációs problémák miatt ez még hosszabbra is nyúlhat. Napi 25–40 km menetteljesítmény, a nagyobb városokban pihenő, ill. az üzenet eljuttatása a helyi közösségeknek.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Hét Nap vajdasági magyar hetilap szponzorált riportsorozata:

További magyar sajtótermékek

Site