Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-04-05

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ki festette[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy Jámbor hagyomány szerint ki festette a képet?
--95.102.231.177 (vita) 2011. április 5., 08:31 (CEST)[válasz]

Nem fogod elhinni, tudom mit akarsz kérdezni. Pusztán ebből a három szóból: Jámbor hagyomány szerint. Ugyanis kevesebb mint egy hónapja már megválaszoltuk kérdésedet. Ha éltél volna a Tudakozó elején (a lap tetején) ajánlt lehetőségekkel (archívum, Google keresés), már megtaláltad volna a választ. Sajnos nem így tettél, kérlek ez többször ne forduljon elő.

A Google keresés (Jámbor hagyomány szerint) első találatát magad is megtekintheted ha a linkre kattintasz. Természetesen a Wikipédia Tudakozó ez év március 17.-i lapjának archívumát találod. Az archivált lapon itt a kérdésed, akkori válaszomat pedig vastag betűkkel olvashatod.

Ha mégsem az lett volna a kérdésed, mint amit ott találsz, kattints a Ki festette szakaszcím melletti [szerkesztés] feliratra és fogalmazd meg kérlek pontosabban!

barricade breaker vita

A Rado-óra „kitalálója”[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
== ki a rado ora kitalaloja ==
--84.3.233.120 (vita) 2011. április 5., 08:38 (CEST)[válasz]

válasz:

Kitalálója? Nem világos a kérdés.
  • Az órát bizonyára nem kellett kitalálni, hiszen az óra évszázadok óta ismert már, amikor... A cég alapításáról: három testvér: Fritz, Ernst és Werner Schlup 1917-ben egy kis svájci városban, Lengnauban, megalapítja a Schlup és Társai óragyárat. Pontosan 40 évvel később, 1957-ben, ebből lesz a Rado Uhren AG (magyarul: Rado Órák Rt.). Az első karóra-kollekció ezen név alatt jelenik meg - a rendkívüli sikertörténet kezdete. (Forrás: A Rado honlapja - Történet)
  • A Rado-órák különlegesek, erről szól a kérdésed? Műszakilag? Hogy ez mit jelent, ki alkotta meg az elsőt stb.: erről én semmilyen információt nem találtam... Csak kereskedelmi színvonalú ismertetés - és hirdetés - található a neten...
vitorlavita 2011. április 5., 12:49 (CEST)[válasz]
Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
--81.182.63.254 (vita) 2011. április 5., 08:52 (CEST)[válasz]

Szócikkeinket linkeltem a címsorban. Ha a kérdésedet kiegészítenéd, kattints a kérdés melletti [szerkesztés] feliratra! – barricade breaker vita 2011. április 5., 16:37 (CEST)[válasz]