Wikipédia:Személyes támadások bejelentése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ennek a lapnak a célja az, hogy a szerkesztők gyorsan felhívhassák az adminisztrátorok figyelmét a személyes támadásokra.

Azon szerkesztőknek, akik szeretnék, hogyha egy adminisztrátor kivizsgálna egy személyes támadást:

 1. Győződj meg róla, hogy a felhasználó valóban személyes támadást követett el és nem egy tartalmi vitáról van szó.
Figyelmeztető sablonok
 • {{subst:szemtám}} ~~~~ (első figyelmeztetés
  sétegetés, minősítés esetén)
 • {{subst:szemtám2}} ~~~~ (második figyelmeztetés)
 • {{subst:szemtám3}} ~~~~ (utolsó figyelmeztetés,
  illetve nagyon durva személyes támadás esetén)
 1. Győződj meg, hogy a felhasználót már figyelmeztették a megfelelő {{szemtám}}, {{szemtám2}} és {{szemtám3}} sablonokkal.
 2. Amennyiben a felhasználó nem hagyott fel a személyes támadásokkal, vedd fel az IP címét vagy felhasználó nevét ennek a lapnak az aljára az alábbi formában:
  {{user|felhasználónév vagy IP cím}} esetleg rövid (tényleg rövid!) összefoglaló a problémáról
 3. Amennyiben egy adminisztrátor eltávolítja az IP címet, vagy bejegyzést, anélkül, hogy szerinted érdemben foglalkozott volna az üggyel, vesd fel az adott adminisztrátor vitalapján vagy az adminisztrátorok üzenőfalán, de ne írd fel ide mégegyszer.

A kéréseket kivizsgáló adminisztrátoroknak:

 1. Végy egy itt felsorolt felhasználót, nézd meg a közreműködéseit és vizsgáld meg, hogy történt-e személyes támadás. Győződj meg arról is, hogy a felhasználót megfelelő módon figyelmeztették-e és ezután is folytatta-e a személyes támadásokat.
 2. Belátásodnak megfelelően, dönthetsz úgy, hogy nem lépsz az ügyben, újra figyelmezteted, vagy blokkolod a felhasználót. Amennyiben úgy gondolod, hogy félreértésről van szó, figyelmesen magyarázd azt el az itt bejelentést tevő felhasználónak.
 3. Töröld ki az adott felhasználóra vonatkozó bejegyzést.
 4. Ismételd a fenti lépéseket, amíg az összes bejegyzés el nem fogy erről a lapról.

Bejelentések[szerkesztés]

 • Immanuel - számolatlan, sorozatos, és változatos (nácizás, zsidózás, stb) személyes támadások ellenem, itt (is), ja és belehazudott Grin arcába is, alaptalanul vádolva engem. Már X ezerszer volt figyelmeztetve a hasonló kirohanásai miatt. Most jön a 3 hét blokk? – Gabucino vita 2008. január 30., 14:24 (CET)Válasz[válasz]

Figyelmeztetések[szerkesztés]