Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/A Föld legnagyobb szigeteinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Jó szócikk státuszt megkapta: 2019. január 16.

A Föld legnagyobb szigeteinek listája[szerkesztés]

„Én, a jelölő igazolom, hogy a jelölt szócikk megfelel a „jó szócikk” kritériumainak”.Tündi vita 2019. január 1., 11:47 (CET)

Kezdete: 2019. január 1., vége: 2019. január 15.

Állásfoglalások[szerkesztés]

Bővebb információ a Wikipédia:Jószócikk-státusz elnyerésének folyamata oldalon.

  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom. Malatinszky vita 2019. január 3., 04:45 (CET)
  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom. – Szilas vita 2019. január 3., 08:59 (CET)
  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom. Nagyon szépen megelevenítetted az atlasz amúgy is nagyon szép térképeit, öröm nézni! Csuja 2019. január 8., 13:38 (CET)
Hát, ööö, köszi. :) - Tündi vita 2019. január 8., 14:54 (CET)
  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom. Kemenymate vita 2019. január 12., 22:45 (CET)

Megjegyzések és kérdések[szerkesztés]

Nagyon sok érdekes és hasznos információt tartalmaz ez a cikk, és szertintem kisebb javítások után megérdemli a jószócikk-státuszt. Észrevételeim a következők:

  1. Biztos, hogy jogos ezt a cikket listának nevezni? Az itt szereplő információ messze túlmegy azon, amit a szokásos listacikkekbe szoktunk foglalni. Maga a cikk több listát is tartalmaz. Szerintem a cikket átnevezhetnénk egyszerűen A Föld legnagyobb szigetei címre.
A cikk eredeti címe volt ez, én csak feljavítottam a cikket. Maga a főlista a lista (úgy értem, az utolsó főszakaszban lévő, 112 szigetet tartalmazó lista/listák), a többi, a kontinenses-országos-vizes felosztásos az tulajdonképpen csak összefoglaló statisztika, táblázatos formában, mert folyószöveggel mégse lehet ezeket leírni. A főlista is az áttekinthetőség miatt van több táblázatra osztva. Szerkeszteni is könnyebb így. Viszont azon gondolkodtam, hogy a cikk címe lehetne A Föld legnagyobb területű szigeteinek listája, merthogy a Lásd még szakaszban van hivatkozás a legnagyobb népességű szigetek listájára, ami viszont nyilván más szigeteket tartalmaz(na, ha meg lenne írva.) Szóval én meghagynám a lista alakot, mert végül is lista ez, csak ki van egészítve szöveggel, statisztikával, hogy cikkformája is legyen, ne csak egy adathalmaz a semmi közepén. - Tündi vita 2019. január 1., 19:19 (CET)
  1. A cikk többször is hivatkozik a Nagy-Britannia lapra olyan kontextusban, ahol országok szerepelnek. Szerintem teljesen okés Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságát informálisan Nagy-Britanniának nevezni, de attól még az országról szóló cikkünk címe Egyesült Királyság, a Nagy-Britannia című cikkünk szerepe pedig az, hogy a Nagy-Britannia kifejezés különböző jelentéseit megmagyarázza. Javaslom az [[Egyesült Királyság|Nagy-Britannia]] alak használatát.Malatinszky vita 2019. január 1., 19:05 (CET)
Erre nem tudok mit mondani, felőlem lehet így is (nekem Nagy-Britannia az Nagy-Britannia, sőt, Anglia is Nagy-Britannia, bár persze tudom, mi a hivatalos különbség. Olyan ez, mint amikor Budapestet csak Pestnek nevezi a nép :-)). - Tündi vita 2019. január 1., 19:19 (CET)
Felőlem hívhatod akár Ködös Albionnak is, a lényeg az, hogy a Nagy-Britannia szócikk nem egy országról szól, ezért nem szerencsés belevenni egy olyan listába, ahol országok szerepelnek. Malatinszky vita 2019. január 1., 20:16 (CET)
Jogos. :-) Végül is szerintem csak azért maradt így, mert az eredetiben is így volt. Átírom. - Tündi vita 2019. január 1., 20:20 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés A kapcsolódó szócikkek szakaszban pirossal szerepel egy („A Föld legnagyobb népességű szigeteinek listája”) hivatkozás. Ezzel szerintem kezdeni kéne valamit, vagy megírni, vagy kivenni, jó szócikkben ne legyen már ennyire nyíltan egy üres hivatkozás. – Frommer Coat of Arms of Ferdinand I of Austria (1503-1564) as King of Hungary and Bohemia.svg Fórum 2019. január 2., 23:36 (CET)

??? Nem értem, mi köze a jó szócikknek a piros linkhez? Egy csomó tenger, sőt a listában szereplő szigetek egy része is piros. Azokat is vegyem ki? Később bárki megírhatja ezt a hiányzó sziget-listát, de ki fogja belinkelni ebbe a cikkbe, ha kiveszem? - Tündi vita 2019. január 3., 23:13 (CET)
Forma és stílus[szerkesztés]
Tartalom[szerkesztés]
Források[szerkesztés]