We Are Never Ever Getting Back Together

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Taylor Swift
We Are Never Ever Getting Back Together
kislemez a(z) Red albumról
Megjelent 2012. augusztus 13.
Formátum Digitális letöltés, CD kislemez
Stílus Pop, rágógumi pop
Hossz 3:11
Kiadó Big Machine Records
Szerző Taylor Swift, Max Martin, Schellback
Producer Max Martin, Schellback, Dan Huff
Taylor Swift-kronológia
Both of Us
(2012)
We Are Never Ever Getting Back Together
(2012)
Begin Again
(2012)

A We Are Never Ever Getting Back Together (magyarul: „Soha nem leszünk újra együtt”) Taylor Swift amerikai énekesnő első kislemeze Red című negyedik nagylemezéről. A dalt Taylor Swift, Max Martin és Schellback szerezte. Martin, Schellback és Dan Huff producerelte.

A "We Are Never Ever Getting Back Together" egy popdal, amiben akusztikus gitárt és szintetizátort alkalmaznak. A dalszöveg arról szól, hogy Swift megvitatja a korábbi barátjával a kapcsolatát, aki újra akarja kezdeni vele. Vegyes kritikákat kapott míg néhány kritikus dicsérte, hogy fülbemászó és rádióbarát, mások úgy érezték, hogy hiányzik a dalból a komolyság, és, hogy nem olyan gitár-orientált, mint Swift korábbi munkái. Ennek ellenére kereskedelmi siker lett. Az iTunes Store-on első helyre került ötven perc alatt, ezzel Lady Gaga Born This Way (dal) rekordját döntötte meg, mert az a felvétel hatvan perc alatt került a csúcsra. Ez az énekesnő első dala, ami a Billboard Hot 100-on az első helyet megszerezte.

Háttér és kiadás[szerkesztés]

Miután a Speak Now című lemezt teljesen egyedül írta, úgy döntött, hogy a Red című lemezén együttműködik különböző dalszerzőkkel és producerekkel, ezért hívta Max Martint és Schellbackot, hogy egyeztesse velük a közös munkát. Miután Swift szakított a barátjával besétált a stúdióba, és elmondta, hogy olyan pletykákat hallott, hogy az exe vissza akarja szerezni őt. Miután barátja elment Martin és Schellback kérte, hogy mondja el a kapcsolatának a részleteit, amit úgy írt le, hogy "szakítanak, együtt vannak, szakítanak, együtt vannak, pfúj, ez a legrosszabb". Martin azt javasolta, hogy írjanak erről az esetről. Swift gitározni és énekelni kezdte, hogy "We are never ever..", és ezután gyorsan megszületett a dal. Ő felvételek közben vicces tapasztalatokat szerzett, és azt mondta, hogy a producereknek vannak elvárásai iránta. A szám premierje 2012. augusztus 13-án volt YouTube-on egy élőbeszélgetés keretei között. Még aznap megjelent a Google Playen az új nóta. Augusztus 14-én digitálisan letölthetővé vált az Amazon.com-on és az iTunes Store-on. A dalt az Adult Contemporary rádióállomásain játszották le először, majd bemutatták a kereskedelmi rádiókban és augusztus 21-én pedig az országos rádióban. Szeptember 4-én megjelenik a limitált példányszámú CD, amihez "We Will Never Ever Get Back Together" pólót és hátizsákot adnak.

Összetétel és dalszöveg[szerkesztés]

"We Are Never Ever Getting Back Together" egy pop és egy rágógumi popdal, ami szintetizátort és akusztikus gitárt alkalmaz. A dalt írta SWift, Martin és Schellback. A szövegben arról beszél, hogy csalódott az ex-szeretőjében, aki újra szeretné kezdeni vele.

Fogadtatás[szerkesztés]

Kritikák[szerkesztés]

A zenei kritikusoktól vegyes kritikákat kapott.

Kereskedelmi fogadtatás[szerkesztés]

Forrás[szerkesztés]