Vita:Zene

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Livvyfan 13 évvel ezelőtt a(z) zenei hordozók témában
Ez a szócikk témája miatt a Komolyzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Partmoso (vita), értékelés dátuma: 2016. szeptember 11.
Komolyzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

A válasz a követező[szerkesztés]

A zenélést már ált. iskolás korban kezdik a zenészek! Közben felvételiznek zeneművészeti szakközépiskolába! Én pl: Veszprémbe felvételiztem a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolába járok. Onnan pedig továbbmennek a Zeneművészeti Akadémiára! Magát kifejezetten a zeneszerzést pedig nem tanítják! Ha zenét szerez valaki, (komponál) akkor nem csak úgy a nagyvilágba írja a hangjegyeket. (bár a mai világban...)
Hanem az oktatásban a zeneelméletet, és a szolfézst tanítanak, amivel kialakúl az emberekben a
zene!

További szép napot! --Kbuster 2007. augusztus 1., 15:39 (CEST)KbusterVálasz

Azért a Magyar Wikipediában használhatnátok ÉKEZETEKET!!!!!

bátran[szerkesztés]

Wikipédia:Miért nem esnek a lapok szerzői védelem alá - Wikipédia:Bátran szerkeszd a lapokat - Wikipédia:Hogyan szerkessz egy lapot - Wikipédia:Hogyan jelentkezz be. Ha elolvastad, akkor remélem, hogy nem kell többet ilyeneket, így kérdezned. --grin 2004 március 3, 03:12 (CET)

popzene[szerkesztés]

Emberiség! Ez a popzene definíció annyira betegesen nevetséges és ostoba, hogy jól átírom. Ezek az az amerikai változatban föllelhető hamburgerizmusok nem tesznek túlzottan boldoggá, a zenei rész szócikkeinek minősége finoman szólva veri őket. Igaz, nem is kapok Grammyt ehyetlen lemezem után sem, dehát eb,a ki bánja:-)--hepepe 2004 március 18, 23:46 (CET)

Nos. Köszönöm a bókot, remélem, máskor is így fejezed ki magad, ha véleményt mondasz arról, ha valaki megírja azt, amit kellene ahelyett, amit te írtál oda, ahova nem való. Talán az is előfordulhat, hogy ha sokat írsz ilyeneket, akkor én is elmondom szépítés nélkül a véleményem arról, amiket írtál ahelyett, hogy csak kijavítgatnám, vagy egyszerűen elkerülném, mint azt most sokszor teszem. Mindenesetre alkalmazkodom a stílusodhoz, és az általad írt "beteges", "nevetséges", "ostoba", "hamburgerizmusokat" nekiállok törölgetni. Igaz, lehetséges, hogy akkor az általad írtakból nem sok marad. És most kicsit ideges lettem; nem segít a hangulatomon, ha lebunkóznak. --grin 2004 március 19, 00:16 (CET)

Te Grin General! Olvasom a szöveget, egyszer sem neveztelek téged bunkónak.

"betegesen nevetséges és ostoba" --grin

Ha ezt szeretném, azt írnám: BUNKÓ VAGY. Nem baj, ha nem így gondolom? Nem pihensz kicsit keveset, hogy már ott is sértést érzel, ahol nincs? Én akkor vagyok ilyen. Most például kicsit sem. Jó, hogy elkészült a popzene definíciója abban változatban, mert legalább össze kellett szedni a sajátomat. "Relax van és béke. Sehol semmi más." Szerintem ahhoz kevesen dolgozunk még ezen a projekten, hogy sértegess és fenyegetQzz. Lehet, hogy ehhez soha mnem is leszünk elegen. Kérlek, legközelebb ne tedd. Nem szoktam sokat várni azzal, hogy elgem legyen. A Wikipédiáért meg kár lenne. Nagy sansz.

ahoi --hepepe 2004 március 19, 01:28 (CET)

Legközelebb jobban figyelj magadra, és arra, hogy kiről mit mondasz. Ha megoldható. Ha valami nem tetszik, javítsd ki, de ne mondj véleményt arról, aki írta, mert lehet, hogy magadról mondasz véleményt. Sértegetni neked sem kötelező senkit. Sőt. --grin 2004 március 19, 08:55 (CET)

Uram! Ön sem származik azok közül, akik kioktathatnak. Korlátozzuk kapcsolatunkat a szakmai ügyekre. A tegező viszonyt ezennel befejezetettnek nyilvánítom. Illemtanórákat először saját magának és csak azután másoknak, akkor is csak kérésre. A vitát lezártnak tekintem. --hepepe 2004 március 19, 14:39 (CET)

Ahogy jólesik. De szeretnék egy fontos dolgot jelezni: kioktatásról és vitáról nem volt szó. Én (nyomatékosan) jeleztem, hogy megsértettél, és hogy a jövőben ezt ne tedd. (És ezt eddig is, ezután is jelezni fogom, ha előfordul, kérés nélkül.) Részemről ez a része le van zárva: értelmes ember ért a szóból. Az, hogy te erre megsértődsz, egyéni vérmérsékleted dolga, engem nem zavar; viszont remélem, hogy az üzenet átment, és sem engem, sem másokat nem tervezel a jövőben sértegetni. --grin 2004 március 19, 17:52 (CET)

Uram! Nem ittuk meg a pertut. Nem is fogjuk. Ha ismeri a magázást, kérem alkalmazza,ha meg nem sértem ezzel.--hepepe 2004 március 19, 19:11 (CET)

Mindig csodálkoztam az olyan embereken, akik nekiesnek másoknak saját tévedhetetlenségük és túlfűtött öntudatuk hitében. Miért kell ez? Tisztelem azokat, akik önzetlenül adnak, s beteges, önhitt dolognak tartom, amikor valaki pénzt kér a másnak adott örömökért, ami amolyan kurvás dolog, már bocsánat a kifejezésért :-( BeR 2004 március 20, 09:34 (CET)

81.182.29.133 kérdése[szerkesztés]

Szócikkből kivágva: nyenyec  2005. július 10., 02:56 (CEST)Válasz

Honnan lehet többet megtudni a zeneszerzés módszereiről? De most komolyan! Hol van egy jó iskola, aki tudja, kérem írja meg! Felsőfokú szakképzésre (OKJ) gondoltam, vagy ehhez hasonló, nem a zeneművészeti egyetemre stb.

"Stílusok útvesztőjében A mai napig legelterjedtebb felfogás három alapvető kategóriát ismer: klasszikus, pop és folk. A létező szocializmus utolsó évtizede óta dívó magyar esztétikai értelmezés szerint az első vitán felül áll, a második bizonytalan minőség, a folk pedig autonóm." - Tessék mondani, ez mi?

  • a népzene nem azonos a folkkal, súlyos tévedés
  • minek itt a "létező szocilaizmus"ról beszélni, ha az egész cikkben azt sem tudjuk, miről akar szólni és miről nem. És az egyéb korszakokban ki és hogyan csoportosította a stílusokat? És a klasszikus zene az mitől stílus? A barokk zene és a reneszánsz zene, továbbá a bécsi klasszikusok ugyanabba a stílusba tartoznak?

Szakaszlektorálás-sablon indoklása[szerkesztés]

Laikusként átolvasva az Oktatás alfejezetet az a benyomásom, hogy sok indifferens, vagy éppen banális, nem ide illő információt tartalmaz, emellett rendkívül magyartalan, suta fogalmazás, központozás, felesleges sortörések garmadája jellemzi. Pasztilla 2007. augusztus 2., 09:35 (CEST)Válasz

zenei hordozók[szerkesztés]

A fejezetet teljesen újraírtam, "agyaglemezek" netán az ókorban? Sajnos az egész szócikk széteső, sokat markol, keveset fog. A zenei hordozóknak sem itt volna a helyük, de ha már itt vannak, hát ne legyen a dolog tele elemi hibával– Livvyfan vita 2010. november 1., 22:15 (CET).Válasz