Vita:Túri Török Tibor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Nem semleges szöveg[szerkesztés]

Rendben, elfogadom, van ezzel még más teendőm? Nem tudom, hogyan kell mindenkinek külön jeleznem :)

Azt hiszem bőven elég, ha a bevezető első mondatát idemásolom: „...az alkotót szeretném bemutatni, mégpedig egy barátja szemszögéből. És miért helyezek hangsúlyt az ilyen irányú megközelítésre?” És így tovább. Az egész szócikk egy egyáltalán nem semleges nézőpontból megfogalmazott ömlengés. – Ary vita 2019. november 27., 15:09 (CET)

@Ary: Az ömlengést kicseréltem a november 11-i állapotra, viszont csak annyival lett jobb a helyzet, hogy az önlengést eltüntettem a szócikkből. Apród vita 2019. november 27., 15:22 (CET)

Én már írtam tegnap ezügyben a szerző vitalapjára. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. november 27., 15:26 (CET)

Köszönöm, @Gg. Any: a segítségedet. Apród vita 2019. november 27., 15:35 (CET)

Igazán nincs mit @Apród:. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. november 27., 15:37 (CET)

Pl. a Múzeumok Keszthelyen szakasszal sem vagyok elégedett (az alatta felsorolt múzeumokban vannak a szobrai?)

A szócikknek két linkje van, ebből az egyik a saját weboldalára mutat. Apród vita 2019. november 27., 15:29 (CET)

Annak sincsen sok értelme, hogy külön szakasza van a keszthelyi szobrainak és külön szakasza a magyarországi szobrainak. Apród vita 2019. november 29., 10:54 (CET)

Rendben, elfogadom, van ezzel még más teendőm? Nem tudom, hogyan kell mindenkinek külön jeleznem :) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője TTTibor 2019.12.02. 13:46 (vitalap | szerkesztései)

@TTTibor: Teendő például, hogy a beírt adatokat forrásolod. A WP nem az első közlés helye. Az itt lévő információkat az olvasóknak is le kell tudniuk ellenőrizni. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2019. december 2., 13:56 (CET)