Vita:Scheer Sándor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Helytelen vagy nem forrásolt állítások > PR helyett forráskutatás feladata[szerkesztés]

Beleolvastam a cikkbe, és ismét elakadtam egy jelentős hibán, így a szerkesztések továbbra sem megerősítettek, nem publikálhatóak.

elsősorban a kitartóan ezt az egyetlen cikket szerkesztő, stílusban így kitartóan hibázó @Sziszkok: figyelmébe.

Az alapszintű A Groupama Aréna építése szócikk sem említi de a Groupama Aréna sem hogy "2014 legjobb új stadionja lett a The Stadium Business Awards-on". Ez a szócikk pedig nem utal hogy már további részleteket tartalmazó szócikkek vannak témában... A szócikk egy PR interjúból másol be szó szerint. Ez hiba, törlendő. Független forrásként a Portfolio.hu 2015-ös cikke, ami ezt részletezi és abból összefoglaló már elfogadható lenne, HA hivatkozna a forrásra, mert egy nemetközi díjat ceremóniával, bejelentéssel szoktak átadni, aminek sok nyoma marad az Interneten.

Egy szakmaibb felület szintén 2015-ben említi a díjátadást, itt a díjazás évét nem említi, forrásként pedig az MTI van megadva (nem kattinthatóan...

Ezeknek ellentmondva a 2014-es díj jelöltjei között sem szerepel, így a díjazottak között sem... lehet.

Ám MEGLEPETÉS ha a 2015-ös díjazottak listáját megnézzük, ott felbukkan a Grupama Arena neve.

Nem nézem át a teljes cikket, de láthatóan a munkamódszer hibás, A nevezetesség igazolása sokadik próbálkozásra sem sikerül, a fenti példa remélem segít a cikk jelenleg "vázlatos" színvonalának emelésében.

Összefoglalva:
  • Wikipédia:Élő személyek életrajza cikk szabályokat át kell olvasni, mert ez a felület egy irányelve, ennek megszegése esetén a tartalom azonnal törölhető, ismételt megszegése blokkolást is maga után vonhat.
  • Az elfogulatlan szócikkek követelménye Alappillér, ez teszi a Wikipédiát ilyen magas rangúvá, ezért a reklám, PR jellegű rajongó, csúsztató tartalmakat mindenki érdekében eltüntetjük, bekerülését megakadályozzuk.
  • A lényeges forráskritikai módszerek:

Rodrigó 2023. június 7., 20:22 (CEST)Válasz